LAS-PERS, B.V.

Logo LAS-PERS, B.V.

Kanaalstraat 45, 5347 KM Oss
Postbus 112, 5340 AC Oss

Tel. (0412) 631531
Fax (0412) 626325
E-mail: info@las-pers.nl
Website: www.las-pers.nl

Aantal medewerkers: 45
Vestigingsjaar: 1970

De roosters van Las-Pers uit Oss vinden we overal terug. In voetbalstadions, parkeergarages, kantoren en woningen in binnen- en buitenland. En dat is niet vreemd, Las-Pers maakt namelijk alle soorten roosters die u kunt bedenken.

Roosters voor binnen- en buitenland

De roosterfabriek uit Oss stamt uit het jaar 1970 en maakt al meer dan 40 jaar roosters voor een zeer  uiteenlopende markt. Las-Pers werkt onder andere voor bedrijven in de zware industrie, utiliteits- en woningbouw en de transportsector. Het zijn bedrijven uit binnen- en buitenland. Al deze klanten kennen de hoogstaande kwaliteit die Las-Pers keer op keer garandeert.

Maatwerk

Het bijzondere aan Las-Pers is dat men altijd wel een oplossing weet te vinden voor de klant. ‘Kan niet, bestaat niet’ is het credo. Klanten hebben de keuze uit een zeer ruime voorraad standaardproducten. Maar voor het grootste deel levert Las-Pers maatwerk. Zo kan zij indelingstekeningen voor uw roostervloeren verzorgen op basis van bestaande constructietekeningen. Ook kan Las-Pers bij u op locatie meten.

Professioneel team

Het bieden van de hoogste kwaliteit en maatwerk kan niet zonder de inzet van ervaren vakmensen. Las-Pers werkt daarom met een team van uiterst gemotiveerde professionals. Samen staan zij borg voor de kwaliteit en flexibiliteit van de roosterfabriek. Met behulp van geavanceerde machines maken zij keer op keer de mooiste producten.

Voorbeeldprojecten

Zo is Las-Pers verantwoordelijk voor lasgeperste roosters in de haven van Rotterdam en vinden we haar persroosters terug in een attractie van Madurodam en als onderdeel van ‘de tuin van het jaar 2014’. Ook maakte Las-Pers profielroosters voor parkeergarages in Duitsland en een voetbaltribune in Salzburg. Maar Las-Pers maakt ook niet-metalen roosters, zoals de kunststofroosters die gebruikt zijn voor de Hanze Hogeschool in Groningen of de vlonderroosters die gebruikt zijn in de duinen bij Katwijk aan Zee.

Betrouwbare leverancier

Las-Pers heeft een uitstekende reputatie in de markt. Zij staat bekend om haar constant hoge kwaliteit en als een betrouwbare leverancier. Dit blijkt ook uit de kwaliteitsnormen die het bedrijf hanteert. Voor het inmeten op locatie is haar personeel VCA/VVA gecertificeerd. Verder beschikt Las-Pers over:

  • DIN 24537 productienorm voor roosters
  • DIN 24531 productienorm voor traptreden
  • NEN-ISO 1461 voor thermisch verzinken
  • NEN 5254 voor het industrieel aanbrengen van organische deklagen op thermisch verzinkte of gesherardiseerde producten (duplex-systeem)
  • De industrie- en beproevingsnorm voor productie van roosters Gütersicherung RAL-GZ 638
  • CE Markering (vanaf juli 2014 verplicht). Las-Pers roosters worden volledig geproduceerd conform de wettelijke norm EN 1090- 1:2009/A1:2011.

Interview met de onderneming

Roosters belangrijk onderdeel van constructies De economie staat niet stil. Sterker, alles gaat steeds sneller en voortvarender. Zo ook in de bouw. Gebouwen worden alsmaar sneller opgeleverd. Deels doordat er gewerkt wordt met prefabonderdelen. Eén van die onderdelen zijn roosters. Je ziet ze in veel constructies terug. Tegen de gevel uit esthetisch oogpunt, maar ook functioneel als loopvlak of zonwering bijvoorbeeld. Lasrobot maakt sneller produceren mogelijk Gelukkig staat de economie niet stil, ook de techniek ontwikkelt zich in rap tempo. Zo hebben Panasonic en Valk Welding een lasrobot ontwikkeld waarmee het lassen van roosters een stuk sneller gaat. “De lasrobot maakt meteen een nieuwe omkadering”, vertelt Frank Otterdijks van Las-Pers. De volledig geautomatiseerde lijn van zijn roosterfabriek kan daarmee nog sneller leveren. Snel en flexibel En dat is nodig, weet Otterdijks: “Klanten willen steeds sneller en flexibeler geholpen worden. Waarom?...

Volledig interview »