SENZER

Montgomeryplein 6
5705 AX Helmond
Postbus 272
5700 AG Helmond
Hoogeind

Tel. (0492) 582444

E-mail: info@senzer.nl
Website: www.senzer.nl

Aantal medewerkers: 2000
Vestigingsjaar: 2002

Het Werkplein Regio Helmond, het Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep hebben de krachten gebundeld en zijn per 1 oktober 2016 opgegaan in een nieuwe organisatie. Senzer is de naam van het nieuwe werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. 

Uitvoering Participatiewet

Het nieuwe werkbedrijf van de Regio Helmond-De Peel heeft de ambitie om de arbeidsmarkt in de regio verder te versterken en zo uitvoering te geven aan de Participatiewet. 'Onze regio biedt kansen. Grote en kleine ondernemingen zijn op zoek naar personeel of hebben arbeidsgerelateerde vragen. Aan de andere kant zijn er mensen die moeite hebben met het vinden van een geschikte baan. Senzer brengt deze partijen bij elkaar door een uitgebreid netwerk aan werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten intensief samen te werken en zo de vraag naar, en het aanbod van arbeidskrachten beter op elkaar af te stemmen. We zien onszelf daarbij als veelzijdige en innovatieve verbinder', aldus René Walenberg, de algemeen directeur van Senzer.

Senzer

Senzer voert als werkbedrijf de Participatiewet uit voor zeven Peelgemeentes (Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren). Daarmee bedient het een arbeidsmarktregio van 250.000 inwoners. In totaal zijn er via Senzer 2.000 mensen aan het werk bij grote maar vooral ook kleine bedrijven. Senzer is een belangrijke speler en één van de grootste werkgevers van de regio, die deel uitmaakt van Brainport; de economische motor van Nederland. Ook zorgt het -als regionale uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet- voor inkomensondersteuning van ruim 5.000 uitkeringsgerechtigden en stimuleert het mensen om te komen tot werk en -als dat nog niet kan- tot maatschappelijke participatie.

Over de naam

Walenberg over de nieuwe naam: ‘Bij Senzer werken we niet alleen met gezond verstand en kennis van zaken -sense- maar we weten ook wat er in de arbeidsmarkt speelt -sensor. Deze voelsprieten combineren we met inlevingsvermogen. Empathie en sensitiviteit zijn eerste vereisten om zowel werkzoekenden als werkgevers van dienst te kunnen zijn. Een optelsom is dan gauw gemaakt. Zet 'sense' en 'sensor' naast elkaar, geef hier een draai aan en er rolt een nieuwe naam uit: Senzer, een naam met gevoel.’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!

Bedrijven in dezelfde branche