OSSE OVERSLAG CENTRALE B.V.

Waalkade 17c, 5347 KR Oss


Tel. (0412) 636302
Fax (0412) 626821
E-mail: planning@ooc.nl
Website: www.ooc.nl

Aantal medewerkers: 13
Vestigingsjaar: 1979

OVER WATER ALS HET KAN, OVER DE WEG ALS HET MOET!

Osse Overslag Centrale (OOC) is een van de koplopers in het ontwikkelen van duurzame logistiek. Het bedrijf is actief in de op- en overslag van bulk lading en zeecontainers en gevestigd in Oss. Met dagelijkse scheepvaartlijndiensten is de Osse terminal verbonden met de zeehavens Rotterdam en ook zijn er 2 scheepvaartdiensten per week op Antwerpse havens. De geboden diensten zijn beschikbaar voor iedereen die zeecontainers laat vervoeren of dat nu gaat om enkele per jaar of flinke aantallen per week.

Betrouwbaar en flexibel

Met intermodaal vervoer worden grote voordelen bereikt die zich niet alleen uiten in de doorgaans lagere vervoersprijs. Zo kunnen containers vanaf de OOC betrouwbaarder en flexibeler in de tijd worden aangeleverd aan een distributiecentrum. Het voordeel daarvan is dat verloren tijd van magazijnmedewerkers wordt beperkt door een strakkere of juist flexibelere planning al naar gelang de wensen. Een ander voordeel wat daarmee samenhangt, is dat er door OOC doorgaans wordt afgekoppeld zodat meer tijd beschikbaar is om de container te lossen / laden zonder dat daaraan meteen extra kosten zijn verbonden. Ook indien de goederen langer in de container moeten verblijven bied OOC een zeer concurrerende opslagprijs t.o.v. de zeehavens.

Dat het vervoer van containers over water niet langzamer gaat of in flexibiliteit moet inleveren ten opzichte van wegtransport legt Eric Nooijen als volgt uit. Onze klanten boeken hun containertransporten bij ons met de informatie die nodig is om het transport naar wens te laten verlopen. Dat betreft vooral informatie over beschikbaarheid van de lading en aankomst of vertrek van de zeeschepen. Daarbinnen wordt het transport gepland zodat de lading op tijd op bestemming is, over water als het kan, over de weg als het moet. Op die manier merkt de opdrachtgever eigenlijk niet hoe het transport is uitgevoerd maar wel dat het geheel aan betrouwbaarheid is toegenomen.

Milievriendelijker en kostenbesparend

Dat het transport op die manier een aardige besparing in de keten op levert en daarenboven nog milieuvriendelijker is ook is de reden dat deze transportvorm aan populariteit groeit. De inzet van LNG trucks, energiebesparing programma’s en het ontwikkelen van schonere scheepvaartmotoren hebben de OOC ook winnaar gemaakt van de Lean en Green Award.

Activiteiten

Door OOC worden naast de op en overslag en de transportplanning bovendien ook nog tal van andere activiteiten uitgevoerd. Zo worden containers gereinigd, gerepareerd, voor transport gecontroleerd en voorbereid zodat de kwaliteit van de transporten altijd gewaarborgd wordt. OOC is ook gespecialiseerd in zgn. reefer transport. Het vervoer van koelcontainers die met speciale zorg moeten worden behandeld. Goed getrainde medewerkers en een uitermate kompleet toegeruste terminal bieden de mogelijkheden om vele lege kilometers tussen zeehaven en achterland te besparen.

Duurzaam goederenvervoer

OOC werkt ook aan de ontwikkeling van duurzaam goederenvervoer op het Europese achterland door met de markt te onderzoeken of spoorlijndiensten kunnen worden opgezet. Zo kunt u als lading aanbieder meewerken aan een duurzamer goederen vervoer door samen met ons te bouwen aan een beter gebruik van bestaande infrastructuur en vervoerscapaciteit. Meer van weg naar water en rail!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!