LANDGOED ULVENHART

Logo LANDGOED ULVENHART

Heistraat 16
4858 RL Ulvenhout

Tel. (076) 5616089
Mob. 06-30054267
E-mail: info@ulvenhart.nl
Website: www.ulvenhart.nl

Landgoed Ulvenhart


Teamleden voelen zich gehoord bij stemsessies op Landgoed Ulvenhart 

Landgoed Ulvenhart is een populaire uitvalsbasis voor bedrijven die in een bosrijke omgeving willen neerstrijken voor een vergadering, bijeenkomst, presentatie of training. Directeur Bart Welten richt zich dertien jaar na de start op het landgoed steeds meer op het verzorgen van groepstrainingen in de vorm van stemsessies. 

Welten: “We zien dat deze sessies mensen helpen bij transparant communiceren. Wanneer je emoties met elkaar deelt, kom je veel sneller tot overeenstemming dan wanneer je zaken puur rationeel bekijkt.”

Neem je plek in

Bedrijven die bij Landgoed Ulvenhart aankloppen voor het organiseren van een activiteit en deze graag inhoudelijk invullen, kunnen ervoor kiezen een stemsessie te volgen. Welten benadrukt dat iedereen zijn of haar plek in de kudde heeft en adviseert die ook in te nemen. “Niet iedereen kan voorop lopen, je hebt ook mensen in de achterhoede nodig. Maar versterk elkaar en probeer de oorzaak te vinden waarom iets wel of niet werkt.” 

De stemsessies die hij op het landgoed verzorgt, helpen dat te achterhalen doordat mensen zich beter leren uiten. Een directe vorm van communiceren zonder veel franje. Wat je er voor nodig hebt, is een vertrouwensbodem. Want, benadrukt Welten, alles gebeurt vanuit vrijheid. “Actieve deelname hoeft niet, het mag.” Tijdens een sessie merkt de directeur al snel dat iedereen graag meedoet, want elke deelnemer wil er uiteindelijk bij horen. “Niemand wil zich buitengesloten voelen, maar juist betrokken. Tijdens zo’n sessie ontdekken groepen nog beter wat ieders’ ‘talent’ is, die mensen ten dienst kunnen stellen aan het geheel.”

Polyfoon 

De muziek waar Welten mee werkt, weet het principe van werken in een team perfect te vangen: het is polyfone muziek waarbij meerdere stemmen samen klinken. “Met verschillende stemmen in een team creëren we een eenheid. Over het algemeen zijn wij mensen nogal zwartwit ingesteld. Maar, daar gaan we het niet mee redden. Letterlijk gezien, is de ene stem niet beter dan de ander. Waar het om gaat, is weten wat je aan elkaar hebt. Wat heb jij te bieden en wat heeft de ander in huis? Wanneer moet je een beroep doen op het talent van de ander?” 

Voor de stemsessies komen bij Landgoed Ulvenhart bouwbedrijven over de vloer, maar ook zorginstellingen. Voor Welten is samenwerken zoveel meer dan goedemorgen zeggen. “Heb elkaar in de smiezen en zorg voor elkaar. Dan daag je anderen uit ook onontdekte kanten tot uiting te laten komen.” Hebben we uiteindelijk niet allemaal de behoefte om te groeien? Bij Landgoed Ulvenhart zijn ze ervan overtuigd van wel. Hebben we eenmaal de rust gevonden in wie we zijn en waarom we doen wat we doen, dan geeft dat inzicht ons rust en vertrouwen in onszelf. “Dat maakt het veel makkelijker achter een vervolgstap te staan.” 

Versterking

Vanuit het hele land reizen bedrijven voor vergaderingen, trainingen en presentaties naar Ulvenhout, waar ook bruiloften, uitvaarten en familieweekenden worden gehouden. Het team krijgt regelmatig versterking van stagiaires van het ROC en studenten die op projectbasis komen helpen. Ook zij worden geholpen in teamverband zo goed mogelijk met elkaar om te gaan. “Iedereen heeft behoefte aan groei. Het kan confronterend zijn, maar mensen doen er hun voordeel mee. Het werkt, want de studenten melden zich keer op keer bij ons.”