home » bedrijven » Bouw »

OVERLASKO KONSTRUKTIE B.V.

Logo OVERLASKO KONSTRUKTIE B.V.

Frankrijkweg 9, Havennr. 5992
4455 TR Nieuwdorp
Industrieterrein: Vlissingen-Oost
Tel. (0113) 613130
Fax (0113) 612354
E-mail: info@overlasko.nl
Website: www.overlasko.nl

Overlasko Konstruktie B.V. is gespecialiseerd in zware en bijzondere staalconstructies voor de on- en offshore industrie. “Daarbij houden we alles in één hand. Daardoor zijn onze klanten ervan verzekerd dat het product op tijd geleverd wordt”, zegt manager  Samuel van Gurp.

Het Zeeuwse familiebedrijf richt zich op toeleveringen, zowel fabricage, modificatie als revisie in offshore-, constructie- en machinebouw. Daarnaast is Overlasko sterk in anchorwinches en deckequipment. Om klanten de beste kwaliteit te garanderen, werkt het familiebedrijf volgens de regels van onder meer DNV, ABS, Lloyd’s Rules for Mobile Offshore Units en het Stoomwezen.

In de filosofie van het bedrijf bestaan problemen alleen maar omdat ze opgelost kunnen worden, zegt Samuel. “Voor ons zijn dat alleen maar uitdagingen. Met z’n allen zetten we er de schouders onder, dat is onze mentaliteit.” Problemen kun je voorkomen door mee te denken. “Als tekeningen en specificaties worden aangeleverd kijken we kritisch mee naar wat beter kan. Zodat we niet komen tot een oplossing, maar tot de juiste oplossing.” Dat wordt gewaardeerd. Zo bouwen grote bedrijven zoals Heerema Marine Contractors en Allseas al jarenlang op de ervaring en de knowhow van Overlasko Konstruktie B.V.

Van 3D naar oplevering

Het complete plaatje wordt voor de klanten ingevuld. Van Gurp: “Als het gevraagd word beginnen we met een 3D-ontwerp, uiteraard in nauwe samenspraak met de klant. We kunnen uit onze eigen voorraad van West-Europese materialen snijden, daardoor is de levertijd korter. We zijn 3.1 stempelbevoegd.” CNC-snijden kan tot 14000 x 3500 mm, gewicht tot 40 ton. Overlasko walst 80 mm dik over een lengte van 3000 mm en zet over een lengte van 4650 mm 700 ton. Het construeren vindt plaats in twee loodsen.       “De laatste hebben we in 2008 laten bouwen. Sinds die tijd kunnen we nog grotere constructies maken.” Drie jaar later, in 2011, werd nogmaals geïnvesteerd in de toekomst met de aanschaf van een speciale inductie-unit voor het voorverwarmen en gecontroleerd afkoelen van het laswerk. Lassen doet Overlasko in alle uitvoeringen en dat voldoet aan alle mogelijke kwaliteitseisen. Dit is niet de enigste investering, investeren is een blijvend proces zegt van Gurp.

Bij het verspanen draait Overlasko ø2500 mm x lengte 6000 mm, gewicht tot 18 ton en kottert/freest breedte 8000 mm x lengte 2500 mm, gewicht tot 40 ton. “We hebben ook een specialiteit, het groeven van kabeltrommels”, zegt Samuel. “Dit doen we  door middel van frezen tot een diameter van ø 4000 mm, lengte 4000 mm. We hebben alles in huis om een compleet product te maken. Ook het transporteren van zware constructies is geen probleem, hiervoor hebben wij eigen vervoer, een asliner met een capaciteit van 290 Ton. Zo ook de montage, hiervoor hebben we een aparte afdeling met vakkundige medewerkers. Uiteraard is montage/installatie op locatie ook mogelijk.

Tot slot is het mogelijk om een product te testen. Voor het opwaarderen van buizen heeft Overlasko zelf een testbank ontworpen en gebouwd met een capaciteit van 1800 bar en een hydraulische druk tot 800 ton. Voor het testen van lieren is een trekframe ontworpen. Samuel besluit: “Het is ook mogelijk om pallethijskooien, personenkooien of hijsmaterialen bij ons of op locatie te laten keuren met een loadtest.

Brochures

Brochure Overlasko