PHILIPS LIGHTING INNOVATION LABS

Logo PHILIPS LIGHTING INNOVATION LABS

High Tech Campus 26
5656 AE Eindhoven

Tel. (040) 274 04 55
E-mail: b.m.f.broers@signify.com
Website: http://www.lighting.philips.com/

Elk product of proces dat ontwikkeld wordt, kent verschillende fases, elk met zijn eigen uitdaging. Dit kan zowel vóór als na productintroductie of procesvrijgave zijn. Voorbeelden van zulke uitdagingen zijn: ‘het niet vrij kunnen geven van een product voor een CE-markering’, ‘het willen weten waar een product als eerste zal falen’ of  ‘materiaaleigenschappen die niet aan bepaalde specificaties voldoen’.

Vaak is er dan specialistische hulp gewenst. Wij, Philips Innovation labs, hebben daar de juiste middelen voor, en nog belangrijker: de juiste mensen. Onze mensen hebben vele jaren ervaring in een zeer breed gebied van applicaties binnen Philips en ook daarbuiten. Onze mensen staan klaar om de oorzaak van uw probleem te vinden en met deze kennis u te ondersteunen met het implementeren van de oplossing. Oplossingen voor kleine, maar ook voor complexe problemen; voor grote OEM’s, en ook voor MKB bedrijven. Wij willen mensen helpen.

Hiervoor hebben we goed uitgeruste laboratoria voor materiaal analyses, levensduur- en betrouwbaarheidstesten en electro-magnetische compatibiliteit en draadloze verbindingen ter beschikking, waar wij uw problemen analyseren en tot geteste oplossingen komen. Dit kunnen voorlopige of geaccrediteerde testen zijn voor een vrijgave van een product of proces, en/of statistisch onderbouwde proefopzetten om de oorzaak van uw probleem te achterhalen en tot een oplossing te komen. Waar mogelijk doen we dit gezamenlijk, om zo samen te zorgen dat u weer zo snel mogelijk verder kunt.

Professionele hulp voor uw technische probleem is niet ver weg en gemakkelijk bereikbaar: op de High Tech Campus in Eindhoven bij Philips Innovation labs. Hoe eenvoudig of moeilijk uw vraag ook is, wij zijn er klaar voor! We bring to Light!

Materiaal analyse

Voor uw innovaties is inzicht in de gebruikte materialen en processen essentieel voor succes. Inzicht in bijvoorbeeld: de interactie tussen verschillende materialen of een samenstelling van een 3D geprint product: het Material Analysis lab kan u hierbij helpen.

Of u nu op korte termijn een probleem opgelost wilt zien of langdurig onderzoekondersteuning nodig heeft, wij zijn er voor uw analytische uitdagingen. Onze specialisten denken met u mee en interpreteren de uitkomsten samen met u. Zo ontwikkelt u sneller en beter.

Maak gebruik van onze knowhow en faciliteiten (met meer dan 35 analysetechnieken) voor al uw analysebehoeften. Wij combineren uitgebreide applicatiekennis met analytische expertise, gestoeld op vele jaren ervaring van onze mensen.

De belangrijkste diensten van het Material Analysis lab zijn:

  • Samenstellingsanalyse en fysische inspectie van materialen en objecten
  • Contaminatiecontrole
  • Chemische compatibiliteit – selectie van geschikte combinaties van materialen, specificatie- en procesoptimalisatie
  • Betrouwbaarheid van materialen – oplossen van betrouwbaarheidsvraagstukken, ondersteuning bij kwaliteitscontrole, foutenanalyse
  • Analytische methodologie (test- en experimentdesign en data-analyse)

Uw vraagstuk is onze uitdaging!

Reliability lab

Producten moeten vaak in een zeer kort tijdsbestek met een aangetoonde kwaliteit op de markt gezet worden. Daarnaast is het van belang dat een product gedurende zijn gehele levensduur blijft doen wat er beloofd is. Betrouwbaarheid- en levensduurtesten zijn hiervoor van vitaal belang.

Het Reliability lab faciliteert en verleent services die bijdragen aan de verificatie van gestelde kwaliteitseisen aan diverse producten, zowel aan de korte als aan de lange termijn eisen. De services bestaan uit een breed scala aan testen, o.a. klimaattesten, temperatuur-shock testen, solar testen, HALT en valtesten.

