SABIC INNOVATIVE PLASTICS

Logo SABIC INNOVATIVE PLASTICS

Plasticslaan 1
4612 PX Bergen op Zoom
Postbus 117
4600 AC Bergen op Zoom
Industrieterrein TNP

Tel. (0164) 292911

E-mail: info@sabic-ip.com
Website: www.sabic-bergenopzoom.nl/

Vestigingsjaar: 1971
Kwaliteitsnorm:
- ISO 9001

Ottergeerde 22-28
4941 VM Raamsdonksveer
Postbus 13
4940 AA Raamsdonksveer
Dombosch II

Tel. (0162) 587600
Fax (0162) 521924

Website: www.sabic-ip.com

Aantal medewerkers: 100
Vestigingsjaar: 1965

Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is één van de grootste petrochemische bedrijven ter wereld. Wereldwijd zijn wij toonaangevend in de productie van polyetheen, polypropeen, thermoplastische kunststoffen, glycolen, methanol en kunstmest.

In Bergen op Zoom produceren wij hoogwaardige kunststoffen, met bekende merknamen als LEXANTM en NORYLTM.  Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Azië. In Bergen op Zoom bevinden zich naast de productie-eenheden ook de technologie- en innovatieafdeling, alsmede de commerciële- en ondersteunende teams. In totaal werken zo’n 1.300 medewerkers op deze locatie.

Veiligheid op de eerste plaats

Gezonde werknemers en een veilige werk- en woonomgeving zijn van groot belang. Daarom komen gezondheid, veiligheid en milieu altijd op de eerste plaats. Het milieu- en veiligheidsteam ondersteunt alle fabrieken en medewerkers op het gebied van veiligheid. Zij beheren ook het uitgebreide veiligheidsmanagementsysteem. Daarnaast beschikt SABIC in Bergen op Zoom over een goed uitgeruste bedrijfsbrandweer en arbodienst. Samen hebben we het doel ongevallen tot nul te reduceren, schadelijke gevolgen voor milieu en gezondheid te voorkomen en afval en uitstoot tot een minimum te beperken.

Een basis van topkwaliteit

De uitstekende infrastructuur van het terrein wordt mede onderhouden door een aantal grote contractors, verenigd in het samenwerkingsverband ‘Symbiosis’. Onderdeel van de infrastructuur zijn warmtekrachtcentrales. Zij voorzien de gehele site van stoom en elektriciteit. Een deel van de stoom gaat naar nabijgelegen bedrijven. Deze infrastructuur biedt ook andere partijen mogelijkheden. De totstandkoming van de Green Chemistry Campus is hiervan een voorbeeld. SABIC biedt bedrijven de mogelijkheid tot co-locatie en staat open voor co-siting.

Ontwikkeling van mensen, processen en producten

De procesindustrie en de markt zijn continu in beweging. Iedere dag zetten medewerkers van SABIC zich in voor een optimaal en bovenal veilig productieproces. Deze doelen behalen we door te investeren in mensen, onder andere door scholing. Het bedrijf biedt een uitdagende werkomgeving met veel kansen tot doorgroeien. Medewerkers en arbodienst zetten zich samen in voor een duurzame inzetbaarheid, onder meer door het toepassen van zelfroosteren binnen de continudienst en een leeftijdsfase-bewust personeelsbeleid.