NOORLOOS CASCOBOUW B.V., VAN

Van der Kunstraat 9
4251 LN Werkendam

Tel. (0183) 505901
Fax. (0183) 505980

E-mail: info@vannoorloos.nl
Website: www.vannoorloos.nl

Van Noorloos Cascobouw

Van Noorloos Cascobouw BV bouwt verder vanaf tweede locatie 

Van Noorloos Casco Bouw BV uit Werkendam kijkt continu vooruit. Op het gebied van innovatie en wat betreft haar eigen productiecapaciteit. De afgelopen jaren zocht eigenaar Fabian van Noorloos daarom naar een geschikt tweede pand voor het bouwen van haar aluminium scheepsrompen en scheepsaccommodaties. Die vond de scheepscasco bouwer in Hardinxveld-Giessendam. Op een zeer gunstige locatie, namelijk pal aan het water. Hier is voor de komende vijf jaar een loods gehuurd. 

Van Noorloos beschikt al over twee loodsen, die in 2005 en in 2007 in gebruik werden genomen en uiteindelijk ook met elkaar werden verbonden. Voortaan is het mogelijk direct te lossen aan het water en de scheepsromp rechtstreeks af te leveren bij de opdrachtgever.

Romp van 10 tot 16 meter breed

Waar in Werkendam tot een breedte van 9 meter kan worden gebouwd, kunnen op de tweede locatie jachten worden gemaakt van 10 tot 16 meter. Dat is precies de afmeting waarover het merendeel van de grotere jachten in Nederland beschikt. De loods is 23 meter hoog, wat de engineers van Van Noorloos voldoende flexibiliteit biedt.

Ploeg medewerkers

Behalve de productie van aluminium scheepsrompen, richt Van Noorloos zich op het verwezenlijken van scheepsaccommodaties, stuurhutten, masten en loopbruggen. Dat doet ze samen met een groep van 25 medewerkers, van wie er 16 deel uitmaken van een vaste ploeg. 

Afnemers 

Grote namen voor wie Van Noorloos in de vorm van projecten werkt, bevinden zich door heel Nederland: Rijndijk, Nulde, Gorkum, Alblasserdam, Monnickendam, Harderwijk, Den Bosch. Ook Hardinxveld-Giessendam behoort tot dit rijtje.

Investeringen

Met de aanschaf van een nieuwe watersnijmachines, met een nog stabielere bouw en hogere as snelheid kan Noorloos haar klanten nog sneller en flexibeler van dienst zijn. Nog niet zo lang geleden werd het machinepark uitgebreid met 13 nieuwe lasmachines. Machines die zorgen voor een verfijndere techniek, waardoor een nog mooier en efficiënter resultaat ontstaat. 

Robots

Eigenaar Fabian van Noorloos houdt de nieuwe toepassingen in zijn vakgebied nauwlettend in de gaten. Zo kijkt hij bijvoorbeeld ook naar de mogelijkheden die robots tegenwoordig bieden bij het bewerken van aluminium en het cnc frezen. 

Dagelijks schakelen

Waar de focus in de beginjaren absoluut op de commerciële vaart lag, verplaatst deze zich nu steeds meer naar de jachtenbouw. Tijdens het productieproces onderhoudt de werkvoorbereider bij Van Noorloos een nauw contact met de project manager aan de zijde van de opdrachtgever. Zij schakelen dagelijks met elkaar, want op technisch niveau komen tijdens dit proces tientallen details aan het licht, waarop het ontwerp kan worden aangepast. 

Leerschool oprichten

Nieuwe, ambitieuze krachten die het bedrijf binnenhaalt zijn over het algemeen jongeren die beschikken over een afgeronde opleiding metaalbewerking niveau 3. Alleen Rotterdam kent tegenwoordig nog een scheepvaartschool en dat betekent dat Van Noorloos haar personeel vooral intern opleidt. Dat heeft direct een volgende toekomstdroom voor eigenaar Fabian tot gevolg: het oprichten van een eigen leerschool, in samenwerking met een scholengemeenschap. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!