RAADGEVERS, DE

Herculesplein 14, 3584 AA Utrecht
Postbus 85282, 3508 AG Utrecht

Tel. 088-1331133
E-mail: service@deraadgevers.nl
Website: www.deraadgevers.nl

Juridisch advies voor het MKB

De Raadgevers Bedrijfsjuristen is een juridisch adviesbureau voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De ervaren juristen bij De Raadgevers zijn onder meer gespecialiseerd in juridische vragen rond personeel, incasso, bedrijfshuisvesting en overeenkomsten.

Juridisch advies voor ondernemers

Toegankelijk juridisch advies voor ondernemers; dat is De Raadgevers Bedrijfsjuristen. Wij helpen u bij de juridische aspecten van het ondernemen. Wij onderscheiden ons van andere juridische dienstverleners en advocaten door uw taal te spreken en met u mee te denken.

U kunt van ons advies gebruik maken op de manier die het beste bij u past. Wij bieden zowel ad hoc juridisch advies als structureel advies in de vorm van een juridisch abonnement of juridisch advies op maat voor ondernemers.

Heeft u tijdelijk extra juridische ondersteuning nodig wegens een overname, een zwangerschapsverlof of om welke reden dan ook? Wij zorgen ook voor deze extra capaciteit, al dan niet bij u op kantoor. Maar ook voor bijvoorbeeld het eenmalig laten screenen van al uw contracten kunt u natuurlijk bij ons terecht voor advies.

De juridische wereld heeft zijn eigen taalgebruik en niet iedereen is bekend met de gangbare termen. Komt u zo'n term tegen? Kijk dan even op ons Juridisch Woordenboek voor de juiste betekenis. Met onze voorbeelden van Juridische Brieven helpen we u een eindje op weg wanneer u een contract of overeenkomst wilt sluiten. Onder Praktijk vindt u een aantal voorbeeldcases uit de wereld van De Raadgevers en de antwoorden op veelgestelde vragen.

De Raadgevers: ook uw partner in professioneel personeelsbeleid!

Over het algemeen hebben de klanten van De Raadgevers die medewerkers in dienst hebben, geen P&O manager. Er doen zich echter wel situaties voor die om een advies vragen. Ook kan er behoefte zijn aan het uitbesteden van een heel proces.

De Raadgevers helpt u ook wanneer u praktische ondersteuning nodig heeft op het gebied van P&O. Of het nu gaat om tijdelijke vervanging of een specifieke vraag of project zoals:

  • Het opzetten van goede verzuimbegeleiding;
  • Het helpen opzetten van personeelsdossiers;
  • Invoeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken;
  • Wervingstrajecten nieuwe medewerkers;
  • Verlofreglement;
  • Verhelderen arbeidsvoorwaarden voor medewerkers;

Met deze aanvullende dienst kan het ontstaan van een ongewenste situatie of van een nieuw conflict worden voorkomen.

De Raadgevers Mediation

Wie wel eens conflict heeft, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Liever werkbare en leefbare verhoudingen dan juridische procedures. Het inschakelen van een advocaat of jurist en de gang naar de rechter kosten meestal veel tijd, energie en geld. Ook is een uitspraak van de rechter niet altijd de oplossing. Er bestaat een andere mogelijkheid: mediation.

Gezamenlijk conflicten oplossen

Mediation is het gezamenlijk oplossen van conflicten met de hulp van een neutrale en onpartijdige persoon: de mediator. Het grote verschil met advocaten, adviseurs en rechters is dat de mediator geen stndpunt inneemt, geen kant en klare oplossing bedenkt of advies geeft en geen beslissing neemt. Hij begeleidt de communicatie tussen de partijen bijvoorbeeld door het stellen van vragen en het benoemen van ontstane patronen. Partijen werken en denken zelf actief mee in die proces en bepalen uiteindelijk gezamenlijk een werkbare oplossing die vooral toekomstgericht is.

Wanneer mediation inzetten?

Bij vrijwel elk conflict is een aanvaardbare oplossing mogelijk. Vaak is het zicht hierop gedurende het conflict vervaagd, omdat partijen blijven vasthouden aan hun eigen gelijk. Mediation kan hierin verandering brengen.

Mediation kan in elke fase van het conflict worden ingezet, ook na het starten van een procedure. Zeker ook aan het begin van een stroef lopende samenwerking. Mediation is snel, toekomstgericht en informeel. Er is ruimte voor creatieve(re) oplossingen waarbij de belangen van partijen voorop staan. Het voorkomt onnodige beschadiging van de relatie met werkgever, leverancier, buren en binnen de familie. Doordat de partijen zelf de oplossing bepalen is de bereidheid tot het uitvoeren van de gekozen oplossing doorgaans hoog; het is immers een gezamenlijke oplossing.

Mediation kan altijd ingezet worden bij een conflict of (beginnende) ruzie, ook als er een advocaat is ingeschakeld of zelfs als een rechtszaak is begonnen. Maar ook als u dat beiden wenst te voorkomen.

Voor meer informatie kijkt u op www.deraadgevers.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!