Bent u op zoek naar antwoorden op vragen zoals:

  • Zal de behuizing van een mijn producten verkleuren ten gevolge van zonlicht?
  • Functioneert mijn product ook onder extreme klimatologische omstandigheden?
  • Is deze smartphone bestand tegen vallen?

Het Reliability lab biedt oplossingen op maat met behulp van onze reliability-expertise en moderne test-equipment. Ook is het mogelijk dat deze test-equipment ingezet wordt door uw eigen mensen, waarbij wij alleen de faciliteiten leveren. Dit voorkomt dure investeringen aan uw kant, terwijl u zelf de controle houdt. Ook hebben wij in het Reliability lab een uitgebreide fotostudio waardoor productkwaliteit voor, tijdens en na de testen vast gelegd kan worden.

Onze oplossingen voor uw betrouwbaarheids- en levensduurvragen zullen de “time to market” aanzienlijk verkorten en helpen dure aanpassingen en reparaties, na het op de markt brengen van uw product, te voorkomen.

Laat uw product nu geen zorg voor later geven!

EMC & Wireless Connectivity lab

Wie een elektrisch product op de markt wil brengen, is verplicht aan te tonen dat de EMC eigenschappen aan de wettelijke eisen voldoen. Als uw product een draadloze verbinding (bv WIFI) heeft, wilt u er zeker van zijn dat deze betrouwbaar werkt. En, vanzelfsprekend: dat een elektrisch product veilig en robuust is.

Het EMC & Wireless Connectivity lab biedt voor advies, doeltreffende tests en certificering. Onze kennis van de wettelijke normen voor vele verschillende applicaties maakt dat wij samen met u kunnen controleren of een product wettelijk vrijgegeven kan worden. Dit kan door middel van voortesten geverifieerd worden, maar we kunnen ook geaccrediteerde EMC en elektrische veiligheidstesten uitvoeren. Een overzicht voor welke normen wij allemaal geaccrediteerd zijn, kunt u vinden op onze website.

Een ander expertisegebied is het gebied van draadloze verbindingen. Door u te ondersteunen op onderwerpen zoals antenne ontwerp, radio integratie, interactie modelering en testen van de robuustheid van de oplossing in zijn applicatie, bent u verzekerd van een product dat doet wat de eindgebruiker er van verwacht.

De sterkte van ons lab is de combinatie van de mensen en de faciliteiten. Zo treft u bij ons onder één dak testkooien aan zoals een 10m semi-anechoïsche kamer, twee 3m semi-anechoïsche kamers, een volledig anechoïsche kamer (ook voor antennetests), een reverberatiekamer en opstellingen voor het testen van: antenne-diagrammen, totaal zendvermogen, en multi-pad verbindingen.

In een wereld van draadloze en complexe systemen zijn elektromagnetische compatibiliteit en betrouwbare draadloze verbindingen essentieel. Wij helpen u bij het ‘inbouwen van kwaliteit’ op dit gebied.

Veiligheid en betrouwbaarheid is onze passie!

Interview met de onderneming

Wie kent ze niet: de kasten en andere meubels bij Ikea die voortdurend door een robotarm worden belast, met als doel om ze uitgebreid te testen om zo de gewenste levensduur te kunnen garanderen. Eigenlijk is dat – kort door de bocht – ook precies wat het Reliability lab van Philips Innovation labs doet, vertelt Marc Kuilder (groepsleider Reliability lab). “In ons testlab beschikken we over alle faciliteiten om producten – van kleine led-lampjes tot grote delen van auto’s – uitgebreid aan levensduurtesten te onderwerpen. Concreet doen we dat door producten onder hoge belasting (stressoren) te zetten en te kijken hoe producten op deze stressoren reageren. Qua type stressoren kun je denken aan zaken als temperatuur, luchtvochtigheid, mechanische stress en hoge elektrische spanning.” Zonlichtsimulatie Alles wat een product kapot kan maken, komt voorbij, schetst Kuilder. “In het lab kunnen we dat bovendien versneld doen. Een voorbeeld:...

Volledig interview »