RENA ELECTRONICA B.V.

Logo RENA ELECTRONICA B.V.

De Ambachten 12
4881 XZ Zundert

Tel. (076) 5995995

E-mail: info@rena.nl
Website: www.rena-electronica.com

Aantal medewerkers: 125
Vestigingsjaar: 1981

Rena Electronica beschikt regelmatig over interessante vacatures

RENA Electronica verkoopt geen standaardproducten, maar ontwikkelt en maakt - in nauw overleg met de klant - hoogwaardige oplossingen op het gebied van LED-verlichting en industriële elektronica. Klanten uit Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten weten het van oorsprong Zundertse familiebedrijf goed te vinden. Belangrijke troef: de combinatie van hoogstaand ontwerp en snelle productie, allemaal in eigen huis.

Specialist RENA Electronica

RENA Electronica is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen én produceren van klantspecifieke elektronica. Er is geen sprake van een standaardportfolio; alle producten worden geheel gemodelleerd naar de wensen en behoeften van de klant en vervolgens in eigen huis geproduceerd. Hiermee onderscheidt RENA zich duidelijk van andere elektronicabedrijven, die doorgaans alleen ontwikkelen óf produceren. Alhoewel RENA vaak in lage volumes produceert, kan het bedrijf - dankzij de samenwerking met een grote distributeur- altijd snel de juiste componenten leveren, in de juiste aantallen en tegen de juiste prijs.

Besturingselektronica

RENA’s klanten bevinden zich in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Zo ontwikkelt en produceert RENA industriële elektronica voor onder meer vacuümmachines, tandheelkundige en medische apparatuur, voedselsorteermachines, en koel- en verwarmingsapparatuur. Ook levert het bedrijf besturingselektronica voor heftrucks die achterop een vrachtwagen meeliften. Rena ontwikkelt zowel de hardware als de software en produceert sub-assemblies. Naar wens inclusief behuizing, bekabeling en beschermende coating of potting.

LED-verlichting: aansprekende projecten

LED-verlichting vormt de grootste productgroep binnen het portfolio. De klantenkring bestaat voornamelijk uit original equipment manufacturers (OEM’s): fabrikanten die voor een bepaald onderdeel van hun product specifieke elektronica nodig hebben.

Van gebouwgevel tot theater, van luxe jacht tot museum: de energiezuinige, op maat gemaakte LED-verlichting van RENA zorgt op uiteenlopende plekken voor veiligheid, comfort en sfeer. Printplaten worden bestukt met LEDs, waarna deze door producenten van armaturen worden verwerkt in bijvoorbeeld straatverlichting en schijnwerpers. Een fraai voorbeeld van een geslaagd project: de zuinige LED-spots die RENA verzorgde voor de in 2014 geopende Markthal, het bekende omvangrijke woon- en winkelcomplex in hartje Rotterdam. Ook is RENA actief op het gebied van entertainmentverlichting. Zo leverde het bedrijf traptredeverlichting voor vele cinemas in de Benelux. Een ander bijzonder, recent project is het RijnWaalpad: een snelfietsroute tussen Nijmegen, Arnhem en Zevenaar. Mede dankzij de gekleurde LED-units van RENA is deze hoogwaardige fietsverbinding nu dag en nacht veilig verlicht en zeer fraai om te zien in de omgeving. 
Tevens heeft RENA ruime ervaring in speciale applicaties zoals verlichting voor boorplatforms en gewasbelichting en legt het bedrijf zich steeds meer toe op het assembleren van volledige armaturen voor derden.

Op zoek naar talent

Binnen de regio is RENA een bekende werkgever. Anno 2015 werken er in totaal ± 125 mensen: in productie, in ontwerp en ontwikkeling, en in sales en ondersteuning. De laatste jaren is RENA stevig gegroeid. Voor verdere uitbreiding van het team is het bedrijf dan ook voortdurend op zoek naar goed onderlegd technisch personeel: van operators tot en met engineers en verkopers. Mensen met ambitie die voor een internationaal opererend bedrijf willen werken en voor wie tevens de korte communicatielijnen van een compact bedrijf aanspreekt. Interesse? Kijk dan snel op de vernieuwde career site van RENA, of neem vrijblijvend contact op.

Interview met de onderneming

Foto: Jochem Winkelman (links) ontvangt de sleutel van de nieuwe productieruimte van RENA Electronica Had RENA Electronica in 2013 nog 55 werknemers, eind 2016 waren dat er al 85. Inmiddels gaat het personeelsbestand richting de honderd. Daar komt in de zomer nog de flexibele schil bij, want vanwege het werk voor de glastuinbouw is er dan altijd veel te doen. RENA heeft ook een eigen engineeringafdeling van twintig medewerkers, die past het innovatieve karakter van het bedrijf. Verdubbeling bedrijfsruimte Omdat RENA uit zijn jas groeide, is sinds 1 mei de productieruimte verdubbeld: van 2.500 vierkante meter naar 5.000 vierkante meter. Er kwam een nieuw pand bij aan De Industrieweg in Zundert, waar ook de andere bedrijfsgebouwen zitten. “Maar op de langere termijn willen we alles onder één dak onderbrengen”, zegt Jochem Winkelman, die met Erwin Dolmans het directieteam vormt. Terwijl het middelkader waakt over het dagelijkse verkoop-, ontwikkel-...

Volledig interview »