LUMINIS ARNHEM

Logo LUMINIS ARNHEM

Westervoortsedijk 73 HB
6827 AV Arnhem

Tel. (088) 5864620

E-mail: info.arnhem@luminis.eu
Website: http://arnhem.luminis.eu

Luminis Arnhem

Ontwerpt en realiseert industrial internet of things-oplossingen

In 2020 zijn er meer dan 50 miljard apparaten aangesloten op het internet, verwachten analisten. Van een slimme koelkast die registreert dat de melk bijna op is, tot het op afstand bedienen van de thermostaat: het ‘internet der dingen’ is een steeds normaler verschijnsel. En niet alleen in huis; ook het bedrijfsmatig aan internet verbinden van machines en apparaten is steeds belangrijker. Dit zogeheten Industrial Internet of Things (IIoT) kan van groot belang zijn voor je organisatie en de manier waarop je producten en diensten levert. 

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?

Van bedreiging naar kans

Traditionele business modellen zijn steeds minder toereikend door de toename van digitale toepassingen. Snel kopieergedrag en het vervallen van schakels in de waardeketen zetten de prijzen onder druk en de steeds veeleisender wordende consument vraagt om meer flexibiliteit en service. De manier van werken die vandaag gebruikelijk is, kan morgen achterhaald zijn. 

Digitalisering wordt door veel bedrijven dan ook als bedreiging gezien. Door je niet af te sluiten voor deze niet te stuiten digitale opmars, maar hem juist te omarmen, verandert de bedreiging in een kans. Internet niet of niet goed inzetten kan een achterstand betekenen, internet wel goed inzetten kan zorgen dat je vooroploopt. 

Luminis Arnhem infographic

Wat kan internet voor mij betekenen? 

Door je machines en apparaten aan het internet te koppelen verzamel je waardevolle data. Bijvoorbeeld over de prestaties van een apparaat en over welke machineonderdelen op welke manier en met welke frequentie precies gebruikt worden. Zo kun je heel gericht innoveren en de klant beter bedienen, maar bijvoorbeeld ook op basis van daadwerkelijk gebruik bepalen wanneer het tijd is voor een (preventieve) onderhoudsbeurt. 

Wat Industrial Internet of Things je als bedrijf concreet oplevert? Sneller en preventief service verlenen, kortere time-to-market, meer toegevoegde waarde voor en een betere relatie met je klanten, nieuwe producten en diensten en het beter benutten van talenten. Kortom: betere resultaten. 

De eerste stap

Als het om IT gaat, weten veel bedrijven niet hoe te beginnen en waar(mee) te eindigen. Wellicht ben je je niet bewust van de hoeveelheid data die je al hebt, of heb je geen idee hoe deze data van waarde kan zijn. Ook wordt vaak getwijfeld aan de kosten, veiligheid en zelfs de relevantie van technologische toepassingen. Begrijpelijk, want het is je core business niet. 

Luminis Arnhem – gespecialiseerd in het verbeteren van business resultaten en het realiseren van groei door de inzet van IT – kan je helpen de eerste stap te zetten. Wij kijken open naar de uitdagingen die er liggen en vragen ons af op welke manier je meer resultaat kunt behalen door apparaten en machines aan het internet te koppelen. Luminis Arnhem maakt onderdeel uit van de Luminis Groep, waar 150 specialisten voor je klaarstaan. Zij beantwoorden niet alleen je vragen, maar bedenken ook de oplossing en implementeren deze in de praktijk. 

Nieuwsgierig? Neem contact op en deel je vraagstuk met ons! We helpen je graag om de kansen die internet biedt te verzilveren.

Interview met de onderneming

Foto: Peter Doornbosch, software architect Luminis ‘Veel ondernemers associëren de cloud op dit moment vooral nog met hosting en diensten als office365’, legt Peter Doornbosch uit. ‘Maar door de snelheid, flexibiliteit, lage start-up kosten en vele standaarddiensten biedt het werken in de cloud nog veel meer kansen voor het bedrijfsleven. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld veel eenvoudiger dan vroeger nieuwe ideeën uitproberen. Vroeger ging dit vaak gepaard met hoge initiële IT-kosten en een lange doorlooptijd. In de cloud kunnen ontwikkelaars een nieuw idee op kleine schaal en tegen lage kosten uit proberen. Veel clouddiensten zijn bij lage gebruikersaantallen bijna gratis. Indien iets niet goed uitpakt, dan stop je er gewoon mee. Als blijkt dat een idee wel aanslaat, dan kan het verder worden uitgebouwd naar een succesvol product of dienst. Daarnaast biedt de cloud ook de mogelijkheid om snel aanpassingen te doen aan applicaties, waardoor...

Volledig interview »