NIOW

Logo NIOW

Fellenoord 130,
5611 ZB Eindhoven

Tel. (040) 2180545

E-mail: experts@niow.nl
Website: www.niow.nl

NIOW

Spreek de taal van de klant!

Werken in de metropoolregio of ambities over de grens? Laat taal geen barrière zijn om een klant in het buitenland te vinden te binden. Creëer vertrouwen met transparante en klantgerichte communicatie in de taal van de klant! Ook voor zaken dichter bij huis, bijvoorbeeld in het contact met regionale partners, traint NIOW in heldere, overtuigende communicatie. In het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans en nog 15 andere talen.

¡Buenos días!

Taal is het belangrijkste instrument voor succesvolle professionele communicatie. Internationale klanten zullen het waarderen als blijkt dat je de moeite hebt genomen hun taal te leren. Begin het kennismakingsgesprek met die klant in Barcelona eens in het Spaans, dat schept meteen een band. Showroom geopend in Düsseldorf? Leg in het Duits uit wat je product of dienst voor je klant kan betekenen. Een goed geschreven tekst in de taal van je klant trekt de aandacht. Zo blijf je een expert in de sterk internationaliserende markt. 

Onze taaltrainingen zijn gericht op zakelijke communicatie: aan de telefoon, in gesprekken en in vergaderingen, in e-mails, rapportages en offertes. Verschillende vormen van online lessen en interactieve trainingen zijn mogelijk, want het draait juist om de effectiviteit van de communicatie en niet om de grammatica of het lesboek. Op die manier profiteren je internationale klanten en relaties direct van je investeringen in je eigen taalvaardigheid of die van je medewerkers.

Helder Nederlands schrijven

Maar ook dicht bij huis wil je je lezer overtuigen en jouw kernboodschap overbrengen! Onze schrijftrainingen zijn bedoeld voor zakelijke schrijvers die willen dat hun lezers snel begrijpen waar het over gaat. In onze trainingen leer je relevante informatie beknopt, helder en zelfs verleidend te verwoorden. De training kan gaan over brieven, rapporten, e-mails, blogs en andere online media. Er is ruimte voor het aanreiken of opfrissen van basiskennis en voor gespecialiseerde trainingen op maat. Waar je ook voor kiest, jouw goed geschreven tekst nodigt voortaan de lezer uit om attent te blijven tot de laatste regel. 

Praktijk centraal

De dagelijkse praktijk staat centraal tijdens onze trainingen. Welke taal gebruik je nu in offertes, presentaties en brieven? Welke situaties doen zich voor en wat wil je als organisatie bereiken? De taal- en tekstexperts van NIOW verdiepen zich eerst in de organisatie. Dan gaan we samen nadenken over de beste trainingsvorm: een workshop of een volledige training, al dan niet aangevuld met e-learning? Of leiden we enkele medewerkers op tot taalcoach?

Leren van experts

De trainers van NIOW zijn experts op hun vakgebied. Ze hebben plezier in hun vak en dragen dat met enthousiasme over. Onze trainers begrijpen snel wat belangrijk is voor de opdrachtgever en voor de deelnemer. Ze leven zich in en selecteren de leerpunten die er echt toe doen. Zo ga je meteen aan de slag met praktische tips en nieuwe inzichten. Leren met experts betekent ten slotte dat je verzekerd bent van up-to-date kennis en ruime ervaring, ook in jouw branche.