PURE WATER GROUP

Korte Hei 3, 4714 RD Sprundel


Tel. (0165) 348252
Fax (0165) 348254
E-mail: info@purewatergroup.com
Website: www.purewatergroup.com

Aantal medewerkers: 15
Vestigingsjaar: 1998

Pure Water Group is technologisch specialist op het gebied van systemen voor industriële puur water productie. Daarnaast is Pure Water Group internationaal ‘Master Service Provider’ van het Amerikaanse Siemens bedrijf ‘Ionpure’, wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en fabricage van Continu Elektro Deïonisatie (CEDI) modules.

EDI

Aan de basis van Pure Water Group staat Pure Water Systems bv, opgericht in 1998. Vanaf de oprichting ligt de focus op levering en onderhoud van twee hoofdactiviteiten: high purity & ultra pure water systemen en de Elektro Deïonisatie (EDI) technologie.

De high purity & ultra puur water systemen worden ontwikkelt voor veeleisende afnemers in binnen- en buitenland. De ontwerpen zijn typisch gebaseerd op duurzame en milieuvriendelijke membraan technologieën. Deze high end systemen worden vanuit onze expertise gefabriceerd voor de medische sector, energie centrales en de proces industrie en  de farmaceutische industrie.

Om de beschikbare expertise op het gebied van EDI commercieel te benutten en om het groeipotentieel optimaal te benutten, werd gekozen voor samenwerking met een veelbelovende Amerikaanse EDI leverancier: Ionpure. Een juiste keuze, want Ionpure -tegenwoordig onderdeel van Siemens- ontwikkelde zich al snel tot wereldmarktleider op het gebied van EDI technologie.

Dankzij de beschikbaarheid van de zeer betrouwbare industriële EDI modules van Ionpure groeiden de EDI activiteiten voorspoedig. Om de activiteiten beter te stroomlijnen, werd een tweede onderneming opgericht die zich uitsluitend specialiseerde in EDI: Pure Water Technologies bv.

CEDI

Continu Electro Deïonisatie is de meest geavanceerde vorm van ionenwisseling. Met deze milieuvriendelijke techniek kan continu puur water geproduceerd worden. De CEDI technologie maakt gebruik van een combinatie van ionenwisselaar-hars, ionenwisselaar-membranen en een anode en kathode waarop een gelijkspanning aangebracht wordt. Met behulp van CEDI worden elektrisch geladen deeltjes (ionen) uit reeds voorgezuiverd water verwijderd.

CEDI wordt veelal toegepast als laatste stap in een trein van waterbehandeling technieken om de hoogste en meest constante zuiverheid van het proceswater te bereiken, puur H2O dus. Een gedeelte van de ionenwisselaar-hars verzadigt (in principe) nooit omdat deze continu elektrisch geregenereerd wordt.

De distributie van CEDI apparatuur en modules aan waterbehandeling bedrijven in heel Europa, het Midden Oosten en Afrika wordt ondersteund met technische informatieverstrekking, opleiding, inbedrijfstelling en after sales service.

Onze ervaring, branchekennis en know-how staan daarbij garant voor kwalitatief hoogwaardige oplossingen die in elk opzicht aan de verwachtingen van onze relaties voldoen.

Pure Water Group: Engineering Purity

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!