RGB PRODUCTIES

Logo RGB PRODUCTIES

Studio
Alexanderstraat 38a
5583 BK Aalst-Waalre

Kantoor
Bergstraat 23
5581 BL Waalre

Tel. (040) 2940330

E-mail: mail@rgbproducties.nl
Website: www.rgbproducties.nl

De bedrijfsfilm is aan een opmars bezig – ook bij mkb-bedrijven. De bedrijfsfilm is hét middel om potentiële klanten op afstand een inkijkje te geven in het dna van een onderneming. Daarbij moet je kritisch zijn op dat wat je wil vertellen, is de ervaring van rgb producties. Je moet vooral de nieuwsgierigheid prikkelen.

Bewegende beelden op uw website

Televisies, computers, smartphones, tijdschriften: we leven steeds meer in een beeldencultuur. Daarop speelt het bedrijfsleven in. Niet alleen door op hun website plaatjes voorrang te geven boven tekst, maar ze profileren hun bedrijf ook met bewegende beelden. Uit kostenoverwegingen kiezen ze er soms voor om zelf een film te maken. Het nadeel is dat er dan een film vanuit het eigen perspectief gemaakt wordt, terwijl je juist door de ogen van de klant moet kijken. Los van de kwaliteit ontbeert het aan een kritische blik.

Eerst goed luisteren, daarna filmen

Een goede bedrijfsfilm maken begint niet met kijken wat er allemaal binnen een bedrijf gebeurt. Het draait om luisteren. Heel goed luisteren, laten vertellen. Pas dan komt de ware aard van het bedrijf bovendrijven. Dat verhaal moet verteld worden, aan de hand van beelden. Pas dan ben je ervan verzekerd dat je met je bedrijfsfilm die ene kans zeker grijpt om een goede indruk achter te laten.

Niet alles laten zien, prikkel de nieuwsgierigheid

Een bedrijfsfilm moet positieve emoties oproepen. Dat doe je niet door alles sec te tonen - juist niet. Een beeld moet prikkelen, dus moet je niet alles vertellen. Daarom kijkt rgb producties altijd met een andere blik naar bedrijfsprocessen of producten. Die kunnen daardoor in een ander perspectief worden gezet. Daarna doet de verbeelding zijn werk. Die verbeelding verleidt je ertoe meer te willen weten over dat bedrijf. Zo doet rgb producties dat ook met fotografie. Mensen worden getriggerd door een foto en willen daarom de tekst in een blad of op een website lezen.

Drones voor aantrekkelijkere bedrijfsfilms

Om een mooie bedrijfsfilm te maken, is er sinds een paar jaar een nieuwe tool bijgekomen: luchtfotografie en -film. Daar gebruikt rgb producties drones voor. Dan kun je nog meer spelen met perspectief en 3dimensionale beweging, waardoor een bedrijfsfilm nog dynamischer wordt.

Tool voor sales managers

Een bedrijfsfilm is niet alleen belangrijk om nieuwe klanten nieuwsgierig te maken. Het is tevens een belangrijke tool voor je sales managers. Je bent ervan verzekerd dat de introductie bij nieuwe klanten eenduidig is. Doordat een bedrijfsfilm de nieuwsgierigheid opwekt, hebben vertegenwoordigers meer dan voldoende aanknopingspunten zakelijk een goed en dus vruchtbaar gesprek te voeren.

Alle facetten onder één dak

Rgb producties is een klein bedrijf. Maar ze bedient grote klanten, zoals Philips en VDL Groep. Dat zegt iets over de kwaliteit die wordt geleverd. De portfolio bestaat echter voornamelijk uit mkb-bedrijven.

Rgb producties heeft alle facetten van beeld – fotografie, film, luchtbeelden – onder één dak. Maar sommige specialismen worden uitbesteed. Want de filosofie luidt: je moet goed doen waar je goed in bent, laten doen wat een ander beter kan. Dat levert de mooiste beelden en uiteindelijk het beste resultaat op. Daar gaat het uiteindelijk om.

De deadline móet worden gehaald

Goede kwaliteit wordt gekoppeld aan een optimale serviceverlening. Er heerst bij rgb producties geen van negen-tot-vijfmentaliteit. Desnoods wordt er ’s avonds of in het weekend gewerkt: de deadline móet worden gehaald.