MOBICOACH B.V.

Logo MOBICOACH B.V.

Palestrinastraat 7, 5344 AA Oss

Tel. (0412) 690690
Fax (0412) 690904
E-mail: info@mobicoach.nl
Website: www.mobicoach.nl

Aantal medewerkers: 10
Vestigingsjaar: 1995

Met een professioneel Fleet Management Systeem behaalt ieder transport- en logistiek bedrijf een competitief voordeel. Voor uw FMS op maat gaat u natuurlijk het liefst naar een partner met veel ervaring, één die met u meedenkt en u adviseert. 

Ervaren partner in de transportwereld

In de transport en logistiek draait het om flexibiliteit. Dat weten de mensen van MobiCoach als geen ander. Met ruim twintig jaar ervaring in de transportwereld kennen zij de uitdagingen van deze sector. De transportwereld staat nooit stil. De vraag vanuit de klant verandert, de wetgeving stelt strengere eisen en automatisering wordt continu vernieuwd. Het is slechts een greep uit een zeer beweeglijke branche.

Coaches in mobile data

Wie succesvol wil zijn in de transportwereld moet daarom meebewegen. Dat vraagt om een flexibele houding, om efficiëntie en om continuïteit. Maar ook het monitoren van processen draagt hier aan bij. MobiCoach is de partner die u daarbij helpt. De ‘coaches in mobile data’ zijn al sinds 1995 leverancier van een geavanceerd Fleet Management Systeem (FMS). In al die jaren heeft MobiCoach de markt nauwlettend in de gaten gehouden om altijd de nieuwste oplossingen te kunnen bieden.

Advies en begeleiding

Zo heeft MobiCoach door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met Transport Management Systemen en Ritplanningsystemen. De vraag van de klant is hierbij altijd leidend geweest en zal dat ook altijd blijven. Samen met u ontwikkelt MobiCoach keer op keer de beste klantspecifieke oplossing. Maar MobiCoach biedt meer. Zoals het een coach betaamt, luistert zij goed om u vervolgens te adviseren en te begeleiden.

Kostenbesparing met FMS

Met 10 ervaren medewerkers en ruim 100 klanten in de transport en logistiek, is MobiCoach de expert op het gebied van FMS. Een professioneel Fleet Management Systeem levert u een kostenbesparing, doordat:

 • communicatiekosten dalen;
 • actuele leveringsinformatie het mogelijk maakt om accuraat te factureren;
 • de urenverantwoording achteraf de gegevens voor loonberekening levert vanuit de boordcomputer (geen handmatige invoer nodig);
 • positiebepaling het mogelijk maakt om bij te sturen;
 • door ritplanning te koppelen aan de navigatie wordt de productiviteit van de chauffeurs verhoogd;
 • door rijstijlanalyse kunnen aanzienlijke besparingen voor wat betreft brandstof en onderhoud worden gerealiseerd.

Vaste en mobiele FMS oplossingen

Oplossingen voor uw Fleet Management Systeem bestaan tegenwoordig uit zowel vaste als mobiele boordcomputers. De nieuwste techniek is de MobiScout Mobile, de totaaloplossing die klaar is voor de toekomst. De MobiScout Mobile is een mobiele app-oplossing die kan worden gebruikt op smartphone of tablet. Deze oplossing is nog flexibeler in te zetten voor eigen chauffeurs als ook voor charters. De mobiele oplossing kan ook nog worden uitgebreid met een blackbox.

MobiScout Mobile

De MobiScout Mobile kent de volgende functionaliteiten:

 • Orderafhandeling;
 • Plaatsen van digitale handtekening als POD;
 • Scanning van barcodes;
 • Maken van foto’s / film;
 • Ontvangen en versturen van tekstberichten;
 • Tracking & Tracing van posities voertuig;
 • Trailerregistratie;
 • Activiteitenverantwoording gekoppeld aan urenberekening conform de verschillende cao’s;
 • Tracking & Tracing van ritten en orders;
 • Rij- en arbeidstijdenberekening (via GPS);
 • Berekening ETA;
 • Fleet- en trucknavigatie met koppeling aan ritplanning.

MobiScout

MobiScout is het softwarepakket voor de thuisbasis. MobiScout biedt u tal van modules. Van een CAO-module, een rapportage-module van of een planningsmodule tot een brandstofmodule. Welke modules u nodig hebt, hangt af van uw gewenste werkwijze. Hoe efficiënt wilt u werken en over welke informatie wilt u beschikken? MobiCoach helpt u graag een antwoord te vinden op deze vragen.

Mobicoach

Interview met de onderneming

MobiCoach omarmt digitalisering in logistiek Theun Schellekens: “Als leverancier van fleet management systemen is het voor ons vanzelfsprekend dat onze eigen medewerkers deze veranderingen omarmen. We staan allen positief tegen automatisering en digitalisering, ook in onze eigen processen. Mobile device management tools zijn hier een mooi voorbeeld van. Met meer en meer smartphones ‘in the field’ wordt het beheer des te belangrijker. Een goede geautomatiseerde oplossing hiervoor is een verandering die onze service ten goede komt en zodoende ook door onze medewerkers positief wordt ingezet.” Voorloper in automatisering Mobicoach is met haar producten en diensten actief op het vlak van digitalisering. Schellekens geeft uitleg: “De digitale vrachtbrief of e-CMR wordt gefaciliteerd door TransFollow en is volledig geïntegreerd in onze applicaties. Als voorloper in automatisering is het voor ons van groot belang dergelijke ontwikkelingen te omarmen....

Volledig interview »