LEANENT B.V.

Logo LEANENT B.V.

Laan van Westenenk 739b
7334 DL Apeldoorn

Tel. (055) 5385570
E-mail: info@leanent.nl
Website: www.leanent.nl

Echte organisatie verandering begint bij jezelf!


LeanENT richt zich al 16 jaar op het initiëren en begeleiden van lean transities. Zowel binnen de industrie, de bouw als non-profit hebben ze tientallen organisaties geholpen om door procesverbetering harde resultaten te bereiken.
Het werd hem met klem afgeraden. ‘Daar gaan alleen de allerbesten naar toe,’ zei z’n decaan. Toch besloot Harry op 18-jarige leeftijd in het diepe te springen en vanuit het Groningse Muntendam de stap te wagen naar de Universiteit Twente. Daar bleek hij met hard werken en een open vizier veel meer in z’n mars te hebben dan z’n omgeving voor mogelijk had gehouden.

Op deze studie volgde een carrière als manager van grote verandertrajecten bij bedrijven als SCANIA en Auping. Daar bleek de geschiedenis zich telkens te herhalen: ‘Transities zijn spannend. Soms lijkt het compleet vast te lopen. Maar elke keer hebben we een doorbraak weten te creëren door  - net als ik zelf in Enschede - verborgen talent, energie en ideeën in de organisatie te leren zien en benutten.’

Die doorbraken maken bedrijfstransities voor Harry zo leuk: ‘Ondernemers, teams en organisaties laten ontdekken dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze denken, is voor mij gewoon het mooiste wat er is.’

Durven doen waar je goed in bent

Ook Robert is z’n hele carrière al bezig om bedrijven en instellingen te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst. Al 15 jaar lang helpt hij met het Apeldoornse LeanENT om met opgestroopte mouwen organisaties in heel Nederland terug te brengen bij de essentie: durven doen waar je echt goed in bent, en alles zo organiseren dat je alleen dat doet wat nu en straks waarde toevoegt voor de klant.

Niet voor niets had hij als jongetje al posters van Porsche boven zijn bed hangen en is het nog altijd zijn favoriete merk. ‘Ja, natuurlijk om de snelheid en het design. Maar vooral om de liefde voor het vak wat het merk uitstraalt, het streven naar perfectie.’ En dat is waar Robert een schat aan ervaring en een enorme gereedschapskist in heeft opgebouwd: het minimaliseren van al het gedoe en rompslomp, en het maximaliseren van de echte reden waarom je bent gaan ondernemen.

Nieuwe fase

Het avontuur van groeien en veranderen stopt nooit. Op dit moment staan Harry en Robert voor een volgend avontuur: een nieuw hoofdstuk in het boek LeanENT. Harry is een jaar geleden ingestapt als partner en samen met hun personeel zijn ze LeanENT aan het doorontwikkelen naar de volgende fase- respectvol naar het verleden, maar vooral loyaal aan de toekomst. 

In die toekomst doen Harry en Robert niets liever dan samenwerken met ondernemers en managers die voor een verandering staan, of er midden in zitten, inclusief de spreekwoordelijke handen in het haar of slapeloze nachten. ‘Door al onze persoonlijke ervaring weten wat het is om door veranderingen heen te gaan, en dat het in bepaalde fases soms best lastig kan zijn. Dat je je soms zelfs kunt afvragen of je in je hebt wat nodig is om de verandering te leiden. Maar door die ervaring weten we ook hoe je er doorheen kunt komen. Sterker nog, hoe het je als ondernemer en mens een schat aan persoonlijke ontwikkeling op kan leveren. Echte organisatie veranderingen beginnen namelijk bij jezelf!’

Keertje koffiedrinken? Welkom! We leren je graag kennen en denken met plezier vrijblijvend met je mee over de verandering waar je in zit of die je aan wilt gaan.