MSD OSS

Locatie Moleneind
Molenstraat 110
5342 CC Oss
Postbus 20, 5340 BH Oss

Tel. (0412) 661222
Fax (0412) 662617/662156

E-mail: info@msd.nl
Website: www.msd.nl

Vestigingsjaar: 1923

Locatie De Geer
Veersemeer 4
5347 JN Oss
Postbus 20, 5340 BH Oss

Tel. (0412) 661222
Fax (0412) 662599

E-mail: info@msd.nl
Website: www.msd.nl

Vestigingsjaar: 1996

MSD: innovaties en oplossingen voor een betere gezondheid

MSD is veruit de grootste en meest diverse werkgever in de farmaceutische industrie in Nederland, met vestigingen in Oss, Haarlem en MSD Animal Health in Boxmeer (diergeneesmiddelen). Onze ambitie? Het beste gezondheidsbedrijf ter wereld zijn. En: ons inzetten voor baanbrekende innovaties en oplossingen voor een betere gezondheid van mens en dier.

Bij MSD in Nederland werken meer dan 5.500 medewerkers in zeer uiteenlopende functies. Als één van de weinige internationale farmaceutische bedrijven hebben wij meerdere grote high-tech productielocaties, daarvan staan er twee in Oss.

Van ontwikkeling tot verpakking

Al sinds 1923 staat Oss bekend om zijn geneesmiddelen. Het is de geboorteplaats van Organon – nu geïntegreerd in MSD. Er werken hier meer dan 3.000 collega's in innovatieve R&D (het nieuwe MSD Development Center Oss), hoogwaardige productie (grondstoffen en verdere verwerking) en ondersteunende diensten. Door volumegroei en nieuwe investeringen groeit ook de werkgelegenheid weer.

Daarnaast beschikken we in Oss over een farmaceutische proeffabriek, waar kandidaat-geneesmiddelen worden gemaakt voor gebruik in klinische studies. Die studies zijn bedoeld om nieuwe geneesmiddelen te testen voor patiënten over de hele wereld.

Development Center Oss

Oss is de thuisbasis van het MSD Development Center Oss. Hier ontwikkelen we onder meer geneesmiddelen voor opkomende landen zoals China, India, Brazilië en Rusland. Daarbij kun je denken aan combinaties, bijvoorbeeld een anticonceptiepil plus een vitamine. Of een nieuwe manier van toediening, zoals een staafje onder de huid die die gelijkmatig een medicijn afscheidt.

Het MSD Development Center Oss combineert de behoefte van het wereldwijde bedrijf met de kennis en de apparatuur die hier in Oss aanwezig is. Zo spelen we ook een belangrijke rol in het ondersteunen van de ontwikkeling van geneesmiddelen binnen MSD wereldwijd, voor verschillende therapeutische gebieden (klinische ontwikkeling, statistiek, registratie en de bewaking van bijwerkingen).

Innovatie

Innovatie is altijd de hoeksteen geweest van ons bedrijf. En vandaag de dag nog steeds, want nieuwe geneesmiddelen ontstaan niet vanzelf. Daarvoor is jarenlang onderzoek en ontwikkeling nodig. En dat geldt ook voor de productie van geneesmiddelen. Al met al een omvangrijk en uitdagend proces.

Naast het Development Center Oss, de productiefaciliteiten en de daarbij behorende ondersteunende afdelingen, biedt de locatie onderdak aan het Oss Life Sciences Park: een onafhankelijke campus waar diverse zelfstandige, innovatieve bedrijven zich bezighouden met geneesmiddelenonderzoek.

MSD nam het initiatief om het bedrijvenpark op te zetten en betaalde meer dan de helft van de kosten (namelijk 33 miljoen euro) voor de start. De andere helft is betaald door de overheden. Het park is van start gegaan op 10 februari 2012 en staat nu los van MSD: we zijn buren en delen faciliteiten, zoals vergaderzalen en bedrijfsrestaurants.

Toegang tot medicijnen

De basis voor onze activiteiten is de visie van George W. Merck, zoon van de oprichter:
"We moeten nooit vergeten dat medicijnen in de eerste plaats voor mensen bestemd zijn. Als we dat onthouden, volgt de winst vanzelf."

"We mogen niet rusten voordat we onze medicijnen voor iedereen beschikbaar hebben gemaakt."
Dus: we willen niet alleen nieuwe medicijnen ontwikkelen, maar er ook voor zorgen dat deze breed beschikbaar zijn. Na al die jaren is dit nog steeds het motto dat ons dagelijks werk bepaalt. Daarom zetten we ons op diverse terreinen in voor de maatschappij: op lokaal én internationaal niveau. Maar ook door middel van educatie, voorlichting en uitgebreide informatievoorziening.

Aandachtsgebieden van MSD

  • Hart- en vaatziekten (cardiovasculair)
  • Diabetes (suikerziekte) en endocrinologie (hormonale aandoeningen)
  • Neurologie en oogheelkunde
  • Kanker (oncologie)
  • Infectieziekten en aandoeningen aan de luchtwegen
  • Aandoeningen van het afweersysteem (immunologie)

MSDCARE: méér dan ontwikkelen en produceren van medicijnen

MSD levert samen met partners een bijdrage aan het verbeteren en doelmatiger maken van de zorg. Dat doen we onder de noemer MSDCARE. Hieronder vallen verschillende activiteiten, zoals het verbeteren van infusiezorg in ziekenhuizen en projecten gericht op ouderenzorg.

HIV/AIDS-projecten

MSD ondersteunt wereldwijd een groot aantal AIDS-projecten. In onder meer Botswana en China zijn samenwerkingsverbanden opgezet voor de preventie, behandeling, zorg en ondersteuning bij HIV/AIDS. Regelmatig reizen Nederlandse HIV-specialisten naar deze projecten om hun expertise in te zetten.

Access to Medicine Index

Door onze tweede plaats in de Access to Medicine Index zijn we uitgeroepen tot een van de meest innoverende bedrijven op het gebied van verbeterde toegang tot medicijnen in ontwikkelingslanden. Op het gebied van productdonaties scoren we zelfs als beste.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!