SCANIA NEDERLAND B.V.

Spinveld 57
4815 HV Breda
Postbus 9598
4801 LN Breda

Tel. (076) 7254000
Fax (076) 5254010

E-mail: info@scania.nl
Website: www.scania.nl

De eerste fabriek werd in 1891 in Zweden opgericht voor de productie van spoorwagons. Tegenwoordig is Scania vertegenwoordigd in meer dan 100 landen als  producent, dealer en importeur van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Zwolle staat de grootste Scaniafabriek ter wereld waar de miljoenste truck al lang geleden van de band is gerold.

Productie vrachtwagens zwaar transport

Scania concentreert zich vooral op vrachtwagens in het zwaarder segment, vanaf 16 ton bedrijfsgewicht, zoals bouwvoertuigen, trucks voor de lange afstand, speciaal transport en distributievoertuigen. In 2015 introduceerde Scania de eerste hybride truck op de bedrijfsautoRAI, waarmee zij toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid.

Alternatieve brandstoffen

Doelstelling is om in 2020 energieneutraal te produceren. Scania levert daarom nu al nieuwe biobrandstof voertuigen, zoals gasvoertuigen, die het milieu meer ontzien. Zij hebben het breedste assortiment van alternatieve brandstoffen ter wereld in het zware transport: ethanol, bio-diesel, gas en waterstof. Scania driver services leidt zelfs chauffeurs op om zo zuinig mogelijk te rijden, zodat brandstofverbruik en emissies tot het minimum worden beperkt.

Productie bussen op customer order

Scania heeft niets op voorraad. Alles wordt op maat gemaakt. Zo ook de bussen en touringcars voor openbare vervoersbedrijven en touringcarmaatschappijen. In 2007 presenteerde Scania de bus van de toekomst, een volledig hybride stadsbus met lage vloer op ethanol, die de emissie van fossiele kooldioxide met meer dan 90 procent verlaagt.

Industrie- en scheepsmotoren

Als je complete bedrijfsauto’s kunt produceren, dan zijn industrie- en scheepsmotoren ook een fluitje van een cent. Scania produceert dan ook motoren voor tanks (defensie), schepen, landbouw- en wegenbouwmachines, maar ook voor noodaggregaten en vermogensgeneratoren.

Scania wereldwijd verspreid

De onderneming telt wereldwijd bijna 35.000 medewerkers en heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika. Het hoofdkantoor van Scania Benelux is gevestigd in Breda. Zij sturen 43 vestigingen in Nederland, 20 in België en 2 in Luxemburg aan. Het hoofdkantoor van Scania Group bevindt zich nog steeds in Zweden waar het allemaal begon met de productie van spoorwagons.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!