LANTECH

Logo LANTECH

Sluisweg 20
6581 KA Malden

Tel. (0485) 318292

E-mail: Euromarketing@lantech.com
Website: www.lantech.com

27 jaar geleden werd Lantech opgericht, destijds onder de naam van Van Rijn Verpakkingen. Het doel van Van Rijn Verpakkingen was het ontwikkelen en leveren van goede en betrouwbare machines voor de verpakkingsindustrie.

Met de lancering van een (zeer goede) dozenopzetter werd een droom werkelijkheid; namelijk het verkopen van dozenopzetters aan wereldwijde afnemers. Om een meer internationale doelgroep aan te spreken werd de naam gewijzigd naar Rembrandt Packaging.

Met deze dozenopzetters als uitgangspunt zijn inmiddels diverse machines ontwikkeld om dozen en trays op te vouwen, te vullen en te sluiten, in zeer veel verschillende uitvoeringen.

Internationale ambitie

Om oplossingen over de wereld te kunnen bieden is samenwerking met bedrijven in andere delen van de wereld belangrijk. Toen kwam Lantech USA op het pad. Pat Lancaster, de oprichter van Lantech, heeft het machinaal palletwikkelen door middel van stretchfilm uitgevonden. Deze uitvinding heeft geleid tot een succesvol, daadkrachtig bedrijf.

De gesprekken tussen Rembrandt en Lantech leidden tot een overname door Lantech USA in april 2001. Deze stap gaf ons de mogelijkheid de organisatie versneld door te ontwikkelen. De extra energie op de organisatieontwikkeling heeft geresulteerd in een spectaculaire groei vanaf de zomer van 2002.

Lantech is altijd een bedrijf geweest waar creativiteit een belangrijke drijfveer is geweest, zowel op het gebied van machines als in de organisatie. Lean manufacturing, one piece flow, kanban, kaizen, ERP systeem, allemaal activiteiten die dit ondersteunen. De combinatie van kwaliteitsmachines en een goede organisatie die continue wil vernieuwen (in product en organisatie) biedt ons de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Doelgroep

Machines en diensten van Lantech worden ingezet in diverse industrieën. Overal waar producten in (golf-) kartonenverpakkingen worden gedaan en/ of doormiddel van pallets worden getransporteerd is Lantech een mogelijke partner. Denk daarbij onder andere aan de voedsel-, drank, distributie, huisraad, speelgoed, hygiene poducts en farmacie. Lantech heeft als hoofdactiviteiten de verkoop, ontwikkeling, assemblage, after sales en service van deze ‘End-of-Line’ verpakkingsmachines.

Lantech als werkgever

Lantech is een groeiend en bloeiend bedrijf gevestigd in het Land van Cuijk. De groei biedt onze medewerkers, binnen de verschillende teams, volop kansen voor ontwikkeling en persoonlijke groei. Door de groei zoeken we regelmatig nieuwe enthousiaste mensen om ons te versterken. Binnen Lantech wordt veel tijd geïnvesteerd om de werkomgeving te optimaliseren en medewerkers verder te ontwikkelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Lean, Kaizen en Kanban technieken, waarmee wordt gewerkt binnen alle facetten van het bedrijf, van verkoop, assemblage tot en met de after-sales en serviceverlening.

  • Lantech streeft naar betrokken medewerkers.
  • Lantech werkt graag vanuit duidelijke persoonlijke verantwoordelijkheden in een team met medewerkers die elkaar ondersteunen.
  • Lantech staat open voor onze medewerkers over de prestaties.
  • Lantech daagt onze medewerkers uit en waarderen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Lantech’s wervings-filosofie richt zich op de beste kandidaat voor elke positie, in overeenstemming met zakelijke kunde, wettelijke eisen, waar Lantech zich inzet voor gelijke kansen op werk te plaatsen.

Er wordt veel samengewerkt met opleidingen in de regio. Zo is Lantech een erkend technisch leerbedrijf en werken we samen met Vakopleiding Techniek en een aantal MBO en HBO opleidingen.

Lantech is een serieus bedrijf met een mooi product, waarbij de werksfeer persoonlijk, informeel en betrokken is.

Interview met de onderneming

Foto: Bob Lemmen, marketingmanager bij Lantech Het internationale bedrijf telt wereldwijd ruim 500 medewerkers en kent een jaarlijkse groei van 15-20%. Naast een productenpakket van topklasse en een uiterst gemotiveerd team, is de organisatie volgens het lean-principe de succesformule van Lantech. Een gesprek met een bevlogen marketingmanager. Lantech als preferred supplier Bob Lemmen startte 15 jaar geleden zijn loopbaan bij Lantech in een salesfunctie en concentreerde zich de laatste vijf jaar op marketing. “Pat Lancaster was de uitvinder van de palletwikkelaar. Hij bouwde 45 jaar geleden met behulp van een eenvoudige draaitafel en een Harley Davidson motor, de eerste machine waarmee folie om pallets werd gewikkeld. Inmiddels draaien er wereldwijd miljoenen palletwikkelaars van allerlei merken, maar Lantech staat bij professionals toch wel bekend als hét topmerk. Bij multinationals hebben we dan ook een uitstekende reputatie als preferred supplier”, vertelt...

Volledig interview »