LOODET B.V.

Hazeldonk 6803
4836 LK Breda

Tel. (076) 5964496
Fax (076) 5964541
E-mail: info@loodet.nl
Website: www.loodet.nl

Aantal medewerkers: 34
Vestigingsjaar: 1983

Loodet BV is specialist in het op- en overslaan, sileren en ompakken van food, feed, ADR en niet ADR geclassificeerde goederen. Het bedrijf beschikt hiervoor over een aanzienlijke opslagruimte en heeft alle kennis en kunde in huis van overslag en transport.

Riante opslagruimte

De geschiedenis van Loodet BV gaat terug tot 1983. In dat jaar startte het bedrijf van de familie Lourier met een vrachtwagen en een bulkoplegger. In de loop der tijd zijn haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid met opslag en overslag van grondstoffen. Na vestiging op industrieterrein Hazeldonk specialiseerde Loodet zich onder andere in het ompakken, sileren, zeven en vermalen van grondstoffen. Haar bedrijfspand groeide naar een totaal van bijna 30.000m² en is geschikt voor de opslag van food, feed, ADR en niet ADR geclassificeerde goederen.

Opslag van food, feed, ADR en niet ADR geclassificeerde goederen

Een groeiend aantal bedrijven krijgt te maken met gevaarlijke stoffen en daarmee ook de strenge wet- en regelgeving die daar bij komt kijken, zoals het Besluit Risico’s Zware Ongevallen 1999 (BRZO). De opslag van deze stoffen gaat gepaard met risico's en forse investeringen. Zorgen die Loodet BV u graag uit handen neemt. Zo kan het bedrijf het gehele logistieke proces van opslag, overslag en transport voor u uitvoeren. Ze beschikt hiervoor over een distributiecentrum met compartimenten van 625m²  tot 1100m². En al deze compartimenten zijn uitgevoerd met het hoogst haalbare beschermingsniveau: niveau 1 van de richtlijn PGS 15. Maar Loodet behandelt ook ongevaarlijke stoffen. Dit zijn voornamelijk droge voedingsmiddelen en voedselingrediënten additieven, food en feed. Hiervoor is een eigen expeditieafdeling met laad- en losfaciliteiten aanwezig, afgesloten van de opslag van gevaarlijke stoffen.

Overslag en aanvullende diensten

Loodet BV werkt met een ervaren en zeer goed opgeleid team. Het zijn mensen die dagelijks met gevaarlijke goederen omgaan. Zij controleren de goederen bij aankomst op afwijkingen. Daarnaast voert Loodet tal van andere werkzaamheden uit, zoals: ommerken, ompakken, malen, zeven, sileren, labellen, maatwerk (klantspecifiek maken) en spoedorders. Het bedrijf kan uw producten sileren van bigbag naar bulkwagen, ompakken van bigbag naar zakgoed, maar ook alle verpakkingsmaten die hier tussen zitten. Loodet maakt hiervoor gebruik van UN-gekeurde verpakkingsmaterialen. Tijdens het sileren zeeft en inspecteert Loodet BV uw product op verontreinigingen. Ze begrijpt dat de kwaliteit van levensmiddelen en toevoegmiddelen, food en feed, van essentieel belang is, getuige de certificeringen volgens internationaal erkende kwaliteitszorgsystemen ISO 9001, GMP+, FSSC 22000, HACCP en Skal.

Transportdiensten

Loodet BV is een dienstverlener van totaallogistiek. Naast opslag en overslag kan het bedrijf ook het transport voor u verzorgen. Een modern wagenpark en goede contacten binnen de transportwereld zorgen voor tal van mogelijkheden. En deze stoppen niet bij wegtransport, want ook zee-, spoor- en luchtvrachten behoren tot de mogelijkheden. Ondanks dat binnen Europa bijna alle grenzen zijn opgeheven, komen hier nog steeds douaneformaliteiten bij kijken. Loodet kan voorzien in:

  • in- en exportdeclaraties en transportdocumenten;
  • ompakken van uw goederen onder douanetoezicht;
  • vrijmaken van goederen voor buitenlandse bedrijven (fiscaal vertegenwoordiging);
  • bemeten van zeecontainers door een gasmeetdeskundige van een gecertificeerd gasmeetbedrijf.
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!