PROFILE TYRECENTER ALTENA

Logo PROFILE TYRECENTER ALTENA

Polstraat 113
4261 BS Wijk en Aalburg

Tel. (0416) 691550

E-mail: wijkenaalburg@profile.nl
Website: www.profile-altena.nl

Dé bandenspecialist van Wijk en Aalburg

Profile Tyrecenter Altena is de bandenspecialist van Wijk en Aalburg en ver daarbuiten. Het bedrijf is aangesloten bij de landelijke keten Profile Tyrecenter en is onder andere gespecialiseerd in autobanden, velgen en bandenwissel.

Meer dan autobanden

U kunt bij Profile Tyrecenter Altena terecht voor alle soorten banden; voor ieder voertuig en variërend in grootte. Van banden voor personenwagens en vrachtwagens tot industriële banden of landbouwbanden. Iedere weg- of weersituatie vraagt om specifieke kwaliteiten van een band, daarom heeft Profile Tyrecenter Altena uit Wijk en Aalburg een breed assortiment:

 1. Zomerbanden
 2. Winterbanden
 3. Runflatbanden
 4. Caravanbanden
 5. Bestelwagenbanden
 6. Sportieve banden
 7. Goedkope banden
 8. Comfortbanden
 9. SUV-banden
 10. Groene banden (duurzaam en milieubewust)
 11. Vrachtwagenbanden
 12. Grondverzetbanden
 13. Landbouwbanden

Kwaliteit en veiligheid autobanden

Het bandenassortiment bestaat uit kwaliteitsmerken als Bridgestone, Continental, Dunlop, Falken, Goodyear, Hankook, Interstate, Kumho, Michelin, Pirelli, Toyo  en Vredestein. Profile Tyrecenter Altena kiest enkel voor de beste kwaliteit en veiligheid. Het zijn banden die zorgen voor optimale controle, goede grip en een perfecte wegligging. En dat is goed voor de doorstroming van het verkeer en leidt bovendien tot minder ongevallen.

Bandenservice in Wijk en Aalburg

Naast het brede assortiment banden, kent Profile Tyrecenter Altena uit Wijk en Aalburg een uitstekende bandenservice en merkonafhankelijk bandenadvies. Haar specialisten helpen u graag bij het wisselen van uw banden (van oud naar nieuw, of van zomer- naar winterbanden), ze controleren de bandenspanning voor u, verzorgen het uitlijnen, balanceren en siping (voor betere grip). Profile Tyrecenter Altena biedt u een excellente service, 24 uur per dag. Maak eenvoudig en snel een online afspraak.

Velgen

Goede banden zijn niet af zonder de juiste velgen. Deze koopt u eenvoudig online. Profile Tyrecenter is namelijk specialist in allerlei typen velgen. Maak gebruik van de velgenconfigurator en bekijk welke velgen er het beste bij uw auto passen. Zijn dat de lichtmetalen velgen die uw auto een modern en sportief uiterlijk geven of gaat u toch voor stalen velgen? Met de velgenconfigurator van Profile Tyrecenter Altena is uw keuze zo gemaakt.

Oplaadpunt elektrisch rijden Wijk en Aalburg

Elektrisch rijden, we kunnen er niet meer omheen. En dat is maar goed ook, want de voordelen voor het milieu zijn evident. Toch heeft uw elektrische auto een beperkte actieradius, en moet u hem evenals brandstofauto’s tijdig ‘bijtanken’. Dit kan voordelig en snel bij Profile Tyrecenter Altena. Met haar oplaadpunt voor elektrische auto’s staat uw auto binnen een mum van tijd weer in de startblokken.

Interview met de onderneming

Daarnaast is het van belang om de juiste band op de juiste as-positie te monteren, en te proberen om zoveel mogelijk rendement uit de banden te halen. ‘Klanten vertrouwen ons daar blindelings op en onze teams van Profile Altena en Profile Tilburg maken zich daar dagelijks hard voor’. Service bieden ‘Voorkomen is beter dan genezen’. We weten allemaal hoe verschrikkelijk vervelend pech onderweg is. Door tijdig een wagenpark te controleren op de onderhoudsstatus van de banden, probeert Profile stilstand onderweg zoveel mogelijk te voorkomen én zoveel mogelijk rendement te halen uit banden door aanpassingen te doen. Hierbij moet gedacht worden aan het tijdig doorwisselen van trailerbanden, herprofilering, controle op sporingslijtage (het zogenaamde uitlijnen van een voertuig), etc. Dit alles natuurlijk afgestemd op de wensen en behoeften van de klant en uiteraard alles in overleg. Zelf hebben de eigenaars Eddy en Arnold samen meer dan 75 jaar...

Volledig interview »