MEDANCO

Logo MEDANCO

De Run 5213, 5504 DC Veldhoven
De Run 5213, 5504 DC Veldhoven
De Hurk
Tel. (040 ) 2306820
Fax (040) 2306829
E-mail: info@medanco.nl
Website: www.medanco.nl

Aantal medewerkers: 15

Medanco Rubber & Plastic Solutions | High tech. Human touch.

Medanco is uw partner in ontwerpen en produceren van specialistische rubber- en kunststofproducten. Het gaat hierbij om hoogwaardige onderdelen, geproduceerd in kleine en middelgrote series, voor technische en medische toepassingen.

Met een klein team van specialisten is Medanco in staat om een idee, ontwerp of probleem te vertalen naar een maakbaar product. Kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden van het bedrijf, waarbij de klantvraag centraal staat.

Van engineering tot assemblage

Iedere klant komt met unieke producteisen en vraagt om een optimaal eindproduct. Dankzij de in-house engineering, eigen R&D afdeling en de hoogwaardige productieafdeling, wordt de klant bij iedere stap van het project betrokken. Van engineering en assemblage tot eindcontrole. Er is volop ruimte voor persoonlijk overleg en duidelijke communicatie.

Productie

Met een uiterst modern machinepark is Medanco in staat om de meest uiteenlopende materialen te verwerken. Of het nu gaat om een ‘standaard’ PP of een high end PFA. Medanco heeft de kennis en machines in huis om ieder materiaaltype te verwerken. Kunststof spuitgieten, rubber moulding en extrusie zijn technieken die worden toegepast bij Medanco.

De focus ligt op de zogenaamde specials.

Materialen die speciaal ontwikkeld zijn voor een specifieke toepassing en waarbij de verwerking hoge eisen aan proces en techniek stelt. Medanco heeft een ruime ervaring in de verwerking van TPE / TPU, materialen die steeds vaker als alternatief ingezet worden voor synthetische rubbers.

Nabewerking

Wanneer een product ‘klaar’ is, heeft het vaak net nog even die finishing touch nodig. Medanco maakt hiervoor gebruik van diverse processen. Vaak in de productielijn, maar ook als separaat proces. Denk daarbij aan het hakken of steken van een geëxtrudeerd profiel of slang. Maar ook het aanbrengen van een lijm-laag of coating.

Kwaliteit

Voor het garanderen van de vereiste kwaliteit en precisie worden alle producten grondig geïnspecteerd, voordat ze naar de klant gaan. Medanco heeft de beschikking over automatische controles en een zeer geavanceerd 3D optisch meetsysteem. Dit meetsysteem werkt zeer nauwkeurig en snel. Hiermee is Medanco in staat om bij vrijgave en tijdens productie steekproefcontroles uit te voeren.

Cleanroom

Medanco is gespecialiseerd in ontwikkeling en productie van medische producten. Mede daarom beschikt het bedrijf over een ISO Class 7 cleanroom. Deze ruimte garandeert een schone productieomgeving en is voorzien van de modernste spuitgietmachines, speciaal voor medische producties. Medanco beschikt over een ISO13485-2016 certificering, de ISO standaard voor medical devices.