LENZE B.V.

Logo LENZE B.V.

Ploegweg 15
5232 BR 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 6456500

E-mail: sales.nl@lenze.com
Websites: www.lenze.com & https://link2lenze.lenze.com

Lenze wereldwijd 

Sinds 1947 ontwikkelt, produceert en verkoopt Lenze eigen hard- en software oplossingen voor machine automatisering. Naast het Duitse hoofdkantoor, gevestigd in Hamelen nabij Hannover, heeft Lenze wereldwijd in ruim 60 landen sales kantoren, 5 logistieke vestigingen in 3 continenten en zo’n 9 R&D centra’s.

Met zo’n 3500 medewerkers, waarvan zo’n 400 medewerkers in research & development worden de meest geavanceerde modulaire hard- en software oplossingen op het gebied van aandrijf- en automatiseringsapplicaties ontwikkelt en geproduceerd. 

Industriële markten

In onder meer de food & beverage industrie, intralogistiek, verpakkingsindustrie, textiel-, print- en converting en automotive industrie vormt Lenze samen met u uw ideeën om naar het juiste concept om hierna een afgestemde oplossing aan de machinebouw te leveren. 

Naast de idee- en conceptvorming, wordt een modulair en gestandaardiseerde oplossing bedacht waardoor er veel tijd overblijft het intellectueel eigendom van de machinebouwer te integreren en de machine te bouwen.

Van Industrie 4.0 behoeften naar uw voordelen 

Ook voor de integratie van cloud-based tools in remote control, OEE (Overall Equipment Effectiveness) of verticale integratie vindt u bij Lenze op maatoplossingen in verschillende communicatie- en bus systemen. 

We begrijpen het engineeringsproces,  de eisen en doelen van de applicatie en machinebouw. Juist in deze tijd van Smart Industrie / Industrie 4.0 waarbij een dynamische en disruptieve markten evolueren, is het van groot belang cyber secure cloud-based en safety oplossingen voor machinebouw te ontwikkelen. Omdat machinebouw in de kern om beweging en taken van applicaties draait, noemen wij dit ‘Motion Centric Automation’. 

Motion Centric Automation

De beweging in de machine staat bij Lenze centraal. Door te modelleren, visualiseren en te simuleren bieden we met onze kennis, ervaring en expertise de juiste motionoplossing naar intelligente technische systemen. 

Expertise delen is doorslaggevend voor succes. Hierom bieden we een arsenaal aan trainingen aan, van klant specifieke tot aan online trainingen. Op www.lenze.com vindt u alle informatie.

Voorsprong 

Uitgangspunten als Time-to-Market, Total Cost of Ownership, slimme en groene productiviteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn voor ons van cruciaal belang en streven naar perfectie, meerwaarde en concurrentievoorsprong. 

Christian Wendler, Chairman of the Executive Board: “In future, you will need to successfully handle more extensive tasks in ever shorter times frames. So it's good to know that you have a partner at your side who can make many of these tasks easy. This is our top priority and the focus of our action is: you! With our motivated and committed approach, we work together with you to create the best possible solution and set your ideas in motion - regardless of whether you are looking to optimize an existing machine or develop a new one”.

Organisatie in de regio 

De Lenze sales en service & applicatie organisatie wordt geleid vanuit het kantoor in ’s-Hertogenbosch door: Eric van den Broek – Managing Director.

Download whitepapers

 

 

Interview met de onderneming

Met zo’n 4000 medewerkers, waarvan meer dan 10% in research & development wereldwijd werkzaam zijn, worden de meest geavanceerde modulaire hard- en software oplossingen op het gebied van aandrijf- en automatiseringsapplicaties ontwikkelt en geproduceerd. Dat vraagt natuurlijk om uitstekend geschoold en juist gekwalificeerd personeel. Birgit Flipsen daarover: “In onze branche loop je daarbij tegen een aantal lastige componenten aan. Personeel weghalen bij concullega’s doen we liever niet, want dat is niet goed voor de onderlinge verhoudingen. Op technisch gebied lukt het nog wel heel aardig om onze vacatures in te vullen; accountmanagers met een technische achtergrond zijn wat lastiger te vinden.” Kruisbestuiving Samenwerking met MBO en HBO scholen in de regio zoals Fontys Eindhoven en Avans ’s-Hertogenbosch is voor Lenze daarom een belangrijk instrument. “We hebben daar specifiek beleid voor ontwikkeld met onze strategische doelen als...

Volledig interview »