PROTECHNICON B.V.

Logo PROTECHNICON B.V.

Mountbattenweg 1
5466 AX Veghel

Tel: (040) 2928751

E-mail: info@protechnicon.nl
Website: www.protechnicon.nl

Protechnicon bundelt kennis
en operationele expertise

Hoogwaardige kennis en operationele expertise. Dat is de kracht van Protechnicon. Het bedrijf van directeur Frank van Mol is veel meer dan een regulier ingenieursbureau. Het bedrijf in Veghel richt zich met name op engineering. Core-business is het ontwerpen en tekenen van nieuwe installaties die gebruikt worden in de voedingsmiddelen- en pharma-industrie.

Protechnicon Food en Protechnicon Pharma werken met vaste partners op het gebied van procesautomatisering, wet- en regelgeving, machinebouw en utilities. Opdrachtgevers doen graag een beroep op de hoogwaardige kennis die bij Protechnicon voorhanden is. Ervaring

 Van Mol vertelt: “Op het gebied van ontwerpen en tekenen hebben we met ons team van zes deskundige medewerkers veel ervaring in huis. Ook voortrajecten zoals bijvoorbeeld de studies en haalbaarheidsonderzoeken die bij zo’n engineeringproject komen kijken, zijn bij ons in goede handen. Daarnaast maakt ook de nazorg bij het installeren en bouwen van de installaties deel uit van onze werkzaamheden. Ook het controleren of een installatie  aan de gestelde eisen voldoet, kunnen we verzorgen voor een klant.”

Voor vervanging of uitbreiding van productie capaciteit bij onze klanten verzorgen we de selectie van apparatuur en het ontwerp  van de verbindende delen om er een complete productielijn van te maken. We hebben  regelmatig multidisciplinair overleg met de bouwer van  een nieuwe accommodatie om werktuigbouwkundige en elektrische installaties te integreren in een compleet 3D-model dat we beheren en waarop de reviews plaatsvinden met de eindklant.”

Virtueel

Tot dan toe een virtueel geheel dus. Van Mol licht toe: “Inderdaad. Als daar goedkeuring op komt gaan alle partijen verder om de details verder uit te werken naar tekening en ontwerp in de vorm van maatvoerings- en werkplaatstekeningen. Op het moment dat de bestelde en gebouwde installaties binnenkomen worden die door een partner geplaatst en voeren wij de controles uit om te zien of het allemaal zo gebouwd is, zoals wij het bedacht hebben. Op dit moment zijn we bezig met de nazorg waarbij nog wat kleine problemen moeten worden opgelost. De doorlooptijd van een dergelijk groot project kan een jaar zijn. Maar we doen ook veel kleine  projecten voor klanten die bijvoorbeeld maar twee dagen of twee weken tijd in beslag nemen.”     

Complex

U ziet het. Protechnicon helpt bedrijven om hun complexe engineeringproblemen op te lossen; van haalbaarheidsstudies tot ingebruikname van installaties. “Protechnicon staat voor duidelijke oplossingen en een transparante aanpak! Samenwerking is de sleutel tot succes: met onze klanten en met onze gespecialiseerde partners,” besluit Van Mol.

Brochures