RIETVELD TRANSPORT & LOGISTICS B.V.

Logo RIETVELD TRANSPORT & LOGISTICS B.V.

Visserijweg 3 en 5
4906 CJ Oosterhout
Weststad

Tel. (0162) 421075
7
E-mail: info@rietveldbv.nl
Website: www.rietveldbv.nl

Logistiek dienstverlener Rietveld Transport en Logistics is een allround dienstverlener. Het bedrijf vervoert tal van goederen, heeft een moderne opslagruimte -waaronder een vrieshuis- en beschikt over een eigen palletreparatie en verricht diverse value added logistieke activiteiten voor haar klanten.

Warehousing

Glazen potjes, flesjes in alle soorten en maten. Metershoog opgestapeld op pallets en keurig voorzien van een seal. Een rondgang door de opslagruimte  toont de veelzijdigheid van het bedrijf. Naast de glazen verpakkingen heeft Rietveld Transport & Logistics tal van andere producten opgeslagen in haar warehouse. Zowel food als non-food. Rietveld Transport & Logistics opereert vanaf een 75.000 m² groot bedrijventerrein. Meer dan de helft daarvan bestaat uit moderne opslagloodsen. Daarin zijn 70.000 palletplaatsen gereserveerd voor de opslag van uiteenlopende producten.

Rietveld Transport en Logistics is HACCP-gecertificeerd. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het is een controleprocedure  die gedurende het productieproces, dus ook bij opslag en distributie, mogelijke gevaren voor voedselveiligheid identificeert en ondervangt.

Transport

De veelzijdigheid binnen de organisatie geldt zeker ook voor de transporttak van het bedrijf. Rietveld Transport vervoert containers met daarin nagenoeg alles wat je kunt bedenken.

De warehousing in combinatie met eigen flexibele transportmogelijkheden biedt aan klanten een heel efficiënt concept.

Walking floor

Onderdeel van de opslagfaciliteit is het vrieshuis. De medewerkers van het vrieshuis hoeven de diepgevroren vaten niet aan te raken. Er wordt voor het laden en lossen namelijk gebruik gemaakt van een walking floor. Op dit platform worden de verschillende vaten klaargezet waarna ze automatisch de trailer in ‘lopen’. Ook de klant beschikt over een walking floor waarmee de vaten automatisch gelost worden.

Non-food

Bij dochterbedrijf Oosterhout Model Shift Solutions (OMS), worden veelal non-food artikelen op pallets verwerkt. Het bedrijf aan de overkant van de straat verwerkt jaarlijks 15.000 containers (overpakken, verwerking, opslag en transport). Ook OMS beschikt over een riant bedrijventerrein van maar liefst 100.000 m² met daarop 64.000 m² aan loodsen.

Palletreparatie

Pallets die schade hebben opgelopen worden weer gerepareerd. Dit gebeurt in de palletreparatie- en preparatiefaciliteit. Voor een grote klant verzorgt Rietveld Transport en Logistics de gehele palletpool binnen de Benelux.

Platenwasserij

De pallets met daarop potjes en flesjes worden door de glasfabrikant voorzien van een tussenlegplaat. Naast de pallets moeten ook deze platen grondig schoongemaakt worden. In de platenwasserij worden  zo’n 8 tot 9 miljoen platen per jaar verwerkt. De platen worden volledig machinaal gereinigd en gaan daarna terug naar de fabrikant. Deze platenwasserij is uniek in Nederland.