RENISHAW BENELUX B.V.

Nikkelstraat 3
4823 AE Breda

076-5431100

E-mail: benelux@renishaw.com
Website: www.renishaw.nl

Renishaw vervaardigt- en levert meetsysteemen van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid  die het de klanten wereldwijd mogelijk maakt om dimensionele metingen uit te voeren volgens herleidbare normen. Dat was de missie van David McMurtry en John Deer toen zij in 1973 Renishaw oprichtten. Dat is nog altijd de filosofie van dit van oorsprong Engelse bedrijf dat ruim 60 kantoren in 32 landen heeft.

Sinds het digitale tijdperk is aangebroken zijn sommige producten behoorlijk gecompliceerd geworden. Een mooi voorbeeld is de auto. Vroeger een mechanisch voertuig, nu is de auto uitgerust met tal van technologische snufjes, waardoor het (rij)comfort aanzienlijk is toegenomen. Daardoor is ook de uitdaging voor de producenten van de onderdelen groter geworden. De puzzelstukjes zijn ingewikkelder, maar ze moeten wel precies passen. Elk onderdeel moet in wezen exact hetzelfde zijn. De tolerantie – goed of niet goed – beweegt zich bij de massaproductie van deze onderdelen tussen heel smalle marges. Met de meetsystemen van Renishaw wordt gegarandeerd dat elk product voldoet aan de hoogst haalbare eisen – tot op de micrometer.

Tastertechniek maakt meetklokken overbodig

Meetklokken overbodig maken kreeg Renishaw voor elkaar met de tastertechniek. Een voordeel voor de klant: dure opspanmiddelen/-procedures en handmatig instellen met meetklokken waren voortaan verleden tijd. De meettasters worden aangebracht in de spindel van bewerkingscentra of in de revolverkop van draaicentra, waardoor de volgende voordelen ontstaan:

  • Minder machinestilstand
  • Automatische opspanning, werkstukuitlijning en rotatieasinstelling
  • Geen handmatige instelfouten meer
  • Minder uitval
  • Hogere productiviteit en meer flexibiliteit in seriegrootte
  • Onbemand betrouwbaar produceren

Meettasters op de spindel en in de revolverkop zijn ook te gebruiken voor controles en inspectie van producten tijdens het bewerkingsproces.  Handmatig meten vraagt om vaardigheid en verplaatsing van het werkstuk naar een CMM meetmachine, wat niet altijd praktisch is.

Voordelen van inspectie met meettasters zijn onder meer:

  • Werkstukmeting tijdens het productieproces en automatische correctie van instellingen
  • Onbemand betrouwbaar produceren
  • Adaptief bewerken, met minimale variaties dankzij procesterugkoppeling
  • Minder machinestilstand door wachten op de eerste inspectieresultaten

Meettasters voor CNC-bewerkingsmachines

Renishaw heeft met zijn meettasters voor CNC-bewerkingsmachines een grote naam opgebouwd. Tot de producten voor de  CNC-freesmachines, bewerkingscentra, CNC-draaibanken en draai/freesmachines behoren lasers en tasters om gereedschap in te stellen, detectiesystemen voor gereedschapbreuk, schakelende meettasters en zeer nauwkeurige inspectietasters. De kwaliteit van een CNC-bewerkingsmachine controleren kan met de Renishaw QC20-W ballbar, die snel en eenvoudig laat zien of de nauwkeurigheid van positioneren (geometrie van de machine) nog aan erkende internationale standaarden voldoet.

De innovatieve tasters voor coördinatenmeetmachines (CMM's) zijn toonaangevend. Dat geldt ook voor de  Raman spectroscopie, waarbij we in onze optische spectroscopen het Raman-effect inzetten om op contactloze en niet-destructieve wijze de chemische samenstelling en structuur van materialen kunnen achterhalen.

Uniek - repair by exchange-regeling

Renishaw maakt kwalitatief hoogwaardige producten waarbij men bij normaal gebruik hier minimaal 10 jaar gebruik van zou moeten kunnen maken. Mocht er onverhoopt binnen die 10 jaar een probleem ontstaan met een Renishaw product door normaal gebruik, heeft de klant bij de meeste producten de optie om op de RBE (Repair By Exchange) regeling terug te vallen. Met het achteraf inleveren van het huidige systeem kan een vervangend systeem worden aangekocht tegen een aangepaste prijs (ca. 30% van de nieuwprijs). Op de vervangende RBE unit heeft de klant garantie + de mogelijkheid om de komende 10 jaar wederom op deze RBE regeling terug te vallen. Voordeel is dat de klant zo snel mogelijk weer operationeel is en stilstand beperkt wordt.

Robuuste encoders

Om aan de toenemende vraag naar betrouwbare en betaalbare roterende en lineaire encoders te voldoen produceert Renishaw in nauwe samenwerking met partnerbedrijf RLS een serie robuuste magnetische lineaire encoders, magnetische ringencoders en magnetische roterende encoders.

Deze snelle magnetische encoders zijn gebouwd voor gebruik onder zware omstandigheden, zoals geautomatiseerde assemblagesystemen, metaalbewerking, steenhouwen, zagen, textielproductie, kunststofverwerking, houtbewerking, verpakking en chip- en printplaatproductie. Ze vormen een aanvulling op het uitgebreide Renishaw-programma van optische hoekencoders en optische lineaire encoders.

Renishaw lasersmelten voor 3D-producten

Renishaw lasersmelten is een additieve productiemethode waarbij met een krachtige ytterbium-glasvezellaser fijne metaalpoeders samengesmolten worden tot functionele 3D producten.

Het proces wordt direct vanuit gelaagde 3D CAD-gegevens digitaal gestuurd, waarbij laagdiktes van 20 µm tot 100 µm elk een 2D-dwarsdoorsnede vormen. Het proces bouwt het product op door steeds via een hercoater gelijkmatig een laagje metaalpoeder aan te brengen en dat te smelten in een strikt gecontroleerde inerte atmosfeer.

Of het nu gaat om bijvoorbeeld gereedschapinserts met koelkanalen of lichtgewicht constructies voor luchtvaart en andere hightech-sectoren, dankzij lasersmelten zijn ontwerpers veel minder aan beperkingen gebonden. Deze ontwerpvrijheid resulteert in optimale structuren en vormen, waarvoor anders beperkingen zouden gelden vanuit de conventionele processen of door de gereedschapskosten die massaproductie zouden vereisen. Lasersmelten draagt bij aan kortere doorlooptijden, lagere gereedschapskosten en ontwerpen die eerder nog niet mogelijk waren.

Lasersmelten van orthopedische implantaten

Al in een vroeg stadium kwamen op medisch-orthopedisch gebied de voordelen naar voren van lasersmelten, omdat daarmee complexe vormen en structuren te produceren zijn van hoogwaardige materialen zoals titanium. Lasersmelten is toepasbaar van patiëntspecifieke implantaten tot in serie geproduceerde orthopedische implantaten met hybride structuren. Het produceren van vrije vormen in combinatie met ingewikkelde rasterstructuren die osseointegratie bevorderen komt met lasersmelten binnen bereik en leidt tot veel betere resultaten bij patiënten.

Anti-omkopingsbeleid

Renishaw streeft naar totale klanttevredenheid door een superieure klantenservice. Die doelen worden bereikt op een zorgzame, open en eerlijke manier. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook dat er veel aandacht is voor ons anti-omkopingsbeleid.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!