PISTACHE YOGA VOOR BEDRIJVEN

Logo PISTACHE YOGA VOOR BEDRIJVEN

Beverdonk 9
5103 GJ Dongen

Locaties studio's:
Haagwinde 22 Dongen
Heuvelstraat 5 Dongen

Tel.: 06- 509 712 72

Website: www.yogavoorbedrijven.nl
Email: info@yogavoorbedrijven.nl

Pistache Yoga voor Bedrijven verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, bedrijfsyoga op locatie of in de studio. Wekelijks met je collega's op de mat of de medewerkers een keertje in het zonnetje zetten tijdens bijvoorbeeld een vitaliteitsdag? We denken graag mee.

Terugdringen van ziekteverzuim

Het ziekteverzuim en verloop zijn in sommige sectoren schrikbarend hoog. De zorgsector kampt bijvoorbeeld met grote tekorten.

Uit de Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2018 blijkt dat het personeelsverzuim en -verloop in de zorg is nog nooit zo hoog geweest, vooral schokkend zijn de cijfers uit de ggz, de jeugdzorg en de ouderenzorg. Daar loopt het personeelsverloop op tot wel 16%.  Zij staan voor de enorme uitdaging om de komende jaren gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden.

Methoden zoals yoga en mindfulness zijn aantoonbaar effectief gebleken bij het verlagen van het stressniveau en het voorkomen van ziekte. Een win-winsituatie voor werkgever en werknemer.

Bedrijfsyoga op locatie door Pistache Yoga voor Bedrijven

Gezonder door het beoefenen van bedrijfsyoga

Het beoefenen van yoga veroorzaakt moleculaire reacties in het lichaam die tegenovergesteld zijn aan die van stress. Wanneer je stress ervaart, activeert het sympathische zenuwstelsel en stijgt de productie van het molecuul NF-kB waardoor ook de productie van cytokines (bepaald soort eiwit) stijgt.  Volgens de studie vertonen mensen die mindfulness of yoga beoefenen het tegenovergestelde effect, namelijk een lagere productie van NF-kB en cytokines, waardoor het risico op ontsteking gerelateerde aandoeningen vermindert. (Bron: Radboud Universiteit)

Wat levert bedrijfsyoga op?

Wat levert de inzet van Pistache Yoga voor Bedrijven op?

  • Meer veerkracht
  • Beter omgaan met stress
  • Hogere productiviteit
  • Verbeterd immuunsysteem
  • Minder angst en boosheid
  • Daarnaast maakt het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden als sport- en   yogalessen de organisatie een aantrekkelijker potentieel werkgever, een mooie bijkomstigheid in een krappe arbeidsmarkt.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat Pistache Yoga voor Bedrijven voor jullie kan betekenen.