LEANENT B.V.

Logo LEANENT B.V.

Laan van Westenenk 739b
7334 DL Apeldoorn

Tel. (055) 5385570
E-mail: info@leanent.nl
Website: www.leanent.nl

Groeien doe je door continu te verbeteren

Een halve dag spelen met legoblokjes. Je zou in eerste instantie niet verwachten dat je daarmee leert om processen te verbeteren, doorlooptijden te verkorten of knelpunten in je bedrijfsvoering te achterhalen. Toch is LeanENT groot geworden met haar Lego-workshops. Met de gekleurde blokjes worden productieprocessen nagebootst om substantiële verbeteringen aan te brengen binnen bedrijven. 

Hoe verbeter je het proces?

Waarom duurt het drie weken voordat een offerte de deur uit kan? Hoe kan het dat wij drie maanden nodig hebben om een machine te bouwen? We willen fors doorgroeien, maar we merken dat er steeds meer fouten worden gemaakt en dat we ons kwaliteitsniveau niet kunnen handhaven. Hoe verhogen we de productiecapaciteit en behouden we toch onze kwaliteitstandaarden? Al dit soort vragen komen bij LeanENT terecht. Vanuit de maakindustrie, bouw, publieke sector en zorg, van MKB tot multinationals en van familiebedrijven tot beursgenoteerde ondernemingen. “Veelal vragen onze opdrachtgevers ondersteuning bij procesoptimalisatie, doorlooptijdverkorting, het ontwikkelen van toekomstbestendigheid, ketenintegratie, innovatiekracht en groei.”, licht Niek Wigman, Sales Consultant bij LeanENT, toe. Bergbeklimmen is voor ons een goede metafoor om te beschrijven wat LeanENT in de essentie doet: ervoor zorgen dat het basiskamp op orde is om vervolgens samen echt ‘meters te maken’ en uiteindelijk de top te bereiken. 

Over LeanENT

“Wij richten ons al 16 jaar op het initiëren en begeleiden van verbetering, Lean transities. Zowel binnen de industrie, de bouw als de Publieke Sector hebben we inmiddels heel veel organisaties geholpen om door procesverbetering harde resultaten te bereiken”.

De lego-workshops zijn een eerste kennismaking met Lean en LeanENT. Wigman: “We bootsen een doorsnee organisatie na, waarin mensen samen moeten zorgen voor effectieve samenwerking, een goed procesverloop en focus op de klant. Waar taakverdeling, bestaande procedures en gebrek aan focus leiden tot weinig aansprekende resultaten en ontevreden klanten. Want als je de spelregels verandert, krijg je ook andere resultaten. Deelnemers leren anders te kijken naar het proces, hun eigen rol en zien daardoor ineens waar zaken misgaan, waar tijd wordt verspild of waar sprake is van miscommunicatie.”   

Meer met minder inspanning!

Deelnemers raken tijdens de workshop snel enthousiast over de methodiek en willen de techniek toepassen in hun eigen bedrijfsvoering. “Onze consultants begeleiden zulke transformaties in de praktijk, want de werkelijke processen zijn vaak complexer dan tijdens de case met legoblokjes. In een aantal bijeenkomsten met een kernteam komen we samen om met verbetering van de processen aan de slag te gaan.” Het uiteindelijke doel van de LeanENT verbetermethodiek is om meer te kunnen produceren, maken of doen, met minder inspanning en met meer enthousiasme. Het resultaat telt. Het gaat hier overigens niet alleen over productieprocessen, maar om alle schakels in de keten. Het gestructureerd en effectief voor de langere termijn ontwikkelen van organisaties. 

Begeleiding

“Wij bedenken niet wát er verbeterd moet worden. Wij geven geen inhoudelijke oplossingen. Dat bedenken de medewerkers zelf. Daardoor vergroot je de motivatie en betrokkenheid en creëer je meer draagvlak. Wij fungeren als procesbegeleider in het verbetertraject. Wij helpen bij het maken van de vertaling naar operationele processen en de borging ervan, zodat de verbetering ook écht wordt toegepast in de praktijk en we samen toewerken naar een continu verbeteren. Als er veel projecten tegelijk lopen binnen een organisatie, stappen wij in de rol van programmamanager om een helikopterview te houden en teams aan te sturen. Ook een interim oplossing behoort tot de mogelijkheden. Als het basiskamp niet op orde is en er aantoonbaar een gat zit in de operationele aansturing en transitie-ervaring binnen de organisatie, dan zal LeanENT hier desgewenst ook invulling aan geven. 

Opleidingen

Bedrijven kunnen ook zelf leren hoe ze procesverbeteringen zelfstandig kunnen oppakken, hun verbeterteams kunnen begeleiden en medewerkers kunnen bewegen tot resultaten. LeanENT is ook opleider in Lean, met een Orange Belt, Green Belt, Black Belt en Lean Management opleiding.   

Wilt u ook uw processen optimaliseren om daarmee groei te realiseren? Zet dan nu de eerste stap naar Lean. Voor aanvullende informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contant opnemen met Niek Wigman. Telefoonnummer 06-43966000 en nwn@leanent.nl  Link contactformulier. 

Voor inschrijven vul het contactformulier in.