LOLAAR SPUITGIETTECHNIEK B.V.

Logo LOLAAR SPUITGIETTECHNIEK B.V.

Waterbeemd 1
5705 DN Helmond

Tel. (0492) 536756

E-mail: info@lolaar.com
Website: www.lolaar.com

Aantal medewerkers: 35

Lolaar Spuitgiettechniek B.V. | Groeit de toekomst in!

Lolaar Spuitgiettechniek B.V. is door Antoon en Francien Loverbos in 1982 opgericht. Vanuit de woonboerderij is het bedrijf gegroeid tot waar het nu staat aan de Waterbeemd in Helmond. Lolaar Spuitgiettechniek B.V. heeft dit bereikt door veel leerprocessen te doorstaan. Kwaliteit, continuïteit, prijs/prestatieverhouding, leverbetrouwbaarheid en innovatie zijn daarbij altijd belangrijke speerpunten binnen ons bedrijf!

Wij ontwikkelen, produceren en verzenden volledig recyclebare thermoplast onderdelen. Dit doen we in een beheerst, gesloten en dus gezond productieproces met een volautomatisch  grondstoffentoevoersysteem. Ons productieproces is bovendien zodanig ingericht dat bijna al het productieafval weer binnen het eigen bedrijf tot producten wordt verwerkt. Economisch, schoon en milieubewust!

Machinepark

Ons machinepark bestaat uit een 100- tal hydraulische machines, variërend in sluitkracht van 25kN tot 5.500kN. Het neusje van de West-Europese machinebouwers staat bij ons vertegenwoordigd, met merken als Arburg, BMB, Netstal en Engel. We hebben een modern machinepark. De gemiddelde leeftijd van de machines is ongeveer 2½ jaar. De machines zijn compleet computergestuurd en geautomatiseerd met (veelal) Fanuc-robots. Wij zijn ook als enige in Nederland en Noord-Europa in het bezit van een machine met een sluitkracht van 5.500kN. Deze machine kan in een keer een product maken van 65 kg. Een waar technisch hoogstandje! Begin 2018 is hiermee een samenwerkingsverband aangegaan met CappPlast uit Italië (waar we veelal voor Capp-plast zullen spuiten). Dit zijn Palletboxen (1,00 mtr x 1,20 mtr x 1,00 mtr).

Specialist in spuitgieten

Wij zijn werkzaam in verschillende afzetmarkten. De belangrijkste zijn de automobielindustrie,  elektronische bedrijven, machine- en apparatenbouwers, verpakkingsindustrie en horticultuur. In 38 jaar zijn we gegroeid tot specialist in spuitgieten. Er is ons geen product onmogelijk, of geen vraag te gek. Met ons hightech, sterk geautomatiseerd machinepark, kennis en grote mate van flexibiliteit proberen we zo veel mogelijk klanten te helpen. Dit kan zijn door het puur spuitgieten van producten, tot het mee bedenken, uitwerken en ontwikkelen van een nieuw product. Door de jarenlange ervaring, de grote mate van kennis en kunde die bij Lolaar Spuitgiettechniek B.V. aanwezig is, zijn we een goede sparringpartner in allerlei onderwerpen betreffende spuitgieten.

Toekomst

Met een totaal vloeroppervlak van 27.500 m² behoort Lolaar Spuitgiettechniek B.V. tot één van de grootste spuitgietbedrijven in Nederland. Alle activiteiten van Lolaar Spuitgiettechniek B.V. zitten onder 1 dak. Van het produceren, assembleren, verpakken, tot de opslag van onze eindproducten.

In onze laatste uitbreiding zijn 4 hallen voorzien van een verdiepingsvloer. Door het creëren van een extra verdieping is het mogelijk dat we op de begane grond ons machinepark gaan uitbreiden. Komende jaren zal hier ook flink gebruik van gemaakt gaan worden. Er is rekening gehouden met de groei in de toekomst. We willen daarmee als bedrijf zijnde ook vooruit. Lolaar Spuitgiettechniek B.V. denkt ook verder aan haar toekomst door de 2e generatie van dit familiebedrijf op te leiden. Op de verdiepingsvloer zullen we hoofdzakelijk pallets met onze eindproducten plaatsen. We kunnen hier ongeveer 15.000 pallets plaatsen. Deze pallets worden door middel van een lift naar boven en beneden getransporteerd. Onze flexibiliteit wordt hierdoor nog groter omdat we vanuit 1 locatie onze klanten kunnen beleveren.

Bij Lolaar Spuitgiettechniek B.V. is er veel mogelijk! Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben of verdere informatie wensen, kijk gerust op onze website of neem contact met ons op!

Interview met de onderneming

Lolaar Spuitgiettechniek ontwikkelt, produceert en distribueert volledig recyclebare kunststof onderdelen en eindproducten. Van de bloemen-emmers die op veilingen worden gebruikt tot boodschappenkratten voor de supermarkt, van auto-onderdelen tot ziekenhuis benodigdheden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het maken!”, glundert Gürlek. Laagdrempelig familiebedrijf Nog nooit ging Gürlek ook maar één dag met tegenzin naar zijn werk. Hij is trots op ‘zijn’ bedrijf, maar ook trots op wat hij zelf bereikt heeft. “Ik heb hier zo ongelooflijk veel geleerd. Niet alleen over spuitgiettechnieken, maar ook over zaken als leiding geven, communicatie, personeelszaken en beslissingen durven nemen. Dit is echt een mooi familiebedrijf, met een fijne werksfeer en oprechte aandacht voor de medewerkers. Ook voor je privé-situatie. Als je ergens mee zit, kun je zo bij directeur Antoon of zijn dochter Carolien binnenlopen. Ze...

Volledig interview »