MKG KOERIERS B.V.

Logo MKG KOERIERS B.V.

Den Heikop 5
5424 SV Elsendorp
Industrieterrien: Hoogeind
Tel.088-1131234

E-mail: info@mkgkoeriers.nl
Website: www.mkgkoeriers.nl

MKG Koeriers - Bezorgt het snel en goed

Binnen één uur laden en rijden: dát is waar MKG Koeriers voor staat. En dat is wat het bedrijf telkens ook weer waarmaakt. ‘Wij kunnen snel ter plekke zijn, omdat onze klanten zich meestal in een straal van 30 tot 40 km hier vandaan bevinden”, aldus directeur Joan Minten. ‘Hier’ is het kleine Brabantse Elsendorp, waar bij de ingang van het bedrijf een helikopter in de rood-witte bedrijfskleuren sinds februari dit jaar veel aandacht trekt. “Een helikopter straalt kracht en snelheid uit en dat past precies bij een koeriersbedrijf als het onze!’

MKG Koeriers is in de ruim 30 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een solide bedrijf, met 85 chauffeurs en een uitgebreid wagenpark van 60 eenheden. Van kleine bestelauto’s tot volledige trailers. ‘Door onze schaalgrootte en flexibiliteit hoeven wij nooit ‘nee’ te verkopen’, vertelt een trotse directeur. ‘Of het nou gaat om het wegbrengen van een belangrijk document, een duur pilletje of een pallet die met spoed weg moet, wij zorgen dat het snel op de bestemming komt.’ MKG heeft een beveiligde loods voor de op- en overslag van goederen. Verder heeft het bedrijf een eigen garage, pomp en wasstraat en wordt al het onderhoud in eigen beheer gedaan.

Pharmatransport

MKG Koeriers is specialist in medische transporten. Van hartkleppen tot dure medicijnen, van medische grondstoffen tot ziekenhuisapparatuur, MKG bezorgt het snel en betrouwbaar over heel Europa. De chauffeurs zijn speciaal getraind en gecertificeerd om deze transporten goed uit te voeren. Het gaat hierbij vaak om spullen met een zeer hoge waarde. ‘Eén pallet kan zomaar 4 miljoen euro vertegenwoordigen’, legt Joan Minten uit. ‘We rijden die transporten standaard met 2 chauffeurs, altijd volgens van tevoren bepaalde routes. De auto heeft een paniekknop, die in geval van nood meteen de dichtstbijzijnde politie kan alarmeren.’

Ziekenhuis

Vers bloed

Ook verzorgt MKG 24/7 het bloedtransport voor Sanquin. ‘We hebben daar altijd mensen voor standby staan. En als er echt spoed bij is, bijvoorbeeld bij een groot verkeersongeluk, dan kunnen we zelfs met zwaailicht rijden’, vertelt Minten.

Koeltransport

Een tweede tak van diensten is het koeltransport voor de retail en de horeca. ‘Met onze temperatuur geconditioneerde wagens kunnen wij levensmiddelen op de juiste temperatuur vervoeren’, aldus Joan Minten. Door de coronacrisis vallen enerzijds zendingen naar horecabedrijven weg, maar wordt MKG weer veel vaker ingezet voor het aan huis bezorgen van bijvoorbeeld kant en klaar maaltijden.

On-board koerier

‘Wij zijn gevestigd in een klein dorp, maar de ligging in de driehoek NijmegenVenlo-Eindhoven is perfect’, vertelt Minten. ‘Binnen een kleine straal zijn er veel farmaceutische bedrijven, ziekenhuizen, high tech bedrijven, maar ook machinebouw fabrieken, waar wij veel internationaal vervoer voor doen. We hebben zelfs een speciale on-board koerier service. Als ergens in een Europese fabriek een onderdeel van een machine kapot gaat, is het zaak dat zo snel mogelijk te vervangen. Dus vliegt een van onze koeriers met dat onderdeel naar de plek van bestemming. Nee, niet met die helikopter natuurlijk, die staat er puur voor de sier!

Wagenpark