RENA ELECTRONICA B.V.

De Ambachten 12
4881 XZ Zundert

Tel. (076) 5995995

E-mail: info@rena.nl
Website: www.rena-electronica.com

Aantal medewerkers: 125
Vestigingsjaar: 1981

Rena Electronica beschikt regelmatig over interessante vacatures

RENA Electronica verkoopt geen standaardproducten, maar ontwikkelt en maakt - in nauw overleg met de klant - hoogwaardige oplossingen op het gebied van LED-verlichting en industriële elektronica. Klanten uit Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten weten het van oorsprong Zundertse familiebedrijf goed te vinden. Belangrijke troef: de combinatie van hoogstaand ontwerp en snelle productie, allemaal in eigen huis.

Specialist RENA Electronica

RENA Electronica is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen én produceren van klantspecifieke elektronica. Er is geen sprake van een standaardportfolio; alle producten worden geheel gemodelleerd naar de wensen en behoeften van de klant en vervolgens in eigen huis geproduceerd. Hiermee onderscheidt RENA zich duidelijk van andere elektronicabedrijven, die doorgaans alleen ontwikkelen óf produceren. Alhoewel RENA vaak in lage volumes produceert, kan het bedrijf - dankzij de samenwerking met een grote distributeur- altijd snel de juiste componenten leveren, in de juiste aantallen en tegen de juiste prijs.

Besturingselektronica

RENA’s klanten bevinden zich in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Zo ontwikkelt en produceert RENA industriële elektronica voor onder meer vacuümmachines, tandheelkundige en medische apparatuur, voedselsorteermachines, en koel- en verwarmingsapparatuur. Ook levert het bedrijf besturingselektronica voor heftrucks die achterop een vrachtwagen meeliften. Rena ontwikkelt zowel de hardware als de software en produceert sub-assemblies. Naar wens inclusief behuizing, bekabeling en beschermende coating of potting.

LED-verlichting: aansprekende projecten

LED-verlichting vormt de grootste productgroep binnen het portfolio. De klantenkring bestaat voornamelijk uit original equipment manufacturers (OEM’s): fabrikanten die voor een bepaald onderdeel van hun product specifieke elektronica nodig hebben.

Van gebouwgevel tot theater, van luxe jacht tot museum: de energiezuinige, op maat gemaakte LED-verlichting van RENA zorgt op uiteenlopende plekken voor veiligheid, comfort en sfeer. Printplaten worden bestukt met LEDs, waarna deze door producenten van armaturen worden verwerkt in bijvoorbeeld straatverlichting en schijnwerpers. Een fraai voorbeeld van een geslaagd project: de zuinige LED-spots die RENA verzorgde voor de in 2014 geopende Markthal, het bekende omvangrijke woon- en winkelcomplex in hartje Rotterdam. Ook is RENA actief op het gebied van entertainmentverlichting. Zo leverde het bedrijf traptredeverlichting voor vele cinemas in de Benelux. Een ander bijzonder, recent project is het RijnWaalpad: een snelfietsroute tussen Nijmegen, Arnhem en Zevenaar. Mede dankzij de gekleurde LED-units van RENA is deze hoogwaardige fietsverbinding nu dag en nacht veilig verlicht en zeer fraai om te zien in de omgeving. 
Tevens heeft RENA ruime ervaring in speciale applicaties zoals verlichting voor boorplatforms en gewasbelichting en legt het bedrijf zich steeds meer toe op het assembleren van volledige armaturen voor derden.

Op zoek naar talent

Binnen de regio is RENA een bekende werkgever. Anno 2015 werken er in totaal ± 125 mensen: in productie, in ontwerp en ontwikkeling, en in sales en ondersteuning. De laatste jaren is RENA stevig gegroeid. Voor verdere uitbreiding van het team is het bedrijf dan ook voortdurend op zoek naar goed onderlegd technisch personeel: van operators tot en met engineers en verkopers. Mensen met ambitie die voor een internationaal opererend bedrijf willen werken en voor wie tevens de korte communicatielijnen van een compact bedrijf aanspreekt. Interesse? Kijk dan snel op de vernieuwde career site van RENA, of neem vrijblijvend contact op.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!