POST LUCHTKANALEN B.V.

Logo POST LUCHTKANALEN B.V.

Huisbergenweg 8
5249 JR Rosmalen

Tel. (073) 6487030

E-mail: info@postluchtkanalen.nl
Website: www.postluchtkanalen.nl

Post Luchtkanalen breidt uit in Polen

Post Luchtkanalen brengt lucht waar die heen moet. Binnen elke omgeving, met de specifieke voorwaarden en eisen voor elke situatie. Het bedrijf van directeur Piet Kuipers heeft een vestiging in Rosmalen, maar leunt voor al op de grote productielocatie in het Poolse Poznan. En dat het goed gaat met Post Luchtkanalen blijkt wel uit het feit dat er in Poznan een uitbreiding op stapel staat van 2000 vierkante meter.

Kuipers legt uit wat klanten zo aanspreekt als het gaat om de diensten en producten van Post Luchtkanalen: “We leveren snel en verzorgen projecten vanaf het eerste contact tot en met de laatste nacontrole. Zo weten ook installatiebedrijven uit binnen- en buitenland, die naast luchtkanalen en appendages ook maatwerk afnemen, ons goed te vinden.”

Gouden greep

De producten van Post Luchtkanalen vinden hun weg naar projecten in binnen- en buitenland. Het produceren en assembleren van luchtkanalen en appendages vindt voor het grootste deel plaats in Polen waar de meeste van de ongeveer 120 medewerkers werken. “Ook vindt daar de werkvoorbereiding plaats, met daarbij de coördinatie vanuit onze vestiging in Rosmalen. Eind 2019/begin 2020 nemen we daar 2000 vierkante meter extra productieruimte in gebruik. We zitten al 16 jaar in Polen. Dat is achteraf een gouden greep geweest. Het heeft ons een technische boost gegeven met ook een heleboel mensen daar die technische kennis in huis hebben die in Nederland moeilijk te krijgen zijn,”aldus Kuipers.

Branchevereniging

Post Luchtkanalen werkt te allen tijde onafhankelijk. Kuipers daarover: “Productie, planning en coördinatie: we hebben het allemaal in eigen hand. Zoals dat ook geldt voor onze kwaliteitscontroles, waarmee we onder andere testen of de luchtkanalen en appendages na montage zoveel mogelijk luchtdicht zijn. Die tests verlopen volgens de standaard van branchevereniging Luka; de Nederlandse Vereniging van Luchtkanalenfabrikanten.”

ASML

Bij Post Luchtkanalen zijn ze continu bezig met bijzondere projecten. Kuipers geeft een paar voorbeelden uit het voorjaar van 2019: “Bij de Radboud Universiteit Nijmegen verzorgen we in Gebouw S alle luchtkanalen. Bij Fontys Hogeschool Eindhoven realiseren we eveneens de complete luchtbehandeling in Gebouw R10 en bij ASML zijn we bij Gebouw 5 in Veldhoven verantwoordelijk voor een aantal cleanrooms. Dat zijn wel heel mooie volumineuze projecten.”

LG

Post Luchtkanalen onderscheid zich van de meeste concurrenten door de eigen fabriek en het toepassen van de nieuwste technieken: “We manifesteren onszelf op hoogwaardige projecten in bijvoorbeeld de foodsector en bij ziekenhuizen. Zo hebben we ook een project afgerond bij Danone in Haps. In Duitsland zijn we in N?rten-Hardenberg bezig voor Friesland/Campina met het prestigieuze project DFE/Pharma. Daar zit nogal wat roestvrij stalen laswerk in dat we dus zelf maken waarmee we ook weer onderscheidend zijn van de concurrentie. De laatste jaren hebben we daar ook flinke stappen mee gemaakt. Bijvoorbeeld ook voor Nestlé in Nunspeet waar we een fabriek bouwden met veel rvs. In Polen produceren we nu voor een fabriek van LG-Chem alle luchtkanalen. Daar worden alle accu’s gemaakt voor de wereldwijde productie van elektrische auto’s.”  

Bekijk ook de Poolse Facebookpagina en Pools webadres van Post Luchtkanalen.

Brochures