PFAUTH LOGISTICS B.V.

Logo PFAUTH LOGISTICS B.V.

Ritthemsestraat 499
4389 PA Vlissingen-Oost

Tel. (0118) 467 799
Fax (0118) 467 039

E-mail: info@pfauth.nl
Website: www.pfauth.nl

Pfauth Logistics vervult regiefunctie in logistieke keten

Als logistieke dienstverlener biedt Pfauth Logistics haar klanten een compleet pakket diensten met opslag van o.a. gevaarlijke stoffen, transport, expeditie en douane afhandeling. “Wij zien logistieke vraagstukken als een uitdaging met als slogan We always find a way”, aldus algemeen directeur Robbert Pfauth.   

Het drie generaties oude familiebedrijf is vanaf 1975 actief in het haven- en industriegebied van Vlissingen-Oost en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf.  Het DNA van Pfauth Logistics is onveranderd gebleven en staat voor flexibel, klantgericht, kwaliteit en betrouwbaar.

Het ontzorgen van klanten staat bij Pfauth Logistics dus voorop. Een enthousiast team van twaalf specialisten biedt een compleet palet aan diensten aan. Naast op- en overslag en douane-expeditie, wordt ook transport via de verschillende modaliteiten van weg, spoor, zee en luchtvervoer uitgevoerd. Pfauth Logistics treedt namens de klant graag op als regisseur en is proactief bij de uitvoering van het werk. Samenwerking met andere partijen in de logistieke keten houdt in dat het bedrijf de eindcontrole over de juiste uitvoering behoudt. Logistiek speelt zich af in een dynamische wereld, waar actief gereageerd moet worden op veranderingen en waarbij Pfauth communicatie en informatie uitwisseling met haar stakeholders als een belangrijke taak ziet.” Essentieel is daarbij het gebruik van softwareoplossingen die ons werk binnen de supply chain ondersteunen”, aldus Robbert.           

Ruim twee keer zo groot

Gedurende meer dan 45 jaar heeft Pfauth Logistics zich ontwikkeld tot het professionele bedrijf van nu. Een groei die soms gestaag en soms sprongsgewijs verliep. Oud directeur Hans Pfauth: “Vorig jaar hebben wij een strategische aankoop kunnen realiseren door de aankoop van het terrein van onze buurman. Hierdoor zijn wij in staat om onze dienstverlening verder uit te breiden en te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en vragen uit de markt”. Het terrein is door deze investering vergroot van 11.500m2  naar 25.000m2. Robbert Pfauth: “ Inmiddels hebben wij onze opslagcapaciteit uitgebreid met een nieuwe hal van totaal 2.700m2, waarmee onze totale opslagcapaciteit meer dan 10.000m2  bedraagt. Kwantitatieve groei en schaalvergroting zijn bij Pfauth geen doel op zich. “Het gaat erom dat wij een kwalitatief goede en betrouwbare oplossing bieden voor elke vraag op het gebied van opslag, distributie, transport en douane expeditie. Hierbij beseffen wij terdege dat onze business gedaan wordt door mensen en persoonlijke groei en teamontwikkeling vinden wij dan ook van essentieel belang” aldus Robbert.

Transport en expeditie 

Vrijwel alle mogelijke transporten kunnen door Pfauth Logistics worden behandeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende vervoersmodaliteiten. In overleg met de klant wordt naar de beste prijs en kwaliteit gezocht. Voor de uitvoering zijn eigen transportmiddelen en die van een netwerk van specialisten beschikbaar. Zowel volle (FTL) als deelladingen (LTL) worden door Europa vervoerd. Pfauth Logistics heeft ervaring in de haven logistiek en behandelt zowel import als export containers met de daarbij behorende documenten en voormeldingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer en behandelen van gevaarlijke stoffen (Accord Dangereuses Route) en conform internationale gevaarindeling over zee (IMO lading). Moet het snel, dan worden koeriersdiensten aangeboden binnen Nederland en naar vrijwel alle bestemmingen binnen Europa. Pfauth: “Voor ons is de uitdaging om het vervoer vanaf het begin tot aan de eindbestemming te volgen en toe te zien opdat afspraken worden nagekomen.”

Compartimentering in opslagruimte

De compartimenten zijn op verschillende veiligheidsniveau ’s uitgevoerd en daarmee geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de eisen die zijn opgenomen in de PGS-15 (Publicatiereeks Gevaarlijke stoffen) . De gehele inrichting is voorzien van inbraak- en branddetectie en door de compartimentering is tevens een juiste scheiding van de overige producten die worden opgeslagen mogelijk. Via het WMS-systeem worden goederen gecontroleerd en geregistreerd en worden klanten geïnformeerd over hun actuele voorraden en mutaties. Value added services zijn mogelijk zoals palletiseren, ompakken en etiketteren. In het douane-entrepot kunnen producten worden opgeslagen in afwachting van de definitieve bestemming.. Pfauth: “Een betrouwbare omgang met andermans goederen en opslag in een hoogwaardige voorziening is voor ons vanzelfsprekend”. Dankzij samenwerkingsverbanden met andere specialisten in de regio kan Pfauth ook verbulking activiteiten en ISO-tank transport en opslag verzorgen.

Veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteitsborging 

Met de Gaston Schul Group heeft Pfauth een hechte samenwerking op het gebied van alle douane activiteiten. Als betrouwbare logistieke partner, is er een gecertificeerde erkenning van de Douane afgegeven om als Authorised Economic Operator (AEO) op te treden. Alle benodigde documenten kunnen worden opgemaakt die voor invoer, uitvoer en transit bestemmingen noodzakelijk zijn. Pfauth: ”Als je de beschikking krijgt over bedrijfsgevoelige informatie, moet je relatie kunnen vertrouwen op volledige neutraliteit, integriteit  en betrouwbaarheid.” De gecertificeerde deskundigheid word geborgd met het ISO 9001-2015 kwaliteitssysteem.

Missie 

Robbert Pfauth leidt zijn enthousiaste team, om als regisseur haar klanten te ontzorgen. Dat het bedrijf net voor de coronacrisis op schaalgrootte fors werd uitgebreid, stemt Pfauth alleen maar tevreden. “We hebben  tijdig ingespeeld op de behoeften van onze klanten en ondanks de crisis hopen wij in een gezonde wereld, met passie onze missie als logistieke dienstverlener te kunnen vervullen”.