KSE PROCESS TECHNOLOGY B.V.

Logo KSE PROCESS TECHNOLOGY B.V.

Rondweg 27, 5531 AJ Bladel


Tel. (0497) 383818
Fax (0497) 383840
E-mail: info@kse.nl
Website: www.kse.nl

KSE Process Technology - Duurzame oplossingen voor de diervoederindustrie

Van meel tot mail, zout, vitamines en minderalen: dier- en veevoer kan tot wel 50 grondstoffen bevatten. De machines, proceslijnen en slimme software van KSE zorgen ervoor dat alle ingrediënten snel en in de juiste dosering in het eindproduct terechtkomen. 

Het in 1973 opgerichte KSE Process Technology is inmiddels uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van doseer- en weegsystemen en automatiseringssoftware voor de veevoeder-, petfood- en premixindustrie. Modulaire oplossingen voor maatwerk-vraagstukken, dat is waar KSE in uitblinkt. In de afgelopen 47 jaar is er veel veranderd. Persoonlijk contact, uitstekende service en passie voor de industrie staan echter nog steeds centraal bij KSE. Momenteel werken er zo’n 180 mensen, onder wie twintig R&D-specialisten, maar het is nog steeds een familiebedrijf in hart en nieren. 

Doseer- en weegtechnologie

KSE is leverancier van ALFRA doseer- en weegsystemen. Dé machines waarmee diervoederproducenten elk product veilig, flexibel en efficiënt afmeten. Het doseerbereik van een ALFRA machine kan variëren van 1 gram tot 10.000 kilogram. Het zijn machines voor elke stap in een proces: vanaf de inname van grondstoffen oplossingen voor de uitgifte van gereed product. De aanschaf van een ALFRA machine is een goede investering op de lange termijn. De systemen gaan namelijk doorgaans vijftig jaar mee. 

Automatiseringssoftware

KSE heeft haar jarenlange expertise op het gebied van productieprocessen in de diervoederindustrie, vervat in de automatiseringssoftware PROMAS. Deze software staat garant voor enorm vereenvoudigd(e) beheer, exploitatie en onderhoud – zowel voor eenvoudige als complexe fabrieksindelingen. PROMAS-software is modulair en schaalbaar – van machinebesturing tot complete fabrieksautomatisering. Onafhankelijkheid van hardware en eenvoudig te upgraden, maken deze software bovendien enorm toekomstbestendig. 

24/7 Service

Omdat de meeste fabrieken dag en nacht draaien, biedt KSE 24/7 klantondersteuning. Bovendien worden 95 % van de foutmeldingen op afstand opgelost. KSE logt op afstand in op klantensystemen om problemen onmiddellijk of preventief op te lossen. Ieder van hen werkt met PROMAS ST in de eigen taal. Deze multi-language functie zorgt ervoor dat elke onverwachte storing of stilstand sneller kan worden verholpen.

Samenwerking

Goede samenwerking staat bij KSE hoog in het vaandel. Met haar klanten, maar ook met wereldwijde partners. Want alleen door hecht partnership met alle betrokkenen zijn ze in staat om de productie bij de klant echt te optimaliseren. 

Kwaliteit & Innovatie

Als specialist in procesoplossingen voor de diervoederindustrie, loopt KSE internationaal in de frontlinie. Ze bedenken steeds nieuwe producten en innoveren bestaande, altijd strevend naar de hoogste kwaliteitsnormen. 

Interview met de onderneming

Procesautomatisering van poeders “In de voedingsindustrie worden grondstoffen veelal via poeders toegevoegd”, weet KSE-oprichter Adriaan Smulders. Zijn bedrijf ontwerpt en bouwt machines waarmee processen in de poedertechnologie volledig geautomatiseerd worden. “Wij verzorgen complete automatisering van de fabriek. Denk aan doseren en wegen, maar ook planning en track & trace. De input van grondstoffen gebeurt van inname tot afgifte.” Nauwkeurig en snel De nauwkeurige doseer- en weegsystemen van ALFRA (het kwaliteitsmerk dat KSE voert) worden met name gebruikt door diervoederproducenten. In Nederland, Europa, maar ook ver daarbuiten. Naast poeders zorgen deze systemen voor de juiste distributie van korrels. Doseerschuif Grootste voordeel aan de ALFRA-doseer- en weegsystemen is dat ze zowel nauwkeurig als snel zijn. “Meestal gaat het één ten koste van het ander. Bij onze machines niet. Ze wegen nauwkeurig en snel van duizenden...

Volledig interview »