SELLON B.V.

Plaza 22b
4782 SK Moerdijk

Tel. (088) 5012200

E-mail: info@sellon.nl
Website: www.sellon.nl

Aantal medewerkers: 25
Vestigingsjaar: 2004
Kwaliteitsnorm:
- ISO
- VCA

Sellon BV, equipment reliability specialist

Sellon BV is als industriële dienstverlener gespecialiseerd in het verhogen van de betrouwbaarheid en het verlengen van de standtijd aan alle apparatuur waarin de afdichting een cruciale rol speelt.

Drie pijlers

Sellon bewijst al 40 jaar iedere dag de meerwaarde die ontstaat bij het verhogen van de betrouwbaarheid en het verlengen van de standtijd aan alle apparatuur waarin de afdichting een cruciale rol speelt. Ons bedrijf doet dit op basis van drie belangrijke pijlers:

Specialistische kennis en deskundig advies; ook onafhankelijk vanuit het Sellon

  • Technology Centre;
  • Hoogwaardige producten;
  • Een uitstekende serviceafdeling.

Deze combinatie maakt ons de ideale partner om een strategische samenwerking mee aan te gaan voor kostenbesparing en efficiëntieverhoging van uw bedrijf.

Sellon Technology Centre

Bij ons bent u verzekerd van specialistische kennis en deskundig advies, ook als uw vraagstukken ingrijpender zijn. Daarvoor is in 2010 het Sellon Technology Centre opgezet. Hier kunt u terecht voor merkonafhankelijk advies rond het functioneren van een pomp, roerwerk, installatie of een combinatie van deze apparatuur.

De werkzaamheden van het STC zijn onder andere:

  • Trouble shooten; 
  • Root cause analyses;
  • Custom made engineeringopdrachten;
  • Ontwikkelen van rendementverhogende programma’s;
  • Water- en of energiebesparingprojecten;
  • Het geven van trainingen; 
  • Organiseren van seminars.

Hoogwaardige producten

Hoogstaande afdichtingen voor roterende en axiaal bewegende delen vormen al decennia lang de basis van ons succes. Maar naast afdichtingen leveren wij ook industriële pompen, stopbuspakkingen, seals, technische onderhoudsproducten, schotelveertechniek, smeermiddelen en smeer- en drainsystemen.

Sellon werkt hiervoor nauw samen met belangrijke leveranciers van afdichtingen en pompen. De samenwerking met het Amerikaanse Chesterton heeft ertoe geleid dat wij  ook ARC-producten in ons programma hebben opgenomen. Deze producten kennen uitstekende eigenschappen voor bescherming tegen erosie, corrosie, abrasiviteit en chemische aantasting. Een andere samenwerking in deze regio is met Grundfos. Net als dit bedrijf zijn ook onze andere handelspartners internationaal georiënteerd en bevinden zij zich in het hogere segment.

Uitstekende service

Onze enthousiaste en deskundige specialisten staan 24-uur per dag klaar om u te helpen bij het oplossen van storingen en calamiteiten. Ook werken wij graag samen aan verbeteringen van uw kostbare productiemiddelen. Dit doen wij bij u ter plaatse of in onze werkplaats in Moerdijk. Wij kunnen de betrouwbaarheid van afdichtingen verbeteren en zo de standtijd aanzienlijk verlengen, maar wij kijken daarnaast ook naar emissie-uitstoot, energie- en waterverbruik.

Kwaliteit en veiligheid staan hierbij voorop. Sellon BV is daarom ook ISO en VCA-gecertificeerd en al onze monteurs hebben hun VCA-diploma. Om de kwaliteit op pijl te houden, worden zij regelmatig bijgeschoold door middel van verschillende technische trainingen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!