PETER VAN HALDER B.V.

Logo PETER VAN HALDER B.V.

Hedikhuizerweg 31
5222 BC 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 6313277
Fax (073) 6313546
E-mail: verkoop@petervanhalder.com
Website: www.petervanhalder.com

Aantal medewerkers: 40
Vestigingsjaar: 1985

Peter van Halder B.V. staat
garant voor lekkere en gezonde groente ingrediënten

Peter van Halder B.V. is een professionele verse groentekeuken, specialist in verse bereidingen voor maaltijden. Het bedrijf bewerkt  verse groente en fruit voor grootverbruikklanten maar ook voor bedrijven die er uiteindelijk een ander eindproduct van maken. Het gaat dan om zowel panklare, gekookte, als geblancheerde en gegrilde verse groenten.

Directeur Arnoud van Os vertelt: “Peter van Halder levert de beste kwaliteit groente, fruit, aardappelen, rijst en pasta's precies zoals de klant dat wenst. Niet in standaardeenheden, maar in het juiste formaat en de juiste snit. Bewerkt en verpakt zoals de klant dat wenst, zodat onze klant zich maximaal kan concentreren op haar eigen processen.”

Flexibel

Vanuit Den Bosch vinden verse  groente-ingrediënten  hun weg naar locaties in binnen- en buitenland. Naast een flexibele en ‘ tailor made’ verpakking kunnen klanten bij Peter van Halder ook kiezen voor de juiste aanleverwijze en het aanlevermoment, zodat de klant beschikt over de maximale houdbaarheid van de verse produkten. Details tellen namelijk als je met verse producten werkt. En dat weet Peter van Halder als geen ander.

Zo ook als het gaat om kwaliteit gaat, dan moet het allemaal kloppen. Zeker in een tijd dat ingrediëntendeclaratie en voedingswaarden van cruciaal belang zijn. Daarom is de groentespecialist  gecertificeerd volgens FSSC-22000.

Assortiment

Peter van Halder gaat 'terug' naar de teler en weet waar zijn producten vandaan komen. Het zijn lokale en desgewenst biologische AGF-producten uit duurzame teelt. Ook kruiden en garneerproducten zijn volop bij Peter van Halder beschikbaar. Wokgroenten, roerbakgroenten en rauwkosten maken standaard onderdeel uit van het aanbod. Ook fruitsalades en salades met dressing behoren tot het assortiment bij Peter van Halder. Naast aardappelen, groente, rijst en pasta's produceert en levert Peter van Halder ook stamppotten, menggerechten en dieetmaaltijden.

Nieuwe vlamoven

Een nieuwe ontwikkeling is de recente ingebruikname van een vlamoven waarmee groenten gegrild worden. Van Os is enthousiast: “Je moet dan bijvoorbeeld denken aan de bereiding van gekarameliseerde uien of gegrilde paprika en knoflook. Maar ook ananas- en pompoenblokjes kunnen we grillen. Daardoor krijg je een intensere smaakbeleving die bijvoorbeeld salades hoger op smaak brengt. Onze klanten zijn daar echt naar op zoek omdat ze allemaal graag meer groenten willen verwerken in hun maaltijden. Dan is dit de uitkomst. Want met gegrilde groenten bereik je een hoog smaakprofiel waardoor het voor koks veel gemakkelijker wordt om een lekker eindproduct neer te zetten. Het is een forse investering geweest maar we verwachten er heel veel van. In Amerika en Engeland heeft deze oven zich al bewezen. Veel bekende koks werken nu ook al met gegrilde producten om hun maaltijden extra smaak te geven. Wij willen dat doorvertalen naar de grote groep consumenten. Op het Europese vasteland zijn we de eerste die deze oven gebruiken voor vers bereide toepassingen.”