METAALTECHNIEK THOLEN B.V.

Logo METAALTECHNIEK THOLEN B.V.

Ondernemersweg 16
4691 SL Tholen

Welgelegen
Tel. (0166) 609191

E-mail: info@metaaltechniektholen.nl
Website: www.metaaltechniektholen.nl

Aantal medewerkers: 9
Vestigingsjaar: 1994
Kwaliteitsnorm:
- ISO 9001:2008

Metaaltechniek Tholen: voor machinale bewerkingen

Metaaltechniek Tholen is gespecialiseerd in de machinale bewerking van onder meer staal, RVS, titanium en kunststoffen. Alle opdrachten worden met de grootste nauwkeurigheid en geheel naar de wensen en eisen van de klant uitgevoerd op basis van de NEN-EN-ISO-9001:2008 certificering.

Geschiedenis

Een eigen bedrijf runnen. Dat is wat Leo Rijnberg altijd al wilde. In 2008 kwam die kans voorbij en die pakte hij met beide handen aan. Metaaltechniek Tholen groeide onder zijn leiding verder uit en toont zich tot op de dag van vandaag een uitstekende sparringpartner voor iedereen die bij deze Zeeuwse onderneming aanklopt voor machinale bewerkingen.

Ambitie

Rijnberg kende vanuit een eerdere baan Metaaltechniek Tholen als toeleverancier, de communicatie en visie van de toenmalige eigenaar worden als zeer prettig ervaren. Ambitieus als hij is, bleef Leo (die zelf ooit begon als machinebankwerker) studeren met als doel zich verder te ontwikkelen en wellicht door te groeien naar een functie welke meer kennis en verantwoordelijkheid zou vragen. Na het succesvol afsluiten van de HBO studie Werktuigbouw dient zich de mogelijkheid aan om het stokje over te nemen van Cees Gommers die een opvolger zocht voor Metaaltechniek Tholen.  Dit geeft de mogelijkheid om de ambities om te zetten naar realiteit! De interesse is gewekt en na verschillende gesprekken bleek dat de twee mannen veelal op één lijn zaten en werd de deal gemaakt. 

Met Rijnberg als nieuwe kapitein op het schip werden er bij Metaaltechniek Tholen wat accenten verlegd qua manier van werken. Er werd ook stevig geïnvesteerd in opleiding én technologie onder andere in de vorm van de aanschaf van nieuwe machines en de benodigde software voor de aansturing daarvan.

Urgentieservice

Nieuw is ook de urgentieservice waarbij klanten, indien mogelijk, nog dezelfde dag geholpen worden. Ideaal voor soloprojecten, prototypen en kleine partijen.  

Markten

Metaaltechniek Tholen is qua werkzaamheden actief op uiteenlopende markten: van hydrauliek tot industriële koelers en van scheepvaart tot petrochemie. We proberen het portfolio bewust heel breed te houden en zijn gespecialiseerd in kleine onderdelen tot behoorlijk groot werk. Metaaltechniek Tholen pakt alles aan wat tussen ‘micro- en megawerk’ in zit en werkt met alle denkbare materialen zoals staal, rvs, brons, messing, kunststoffen en ga zo maar door. Metaaltechniek Tholen is met name sterk in de wat complexere onderdelen, productie van enkelstuks en kleine series.

De start is voortvarend, de eerste jaren met de nieuwe eigenaar kent het bedrijf een forse groei. Daarna  volgen er, mede door de invloed van de mindere economie, een paar stabiele jaren maar inmiddels trekt de markt weer aardig aan en hebben Rijnberg en zijn team aardig hun handen vol aan alle opdrachten. 

Regionale samenwerking

Metaaltechniek Tholen werkt onder meer samen met het Markiezaat-college in Bergen op Zoom. Samenwerking met onderwijsinstellingen – bijvoorbeeld door het aanbieden van stageplaatsen - zorgde er al eerder voor dat leerlingen na het doorlopen van een stage dermate enthousiast werden dat via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) -  een werken /leertraject  wordt aangegaan en dat ze aansluitend hierop in vaste dienst komen.  

Metaaltechniek Tholen vindt het belangrijk om de sterke binding met de regio in stand te houden. Het klantenbestand bevindt zich met name binnen een straal van 100 kilometer. Het persoonlijke contact rond orders maar ook op het gebied van advies in het voortraject zorgt voor een onderscheidende factor die erg wordt gewaardeerd door de klanten. 

Bekijk ook de video van Metaaltechniek Tholen over het beladen van een machine m.b.v. een BMO robot!