LOGISTIC SERVICES VALKENSWAARD B.V.

Logo LOGISTIC SERVICES VALKENSWAARD B.V.

John F. Kennedylaan 28
5555 XD Valkenswaard

Tel. (040) 2826666

E-mail: info@lsvbv.nl
Website: www.lsvbv.nl

LSV ideale logistieke partner voor de niche markt

Logistic Services Valkenswaard is een kleine speler in de grote logistieke wereld. Maar juist door zijn wendbaarheid en snelheid van handelen is LSV heel geschikt voor het uitvoeren van ad hoc klussen of niet-standaard opdrachten, die de grotere spelers er liever niet bij pakken. Of zoals directeur/eigenaar Erik Krämer het verwoordt: “Wij zijn altijd op zoek naar die niche. Geef ons maar die opdrachten die andere vervoerders liever niet doen. Juist dáár ligt onze specialisatie.”

Erik heeft het logistieke bloed door zijn aderen vloeien. In 2006 begon hij als zelfstandig chauffeur met één eigen truck. In 2013 richtte hij samen met zijn vrouw LSV op. Aanvankelijk als expediteursbedrijf, dat later werd uitgebreid met eigen voertuigen. De standaardritten worden nog vaak uitbesteed bij partners, maar alle uitzonderlijke zaken doet LSV met eigen trucks en eigen chauffeurs. In 2019 verhuisde LSV naar een ander pand in Valkenswaard, met een warehouse capaciteit van 3.500 m². “We zagen steeds vaker dat bedrijven zelf minder opslagmogelijkheden hebben voor hun voorraad”, vertelt Erik. “Daarom bieden wij ook op- en overslag aan. Voor klanten met partijhandel is dat vaak heel handig. Ook hebben wij klanten waarvoor we goederen die in een productielijn worden verwerkt, just-in-time aanleveren vanuit ons warehouse.” 

Fabrieksverhuizingen

LSV heeft veel ervaring met het verhuizen van productiebedrijven, door heel Europa. “Dat gaat vaak over zware machines die in korte tijd van de ene naar de andere plek vervoerd moeten worden”, vertelt Erik. “We regelen al het materieel dat nodig is voor het oppakken van deze machines en het laden/lossen. Kranen, zware heftrucks en andere zaken huren we in bij onze partners. Zelf ben ik altijd ter plekke om de boel te coördineren en te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.” LSV doet deze verhuizingen door heel Europa: zo hebben zij voor een klant diverse operaties verhuisd van Italië naar Frankrijk.

Belevering cruiseschepen

Een andere bijzondere tak van sport is het beleveren van cruiseschepen in havens in Zuid-Europa, Scandinavië en Groot Brittannië. LSV vervoert in haar speciale koelwagens levensmiddelen uit Nederland, luxe artikelen en scheepsonderdelen. Dit vereist een goede planning, want zo’n schip heeft slechts beperkte tijd om de goederen aan te nemen. “Als je letterlijk de boot mist, dan staan daar hoge boetes op. We plannen deze vrachten dus zo dat de chauffeur minimaal een halve dag eerder al ter plekke is.”

Lucht- en zeevracht

Mocht het nodig zijn een zending via zee- of luchtvracht te versturen, dan regelt LSV dat voor de klant. “We werken samen met gespecialiseerde partners en liften mee op hun concurrerende tarieven”, aldus Erik. Zo heeft LSV onlangs voor een bestaande klant de luchtvracht voor grote partijen mondkapjes geregeld. “Eerst naar China toe, maar toen later de virusuitbraak ook hier toesloeg, kregen we ook weer een stroom deze kant op.” 

Ook voor LSV komt de Coronacrisis hard aan. Erik: “Er varen geen cruiseschepen meer en de districentra in Frankrijk die wij normaal beleveren, zijn allemaal dicht. Maar wij zijn gewend om flexibel te werken en dingen aan te pakken die op het laatste moment nog snel geregeld moeten worden. Zowel nationaal als internationaal zijn we daar heel sterk in. Ik hoop dat we met onze ervaring andere bedrijven in deze moeilijke tijden kunnen helpen.”

Auteur: Dianne Huijskens

Interview met de onderneming

In eerste instantie richtte Logistic Services Valkenswaard (LSV) zich vooral op het organiseren van transporten voor productiebedrijven, handelaren en andere logistieke dienstverleners. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een fullservice transportonderneming. ‘In 2015 hebben wij de activiteiten van een ander transport- en expeditiebedrijf overgenomen. Mede daardoor hebben wij in de afgelopen jaren een mooie groei kunnen realiseren’, vertelt Erik Krämer. Uitgebreid dienstenaanbod Hij geeft aan dat ook het dienstenaanbod in de afgelopen jaren sterk is uitgebreid. ‘Wij hebben de beschikking over een warehouse van 2000 m2, waar we goederen kunnen opslaan, zowel voor de korte als lange termijn. Daarnaast verzorgen wij ook het lossen van containers met behulp van heftrucks en het ompakken, verpakken, omstickeren en assembleren van producten en goederen voor onze klanten. Bovendien kunnen we ook benodigde vrachtbrieven verzorgen bij de transporten. Via ons...

Volledig interview »