RIETVELD LOGISTICS GROUP

Visserijweg 5
4906 CJ Oosterhout

Tel. (0162) 421 075

E-mail: info@rietveldlogisticsgroup.nl
Website: www.rietveldlogisticsgroup.nl

Multimodale logistieke dienstverlener

Met eigen containerterminal, opslag-ruimtes waaronder een vrieshuis, value-added logistieke activiteiten en zelfs in-house palletreparatie is Rietveld Logistics Group dé multimodale logistieke dienstverlener. Het leveren van de totaaloplossing wordt mede mogelijk gemaakt door de aaneenschakeling van de expertise van Oosterhout Container Terminal (OCT), Oosterhout Model Shift Solutions (OMS) en Rietveld Transport & Logistics.

Oosterhout Container Terminal (OCT)

Kwalitatief hoogstaande terminal in West-Brabant

Transport van zeecontainers per binnenvaart naar het achterland wordt steeds interessanter. Juist de combinatie van verschillende transportmogelijkheden zorgt ervoor dat er een betrouwbare en duurzame oplossing is voor elk actueel vervoersvraagstuk. Oosterhout Container Terminal B.V. is niet voor niets een sterke schakel binnen Rietveld Logistics Group.

Oosterhout Model Shift Solutions (OMS)

Maatwerkoplossingen voor flexibele logistiek

Oosterhout Model Shift Solutions (OMS) is de logistieke dienstverlener die maatwerkoplossingen ontwikkelt voor transport en aanverwante diensten. OMS verricht verbindende logistieke diensten tussen aanvoer per container, regulier transport of luchtvrachten en vervoer naar de eindbestemming voor opdrachtgevers wereldwijd.

Rietveld Transport & Logistics

Totaal transport en innovatieve palletpreparatie

Met beschikking over een eigen moderne vloot met vrachtwagens en verschillende moderne opslagruimtes op eigen terrein, waaronder een vrieshuis, is Rietveld Transport en Logistics dé totaal transporteur. Rietveld Transport en Logistics heeft zich als totaal transporteur telkens doorontwikkeld met als resultaat: de innovatieve platenwasserij en palletpreparatie als extra dienstverlening.

Duurzame logistieke verbinding

Nabij Hazeldonk en onder de rook van Rotterdam en Antwerpen ligt, aan het Wilhelminakanaal op industrieterrein Weststad II, de kade van Oosterhout Container Terminal (OCT). Met grote brugkranen en reachstackers op de ruime kade is de terminal van OCT de logistieke poort naar het Europese achterland. Het is zelfs een van de grootste terminals in de regio met een compleet logistiek aanbod van aanvoer, handeling, opslag en verdere transport. Zo zijn er dagelijks vaarten met containers van en naar de terminals in Rotterdam en Antwerpen. Wat niet vergeten mag worden is dat de containervaart een duurzaam alternatief is voor wegtransport. Bovendien kan door de combinatie van weg- en watertransport veel tijd en brandstof bespaard worden. OCT zorgt voor de duurzame logistieke verbinding!

Logistieke maatwerk activiteiten

Er wordt toegevoegde logistieke waarde voor elke goederenstroom op maat aangeboden door Oosterhout Model Shift Solutions (OMS). Dit betreft het ompakken, verpakken en verwerken van non-food artikelen, zodat het kant-en-klare product vervoerd wordt richting de distributiemagazijnen van onze B2B opdrachtgever. Gelegen tegenover de containerterminal klaart OMS de producten direct vanuit de containers in, waarbij OMS ook optreedt als fiscale vertegenwoordiger. Op deze wijze kan de lading vanuit OMS door heel Europa als ‘vrije goederen’ vervoerd worden. De value-added logistieke diensten van OMS reiken verder dan open overslag, ompakken en verpakken. Hierbij valt te denken aan diensten als douane verifi catie, gasmetingen, strippen en stuffen van containers en trailers en natuurlijk ook het transport van alle soorten goederen naar de eindbestemming. Kortom, voor het gehele distributieproces ben je bij OMS aan het juiste adres.

Moderne transportoplossingen

Het transport van goederen, zowel food als non-food, over (inter) nationale wegen wordt door ervaren chauffeurs uitgevoerd. De uiteenlopende goederen worden veilig en zorgvuldig vervoerd naar de eindbestemming of gelost bij een van de geconditioneerde en goed beveiligde opslagloodsen. Een van de moderne opslagloodsen is een vrieshuis voorzien van een ‘walking floor’, zodat medewerkers de diepgevroren vaten niet aan hoeven te raken. Op dit platform worden de verschillende vaten klaargezet, waarna deze automatisch de trailer ‘inlopen’.

Innovatieve platenwasserij en palletpreparatie

Uit de ontwikkeling van de platenwasserij en palletsorteerstraat blijkt dat Rietveld Transport en Logistics meer kan dan alleen opslag en vervoer. Pallets waarop verpakkingen staan van glas, zijn door de glasfabrikant voorzien van een tussenlegplaat. Deze platen moeten net als de pallets grondig worden gereinigd. In de unieke platenwasserij worden 8 tot 9 miljoen platen per jaar volledig machinaal gereinigd alvorens deze teruggaan naar de fabrikant. Daarnaast worden pallets die onverhoopt schade hebben opgelopen gerepareerd. Naast palletreparatie- en preparatie wordt optioneel ook de gehele palletpool gefaciliteerd in de Benelux. Rietveld Transport en Logistics B.V. is de transportschakel en meer in het gehele logistieke proces.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!