MAAS & WAAL SCHOONMAAK- EN BEDRIJFSDIENSTEN

Logo MAAS & WAAL SCHOONMAAK- EN BEDRIJFSDIENSTEN

Van Heemstraweg 38e
6658 KH Beneden Leeuwen

Tel. (0487) 591718

E-mail: info@maasenwaalschoonmaak.nl
Website : www.maasenwaalschoonmaak.nl

Iets schoonmaken dat al schoon is, zoals een cleanroom, of de industriële reiniging van een ijzergieterij. Niets ligt verder uit elkaar dan deze twee extreme omgevingen. Ieder met hun eigen wet- en regelgeving, procedures en werkwijzen. Voor Maas en Waal Schoonmaak- en bedrijfsdiensten kan het niet extreem genoeg zijn. Directeur Jos Veens vertelt over het belang van goed onderhoud van je bedrijf.
 

Specialistische reiniging

Het schoonmaakbedrijf in Beneden-Leeuwen (bij Tiel) werkt uitsluitend met gediplomeerd personeel met een vaste aanstelling. ‘Het reinigen van werkplaatsen, cleanrooms, laboratoria, zuiveringsinstallaties, (groot)keukens of sanitaire ruimten vraagt de nodige expertise, opleiding en instructies. Het gaat om bijzondere ruimtes. Cleanrooms worden bijvoorbeeld gebruikt bij de fabricage van geneesmiddelen, high tech producten, biotechnologie of voedingsindustrie. Het is daarbij extreem belangrijk dat alles schoon is, stofvrij en bacterievrij. Het complexe is dat je iets schoon moet maken dat al schoon is. Dit vereist vakmanschap. Daar heb je een speciale opleiding voor nodig’, licht directeur Jos Veens toe.

Industriële reiniging

‘We moeten onze mensen weer inzetten op een scheepswerf, in de automotive industrie of in de food sector waar we machines, keukens of vloeren reinigen. Het schakelen tussen deze uitersten maakt ons werk zo mooi. Voor iedere branche hebben we specialisten, want zo’n scheepswerf vereist weer hele andere competenties dan een grootkeuken.. Bij ons is daarom iedereen verplicht een basisopleiding SVS (Stichting Vakschool Schoonmaak) te voltooien. Daarna kan de medewerker een specialisme in bijvoorbeeld food, health of industrie kiezen. Wij verwachten van ons personeel dat ze zichzelf blijven ontwikkelen, want als je niet aan je eigen kwaliteit werkt, dan kun je ook niet aan de kwaliteit van de klant werken, vinden wij’, aldus Veens.

Samenwerking in de regio

‘We werken samen met ROC Tiel en ROC Nijmegen voor onze opleidingen. Leerlingen komen vaak bij ons stage lopen en stromen zo in. Wij geven ook zelf les in samenwerking met het SW-bedrijf in Tiel (landbouworganisatie LANDER). Wij verzorgen de praktijkgerichte opleidingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We leren ze de basis principes van schoonmaken. Waar begin je, wat doe je eerst en wat doe je als laatst? De pareltjes binden we aan ons bedrijf. Veel klanten doen daarom bewust zaken met ons en kunnen daarmee tevens aan de quotumregeling voldoen.’
 

Schoonster Landelijke dekking met regionale diepgang!

‘Samen met 18 andere zelfstandige, regionaal sterke schoonmaakbedrijven bieden wij landelijke dekking. We maken namelijk deel uit van Schoonster Nederland. Dit is aantrekkelijk voor bedrijven en organisaties met vestigingen verspreid over heel Nederland.’

Schoonster verantwoordelijk voor het schoonmaken en onderhouden van de ruim 150 onbemande Tango tankstations in Nederland. Drie maal per week wordt ieder tankstation gereinigd. Medewerkers volgen een speciale VCA opleiding om aan de zware veiligheidsnormen van de petrochemische industrie te voldoen.

Schoonmaakonderhoud nodig?

Met meer dan 35 jaar ervaring is Maas en Waal schoonmaak- & bedrijfsdiensten een specialist in het vakgebied als het om schoonmaakonderhoud gaat. U kunt bij ons terecht voor algemene schoonmaak, specialistische reiniging, industriële reiniging, vloeronderhoud, glasbewassing of gebouwbeheer.