home » bedrijven » Bouw »

LEENDERS ARCHITECTEN B.V.

Mrg van den Tillaartstraat 1,
5461 KX Veghel

Tel. (0413) 366711
Fax (0413) 354188
E-mail: info@leendersarchitecten.nl
Website: www.leendersarchitecten.nl

Aantal medewerkers: 21
Vestigingsjaar: 1995

Leenders Architecten. Grip door integrale kwaliteit

Leenders Architecten is een architectenbureau dat gelooft in een integrale aanpak: ieder project zijn eigen projectteam, van begin tot eind. Leenders is o.a. gespecialiseerd in duurzaam en passief bouwen.

Integrale aanpak

Integraal denken en handelen is bij  Leenders Architecten en Ingenieurs in Veghel  de norm. Het bureau herbergt diverse specialiteiten, van architecten tot ingenieurs. Grote kracht van het bureau is dat deze specialiteiten op een natuurlijke manier worden samengebracht. Bij Leenders kennen ze geen eilandjes. Het integrale denken vertaalt zich in projectteams voor ieder project.

Deze teams bestaan uit architecten, bouwtechnici, modelleurs en projectleiders. Leenders Architecten zet deze bundeling van krachten in van initiatieffase tot en met het gebruik en beheer. Het bureau werkt aan de meest uiteenlopende projecten: wonen, zorg, onderwijs, kantoren, retail en multifunctionele gebouwen. Deze projecten kenmerken zich door hun integrale creativiteit,  Ook als het gaat om uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid.

Integrale creativiteit

Om dit voor elkaar te krijgen, is er integrale creativiteit benodigd. Zowel de ontwerpafdeling als de technische afdeling van Leenders Architecten komt met creatieve oplossingen. Dit levert vaak de gewenste kostenbesparingen op.  “Alles wat je bouwkundig kunt oplossen is de eerste winst, dan heb je geen of minder installaties nodig”, weet directeur Hans van den Tillaart.

Als voorbeeld geeft hij het al dan niet op het zuiden gericht bouwen van woningen. De wensen van de klant zijn hierin leidend, maar Leenders Architecten denkt graag met hen mee en staat open voor feedback.

Kwaliteitsbeheersing van een lerende organisatie

Luisteren naar klanten draagt voor Leenders Architecten bij aan haar kwaliteitsbeheersing. En dat gebeurt volop. Binnen de platte en flexibele organisatie hebben klanten te maken met één vast aanspreekpunt. Feedback leveren is daarmee laagdrempelig. Het architectenbureau is een lerende organisatie en staat daarom ook nooit stil. Haar kwaliteitsniveau is hoog, en dat is te danken aan hoogopgeleide mensen, een wereld aan ervaring en het regelmatig uitwisselen van die ervaringen.

Om het kwaliteitsniveau op peil te houden, wordt dit voortdurend bijgesteld aan de veranderende bouweisen. Dit gebeurt door het volgen van cursussen en door zelf onderzoek te verrichten naar bijvoorbeeld milieubewust en energiezuinig bouwen. Leenders Architecten is daarnaast lid van het platform Duurzaam Gebouwd.

Duurzaam en passief bouwen

Duurzaam en passief bouwen wordt steeds belangrijker. Voor mens en milieu, nu en in de toekomst. Leenders Architecten maakt graag mooie gebouwen met de gevraagde levensduur en die bovendien kosten- en energieneutraal zijn. Er wordt rekening gehouden met de herbruikbaarheid (Cradle2Cradle) maar ook de passiviteit van het gebouw.

Een passief gebouw is thermisch comfortabel, heeft een zeer goede binnenluchtkwaliteit en een extreem laag energieverbruik. Passief bouwen vraagt om kennis en inzicht. Leenders Architecten zorgt met haar ‘greenteam’ dat men continu op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ontwerpen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!