LÖDIGE BENELUX

Kasteleinenkampweg 14
5222 AX 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 6249300

E-mail: lodige@lodige.nl
Website: www.lodige.nl

Het Duitse Lödige Industries is een wereldspeler op het gebied van horizontaal en verticaal intern transport. Lödige Benelux opereert als zelfstandige BV vanuit ’s-Hertogenbosch en focust op de deelgebieden liften en goederenheffers. Het bedrijf levert al ruim veertig jaar nieuwe liftinstallaties op klantspecificatie en doet ook het onderhoud aan de liftsystemen, uiteraard gebruikmakend van de expertise en knowhow van het Duitse moederbedrijf

Goederenliften voor zware toepassingen

Lödige maakt vooral goederenliften en goederenheffers voor zware toepassingen in de industrie en logistiek. Bijvoorbeeld voor staalbedrijven of voor grote distributiecentra. Ook in het horizontaal transport gaat het om de zwaardere transportbewegingen waaraan bovendien hoge eisen worden gesteld. Zoals het correct en op tijd verplaatsen van zes tons luchtvrachtpallets.

Klantspecifieke liftinstallaties

Een lift is bijna altijd een klantspecifieke installatie. Hoeveel ruimte is er in een schacht? Wat is de afstand tussen de verdiepingen? Hoeveel hefvermogen is er nodig en hoeveel keer per uur heb je de liftinstallatie nodig? Daarnaast zijn er nog zaken als de wens voorde afwerking van de cabine, de uitvoering en het budget. Allemaal zaken die in een persoonlijk gesprek worden geïnventariseerd. De gemiddelde productietijd na afstemming van alle details is vervolgens tien weken.

Alle kennis in eigen huis

Kwaliteit en degelijkheid staan voorop bij Lödige. Omdat alle benodigde kennis op het gebied van werktuigbouw, elektronica en besturingtechniek  in eigen huis aanwezig is, is Lödige sterk in het maken van kwalitatieve producten. Dit maakt het bedrijf ook goed in de service na de oplevering. De liftenfabrikant beschikt over alle benodigde certificaten voor het ontwikkelen en keuren van liften en mag zelf het CE-label aanbrengen. (Certificering volgens Machinerichtlijn –red.) Hierdoor kan Lödige altijd de door de klant gewenste maatwerkoplossing leveren op het gebied van goederenliften en horizontaal transport.

Liften voor cruiseschepen

Voorbeelden van maatwerkoplossingen zijn onder meer speciale liften voor cruiseschepen. Super-de-luxe schepen waarvoor speciale liften worden ontworpen en gebouwd. Lödige werkt hiervoor samen met de architect en maakte al ronde liften, liften van glas en liften bekleed met roestvrijstaal en brons. Monteurs van Lödige installeren de liften zelf zodat alles turn-key wordt opgeleverd.

Serviceorganisatie

Lödige heeft een serviceorganisatie die zeven dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar is. Circa dertig eigen monteurs zijn ieder vanaf hun eigen locatie in de Benelux bij een storing binnen twee uur ter plaatse. Daarnaast vindt er preventief onderhoud aan de goederenliften en goederenheffers plaats. Dit gebeurt conform de afspraken me de klant.

Volautomatische parkeergarages

Een nieuw speerpunt is het ontwikkelen en bouwen van grote geautomatiseerde parkeergarages. In Denemarken wordt in het voorjaar van 2015 een garage met een capaciteit van meer dan duizend personenauto’s opgeleverd. De ervaring van Lödige met het ontwikkelen en bouwen van vol-automatische interne transport- en hefsystemen voor grote Duitse automobielfabrikanten komt hier goed van pas. Daardoor kan het bedrijf voldoen aan de hoge beschikbaarheidseisen en de strenge en hoge service level agreements die gelden voor dit soort garages. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!