METEC FIJNMETAAL

Logo METEC FIJNMETAAL

Hoofdstraat 41-B
5706 AJ Helmond

Tel. (0492) 551568

E-mail: info@metecfijnmetaal.nl
Website: www.metecfijnmetaal.nl

Metec Fijnmetaal | Fijnmechanische componenten met zeer hoge precisiegraad

Al bijna 25 jaar staat Metec Fijnmetaal uit Helmond garant voor fijnmechanisch vakwerk. Met CNC-frezen en CNC-draaien verspaant Metec fijnmechanische componenten voor de semiconductor-, voedings-, verpakkings-, tabaks-, machinebouw-, kunststofverwerkings-, gas- en olie-industrie, alsook de automotive industrie.

Ook afnemers uit de medische en optische industrie vinden al jaren hun weg naar de machinefabriek van Metec. Hoe meer maatwerk vereist, hoe groter de uitdaging voor Metec Fijnmetaal. In de geconditioneerde meetkamer werken we met een CNC-gestuurde meetmachine. Precisie betekent bij Metec bijvoorbeeld ‘afbramen 40x nauwkeuriger dan het blote oog kan waarnemen’! Naar wens ontvangt u een FAI-meetrapport bij uw levering. Robots (Hermle C30U) produceren continu, 24 uur per dag, kleine tot zeer grote series. Met onze productielijn en ervaring staan wij garant voor snelle levering tegen lage kosten.

Maatwerk

Metec begeleidt het traject van tekening tot eindproduct. Wij leveren 3D-freeswerk volgens uw specificatie. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn denken wij in een vroegtijdig stadium met u mee. Wij zijn een verlengstuk van uw ontwikkeling. Zo denken wij mee over technische toepassingen, maar ook over mogelijkheden om producten zo vorm te geven dat ze goedkoper te produceren zijn. Steeds meer klanten leveren hun documenten digitaal aan. Met het CAD-CAM softwarepakket Hypermill programmeren we uw product 3D tot in detail. Beschikbaarheid over Hypermill maakt dat Metec zeer nauwkeurig en vooral efficiënt kan programmeren.

Machinepark

Het machinepark van Metec is zeer uitgebreid, waardoor de faciliteiten in huis zijn voor de realisatie van de meest uiteenlopende projecten. Zo beschikken wij over meerdere CAD-CAM Hypermill en CNC gestuurde machines. Natuurlijk is er ook gewoon plaats voor diverse conventionele machines,  waardoor maatwerk gegarandeerd wordt.

Vakbekwaam

Vakwerk is niet alleen een kwestie van de juiste machines. Het gaat ook om de vakmensen met ervaring en gevoel voor accuraat en nauwkeurig werken. Wij beschikken over een team van vakbekwame en gekwalificeerde medewerkers die de machines programmeren, bedienen en besturen.

Uiterste precisie

Metec is gespecialiseerd in het maken van werkstukken met vacuumvlakken. Met een microscoop beoordelen wij onderdelen 40x vergroot. In de geconditioneerde meetkamer van Metec werken wij met een CNC-gestuurde meetmachine, onder andere de Mitutoyo Euro-C-A7 106. Cleanroom producten Metec levert cleanroom producten voor onder andere de semiconductorindustrie. Onderdelen worden volgens procedee ‘cleanroom gereinigd’ en daarna cleanroom verpakt en aangeleverd bij de klant.

Meedenken op maat

Wij denken graag met u mee bij de ontwikkeling van nieuwe componenten. Naar wens leveren we eerst een prototype, zodat u uitgebreid kunt testen. Neem eens contact op.