OFFICE CABLING SYSTEMS

Distributiestraat 51e
4283 JN Giessen

Tel. (0183) 309 425

E-mail: info@ocsystems.nl
Website: www.ocsystems.nl

Office Cabling Systems heeft regelmatig interessante vactures. Bekijk het actuele aanbod hier.

Het werk van Office Cabling Systems BV stopt niet bij één standaard oplossing voor kabelmanagement 

Een verhuizing naar een nieuw en groter pand maakt het Office Cabling Systems BV (OCS) mogelijk een nog gevarieerder productassortiment voor de klant samen te stellen. Op de nieuwe locatie organiseert het bedrijf themadagen waarmee klanten ideeën voor hun opdrachtgevers kunnen opdoen. 

Het bedrijf uit Giessen is gespecialiseerd in kabelmanagement en levert 'opvallend onopvallende' producten zoals vloerdozen, inbouwunits en opbouwunits. Met deze producten kan de opdrachtgever een functionele en veilige werkplek inrichten. 

Wens van de klant 

De behoefte aan flexibel werken neemt nog steeds toe en dat zorgt voor een groei in de vraag naar kabelmanagementproducten. OCS speelt met een magazijn dat vier keer zo groot is als het oude in op die vraag. Directeur Communicatie Daan de Jager: “Op de assemblage-afdeling stellen onze medewerkers producten precies samen zoals de klant dat voor ogen heeft. We realiseren een maatwerkoplossing voor elk kabelvraagstuk, al meer dan vijftien jaar.”

OCS levert producten die uiteindelijk bij overheidsinstellingen komen te staan, net als bij autoshowrooms, musea, banken en flexwerkplekaanbieders. Het bedrijf levert een oplossing en werkt plannen uit waarna de klant producten op locatie kan installeren. Het is mogelijk werkplekken met één druk op de knop af te sluiten. “Nadat een interieurontwerper een ontwerp gereed heeft en een keuze voor meubels heeft gemaakt, komen wij in beeld met kabelmanagement. Die hoort in balans te zijn met het ontwerp. Onze producten moeten dus ‘opvallend onopvallend zijn’.”  

Het begint al bij de positie van de werkplek. Die moet in de buurt komen te staan van een stroompunt, waarvoor OCS vloerdozen levert. De Jager: “Kabelgeleiders verdwijnen onder de vloer bij het bureau. De stroompunten in of op een vergadertafel, ontwerpen en leveren wij ook.”

Goudkleurige units in de vergadertafel

Dat gebeurde onlangs nog voor een advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas waarvoor OCS goudkleurige units ontwierp en leverde: een stroompunt met meerdere stopcontacten dat in tafels werd weggewerkt. Het bedrijf levert maatwerk en stopt niet bij één oplossing. Klanten kunnen producten onder één artikelnummer bestellen, waarna de medewerkers van OCS deze naar wens samenstellen.  

Het nieuwe pand in Giessen bevindt zich slechts op een paar honderd meter afstand van de vorige locatie. Het pand biedt meer mogelijkheden wat betreft de opslagcapaciteit van het magazijn, ook bevindt zich nu een inspiratiecentrum in het pand. Dit centrum leent zich uitstekend voor het organiseren van de themadagen, die klanten inzicht geven in goed kabelmanagement. “We nodigen klanten bij ons uit die we hiermee helpen met het uitbrengen van advies aan hun klantenkring.” 

Themadagen 

In maart trapte OCS af met het organiseren van de eerste themadag, met de titel ‘Kabelmanagement in de vingers’. Bedrijven zijn enthousiast over de mogelijkheid bij OCS binnen te kijken en ideeën op te doen over de mogelijkheden die zij hun klanten kunnen bieden. “Voor ons is het een goede manier om het gebruik van producten verder toe te lichten”, vertelt De Jager. “Het gebruik moet op een veilige manier gebeuren, we werken immers met stroom. Het creëren van een veilige werkplek voor mensen is essentieel, ook gelet op de eisen die vanuit de Arbodienst worden gesteld. Het is fijn dat we met onze producten een klein aandeel kunnen leveren voor een functionele en veilige werkplek.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!

Bedrijven in dezelfde branche