NAP INTERNATIONAAL TRANSPORT B.V., J.A.

Logo NAP INTERNATIONAAL TRANSPORT B.V., J.A.

Hertzstraat 12
6716 BT Ede

Heestereng

Tel. (0318) 622510

E-mail: info@naptransport.nl
Website: www.naptransport.nl

NAP Transport BV

Nap Transport, Duurzame vervoerder in de Food Valley Regio

Familiebedrijf Nap Transport is sinds 1986 actief als transportbedrijf. Vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen richt Nap Transport zich met name op Midden- en Oost-Nederland. 

Zeecontainertransport

Vanaf de havens Rotterdam en Antwerpen verzorgt Nap Transport de import en export van zeecontainers naar de Food Valley (regio Ede, Veenendaal, Barneveld) en verder richting Oost Nederland tussen de A1 en A12 . Nap Transport onderscheidt zich onder andere door het inzetten van duurzame LZV’s (Lang Zwaar Vervoer). Daarnaast worden bij ontvangers en verzenders de containers op een containerchassis afgekoppeld of op een zelf ontwikkeld frame afgezet bij de klant voor de deur. Zo kan de klant zelf bepalen wanneer de container geleegd of ingeruimd wordt. Er hoeft dan geen rekening meer gehouden te worden met de vaak te korte vrije los/laadtijd. 

Nap Transport is zo in staat om een optimale planning aan te houden en ook prijstechnisch interessant te zijn voor klanten.

LZV

Nap Transport is in 2004 gestart met het rijden met LZV’s. Inmiddels rijden er vier van deze duurzame combinaties, ook wel “ecocombi” genoemd.

Het grote voordeel van het rijden met een LZV is dat door het meenemen van meer vracht per rit de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd wordt. Bovendien wordt het aantal verkeersbewegingen met eenderde teruggebracht, hetgeen in combinatie met de vele extra veiligheidsvoorzieningen zorgt voor meer verkeersveiligheid.

Charter diensten

Voor opdrachtgevers uit de regio worden dagelijkse lijndiensten en ad-hoc ritten verzorgd, zowel nationaal als internationaal. Zowel standaard als specifiek transportmateriaal, zoals BDF-combinaties en LZV’s worden ingezet om de transporten duurzaam te verrichten. De klant wens bepaalt het type voertuig dat wordt ingezet. 

Ad-hoc vervoer

Voor diverse verladers verricht Nap Transport ad-hoc transporten met trekker-oplegger of bakwagen. Voertuigen zijn overigens met laadklep en ADR uitgerust.

Nap Transport is thuis in veel takken van transport en weet een logistieke uitdaging tot een goed einde te brengen. Al vele jaren mag Nap Transport het transport van schoolboeken organiseren voor een van de grootste leveranciers van schoolboeken in het voorgezet onderwijs. Zowel in Nederland als in België worden in een zeer kort tijdbestek voor ruim 300.000 leerlingen de schoolboeken opgehaald en voor een gedeelte de nieuwe leerboeken weer afgeleverd op de scholen. Goede samenwerking is daarbij van groot belang. 

Interview met de onderneming

De ontwikkelingen in de sector Transport en Logistiek vergen een continue alertheid bij het maken van keuzes in je bedrijfsvoering”, aldus Arjan Nap. Hoe ziet de toekomst van Transport en Logistiek eruit? “Ik verwacht dat de groei van de laatste drie jaar ook de komende drie jaar voortzet. Vooral in deze regio. We hebben rondom Ede goede uitvalswegen zoals de A12 en A30. Vooral voor logistieke bedrijven heeft de regio een zeer aantrekkelijk vestigingsklimaat. Of we over een aantal jaar in een treintje van vrachtwagens over de snelweg rijden? Dat weet ik zo net nog niet. Platooning is niet helemaal mijn ding, maar je weet maar nooit. Het zou wel handig zijn voor onze jaarlijkse schoolboeken project, waarbij we in vijf weken tijd 200 vrachtautodagen rijden om huur leerboeken aan het voortgezet onderwijs te leveren”, lacht NAP. Innovaties gestimuleerd door overheid “Dit soort innovaties zijn nodig in de sector, mede door het sterke tekort aan...

Volledig interview »