MAXXRACK BV

Hazeldonk 6803
4836 LK Breda

Tel. (076) 5969557

E-mail: info@maxxrack.eu
Website: www.maxxrack.eu

Maxxrack

Maxxrack zorgt voor 90 procent meer opslagcapaciteit

Goed nieuws voor logistieke bedrijven, die hun opslagcapaciteit willen vergroten. Maxxrack BV in Breda heeft een slim en flexibel opslagsysteem bedacht waardoor de opslagcapaciteit in veel gevallen met maar liefst 90 procent vergroot kan worden.

Het Maxxrack-opslagsysteem is bedacht en ontwikkelt op initiatief van Alphons Lourier.

‘In ons op- en overslagbedrijf Loodet, dat inmiddels wordt geleid door mijn zonen, werken wij veel met ADR-geclassificeerde goederen. Die moeten op een veilige manier kunnen worden op- en overgeslagen. Dat bleek in eerste instantie moeilijk, omdat de vloeren in ons magazijn enigszins afliepen. Maar het woord ‘nee’ hoor ik niet graag in ons bedrijf. Daarom heb ik een machinebouwer gevraagd om mee te helpen om hiervoor een oplossing te bedenken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van het Maxxrack. Dit is flexibel opslagsysteem, dat is gemaakt van gegalvaniseerd ijzer. De rekken kunnen makkelijk per tien stuks in elkaar worden geschoven. Daardoor zijn ze eenvoudig met een heftruck te verplaatsen en transporteren. De bovenzijde van het Maxxrack biedt bovendien zo’n 2.500 kilo extra laadgewicht per 1,5 m2. Hierdoor kan ook de ruimte boven de goederen optimaal worden benut. Dat maakt het systeem voor veel bedrijven extra aantrekkelijk.’

Op de website www.maxxrack.eu staat ook een instructiefilm waarin de toepassingsmogelijkheden van het opslagsysteem worden duidelijk worden uitgelegd.

Opslag, overslag en transport

Inmiddels heeft het familiebedrijf Loodet in Breda, waar in totaal zo’n 80 mensen werkzaam zijn, zelf al zo’n 4.000 Maxxracks in gebruik. Lourier:

‘De hoofdactiviteit van Loodet is het op- en overslaan, sileren en ompakken van ADR en niet- ADR geclassificeerde goederen, food en feed. Haar klanten zitten niet alleen in Nederland, maar ook in onder andere Oostenrijk, Duitsland en België. Zij kunnen voor hen het gehele logistieke proces van opslag, overslag en transport verzorgen. Verder biedt het bedrijf haar klanten een  groot aantal value added services (VAS-activiteiten) aan. Om al deze activiteiten op een goede manier te verzorgen, komen de Maxxracks bij Loodet vaak uitstekend van pas.’ 

Stapelbare frames

Daarnaast zijn er ook al zo’n 15.000 Maxxracks verkocht aan andere logistieke bedrijven. Als ze eenmaal hebben gezien hoe eenvoudig dit systeem werkt, is het meestal niet meer zo moeilijk om partijen te overtuigen van het gebruikersgemak van de Maxxracks. We hebben er ook een patent op. Ik zie het een beetje als een uit de hand gelopen hobby, maar ik wil wel proberen om het product internationaal tot een succes te maken. Met name voor logistieke bedrijven met lage magazijnen, waar geen vaste stellingen geplaatst kunnen worden, is het Maxxrack een ideaal product. De ruimtebesparende, stapelbare frames zijn bij uitstek geschikt voor de opslag van bijvoorbeeld zakgoed, blikken en plastic drums. De robuuste frames kunnen desgewenst in diverse maatvoeringen worden geleverd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!