KWETTERS EN ZN. B.V., G.

Veensesteeg 18, 4264 KG Veen
postbus 15, 4264 ZG Veen

Tel. (0416) 695900
Fax (0416) 693135
E-mail: info@kwetters.com
Website: www.kwetters.com

Aantal medewerkers: 55
Vestigingsjaar: 1947

Kwetters is een internationaal georiënteerd familiebedrijf dat zorgt voor de inkoop, sorteren, verpakken, verkoop en distributie van (scharrel, vrije uitloop en biologische) eieren. Dankzij innovaties en een goede samenwerking met ketenpartners, weet Kwetters een groeiend aantal retailers en industriële bedrijven aan zich te binden.

In 1947 startte Gerrit Kwetters achter zijn woonhuis in Veen de eerste handelsactiviteiten op het gebied van eieren. Met de handkar, zoals dat gewoon was in die tijd, werden de eieren verzameld bij de boeren en uitgevent in de steden. In de loop der jaren is het familiebedrijf uitgegroeid tot een van de grotere leveranciers van eieren in Europa. Inmiddels wordt het familiebedrijf met pakstations in Veen, Ede en het Duitse Hötensleben, gerund door de derde generatie; John en Gerrit Kwetters.

Innovatie

Kwetters Eieren is een bedrijf dat op zoek is naar ideeën welke bijdragen aan efficiency van de dagelijkse werkzaamheden of welke kansen in de markt kunnen opleveren. Samen met specialisten onderzocht Kwetters in jaren tachtig al naar een betere voersamenstelling voor de kippen.

Hierdoor wist Kwetters in 1987 als eerste onderneming op haar gebied een eigen merk te introduceren: het Viergranen-Ei. De laatste introductie van Kwetters in 2013 is ‘biologische eieren in grasverpakking’. De grasverpakking is een doosje dat voor meer dan 50% bestaat uit grasvezels.Voor de productie van dit doosje is dus 50% minder papier nodig.

Ketensamenwerking

Een goed ei begint bij de boer en zijn kippen. Een goede samenwerking is hierbij van essentieel belang. Regelmatig overleg en een open communicatie zorgen ervoor dat de kwaliteit van de eieren en het welzijn van de dieren gewaarborgd kan worden. Kwetters is trots op haar pluimveehouders en werkt dan ook vaak jaren met ze samen. Ook hechten we veel waarde aan onze samenwerking met klanten, maatschappelijke organisaties en leveranciers.

‘Onze vader zegt altijd: een ei is het mooist verpakte dierlijke product dat er bestaat’. aldus John en Gerrit. ‘Met deze passie voor eieren en aandacht voor samenwerken, kwaliteit en innovatie willen we ook de komende jaren verder groeien’.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!