Q4ALL

Logo Q4ALL

Meeuwberg 63
4708 NH Roosendaal

Tel. 06-15081612
E-mail: info@q4all.nl
Website: www.q4all.nl

Q4All helpt logistieke dienstverleners naar excellente dienstverlening

Werkprocessen verbeteren, meer werkplezier, minder verspilling en daardoor meer waarde voor de klant; Lean werken levert het op. De theorie kant van deze managementfilosofie kennen veel organisaties wel. De toepassing van Lean werken in de praktijk blijkt lastiger.

Q4All helpt organisaties in de logistiek om de Lean werkmethode te implementeren met LEAN-trainingen, advies & coaching en kennisdeling.

Lean in de praktijk

“Lean werken is leuk!” zegt Esther Schuurmans, oprichter van Q4All en al bijna twintig jaar actief in het werkveld kwaliteitsmanagement, veiligheid en Lean. “Als je werkprocessen soepeler verlopen, en je gewoon lekker door kunt werken, ontstaat er meer werkplezier".

Q4ALL inspireert met trainingen, advies en coaching mensen om processen anders te zien en het vooral anders te gaan doen. Dit vanuit de visie dat het de verantwoordelijkheid is van iedere medewerker om elke dag met verbeteren bezig te zijn. Ondernemers en leidinggevenden speen een inspirerende, motiverende faciliterende rol in dit proces.

Q4All aanpak

De aanpak van Q4All is praktisch en doelgericht, en daarmee onderscheidend. Alle niveaus in de organisatie worden betrokken.  Q4All gaat met de mensen op de werkvloer aan de slag met werkplekoptimalisatie, op tactisch niveau werken we met alle betrokken functionarissen aan het elimineren van verspillingen in de processen en op managementniveau gaan we in op lean leiderschap. De totaalaanpak leidt tot successen op het gebied van doorlooptijdverkorting, kostenverlaging, productiviteitsstijging en het verandervermogen van de organisatie. Door middel van lean trainingen wordt de kennis en vaardigheden overgebracht die nodig is om lean denken en werken te borgen in de organisatie. Deze training en coaching on the job verzorgde Q4ALL onder andere voor een aantal logistieke dienstverleners.

LEAN  training

De training Green Belt in LEAN is een goed voorbeeld van de praktische aanpak. Q4ALL onderscheidt zich met de begeleiding van de praktijkopdracht in de organisatie. Na de basismodule werk je aan een eigen verbeterproject, waar je de LEAN-technieken binnen de pijlers levertijd, cultuur en kwaliteit toepast. Als je continu de LEAN-technieken toepast, boek je direct resultaten in je onderneming.


LEAN in de logistiek

De praktische aanpak van Q4All is inzetbaar in alle branches. Q4All heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van kwaliteitsfunctionarissen en het implementeren van LEAN processen bij logistieke dienstverleners.
Met training, advies & coaching en enthousiaste kennisdeling is Q4All een sparringpartner voor logistieke professionals die met LEAN of kwaliteitsmanagement resultaat willen boeken. Speciaal voor hen schrijft Esther Schuurmans samen met Caroline van der Plas het boek ‘LEAN en logistiek’. Het boek verschijnt in 2016; vooraf intekenen is mogelijk.