Mourik Vlissingen B.V.

Logo Mourik Vlissingen B.V.

Liechtensteinweg 2, 4455 ST Nieuwdorp

Tel. (0113) 61 62 00
E-mail: mvlis@mourik.com
Website: www.mourik.com

Mourik Vlissingen B.V. : Al ruim 40 jaar een betrouwbare partner in de Zeeuwse industrie

Vakkennis, innovatief vermogen, flexibiliteit, 24/7-service en lokale aanwezigheid. Dat zijn de eigenschappen waar klanten om vragen als het gaat om onderhoud van hun installaties. Mourik Vlissingen heeft ze allemaal in huis. Het dochterbedrijf van Mourik Industry (Botlek-Rotterdam) is al ruim 40 jaar actief in Zeeland op het gebied van technische dienstverlening voor met name de sectoren (petro)chemie, energie en milieu. Onder de dienstverlening vallen advies, realisatie, onderhoud en beheer in o.a. de disciplines mechanisch werk, industriële reiniging (hogedruk/vacuümreiniging), civiele werkzaamheden, catalyst handling, asbestsanering en milieutechniek.

Sterk in onderhoud

‘Maintenance’ gaat verder dan het vervangen van versleten onderdelen. De medewerkers van Mourik Vlissingen weten er alles van. Zij hebben jarenlange ervaring met management en uitvoering van multidisciplinaire onderhoudswerkzaamheden in projecten en fabrieksstops. Zij ontwikkelen en implementeren onderhoudsconcepten, adviseren klanten ten aanzien van turnaround management en uitbesteding van onderhoud. Daarnaast beheren en opereren zij secondaire installaties. Met een groot aantal opdrachtgevers in de regio Vlissingen is een langdurige relatie opgebouwd in de vorm van meerjarige onderhoudscontracten voor cleaning, mechanische en civiele werkzaamheden. Mourik Vlissingen is daarbij niet alleen veelzijdig in de aanpak van het werk, maar ook in de contractvormen. Voorbeelden hiervan zijn partnerships, allianties, main-contracting en prestatiecontracten. En altijd ligt de nadruk op wederzijds vertrouwen en samenwerking.

Vele disciplines

Het kunnen inzetten van vakbekwame mensen is essentieel voor een industriële dienstverlener. Naast een professioneel team van meer dan 100 eigen medewerkers beschikt Mourik Vlissingen over een gedegen, open netwerk van partners. Uiteraard werkt Mourik Vlissingen ook veelvuldig samen met andere bedrijven uit de Mourik-groep. Als onderdeel van Joh. Mourik & Co. Holding, een concern met wereldwijd 2.000 medewerkers, kan Mourik Vlissingen snel diverse specialistische diensten inschakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Zeeuwse MCO-Team (Mourik Cooler Optimization), gespecialiseerd in prestatieverbetering van luchtkoelsystemen. Een belangrijke dienst binnen de Mourik-groep is Total Tank Care, waarvoor Mourik als enige contractor alle benodigde disciplines in eigen hand heeft. Dat wil zeggen: het in- en uit bedrijf nemen, schoonmaken, conserveren, inspecteren, repareren en modificeren van de tank. Voor het reinigen van opslagtanks kan het innovatieve non-entry tank cleaningsysteem worden ingezet, waardoor betreden van de tank tot een minimum wordt beperkt. Onder de tank care activiteiten vallen ook de diensten van Dutch Green Solutions. DGS richt zich op het duurzaam isoleren en afdichten van verwarmde en gekoelde opslagtanks, waarmee klanten een aanzienlijke energiebesparing en reductie van CO2-uitstoot kunnen realiseren. 

De nieuwste technologieën 

Dankzij innovatieve technieken is Mourik marktleider in Nederland op gebied van industriële reiniging. Denk hierbij aan non-entry tankcleaning, (bundel)reiniging met ultrasoontechnologie, onze Hydra Robotic Exchanger Cleaning en emissiebeperkende technieken. Onder deze laatste categorie vallen gaswasinstallaties (scrubbers) en industriële waterzuiveringsinstallaties. Bovendien heeft Mourik door continue ontwikkeling de beschikking over technisch hoogwaardig materieel en equipment. Zo blijven we sterk in onderhoud.