SIDN

Logo SIDN

Meander 501
6825 MD Arnhem
Postbus 5022
6802 EA Arnhem

Tel. (026) 3525500

E-mail: support@sidn.nl
Website: www.sidn.nl

Bekijk hier het Jaarverslag 2018 van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

Elke keer als jij een .nl-domeinnaam intypt, zorgen wij ervoor dat je bij de juiste site uitkomt of dat de e-mail die je verstuurt aankomt. Want wij zijn de beheerder van het .nl-domein. We werken in het hart van het internet in Nederland. Het .nl-domein is één van de betrouwbaarste en veiligste domeinen van de wereld en daar zijn we trots op!

Het .nl-domein bestaat inmiddels ruim 30 jaar. In die 30 jaar zijn er meer dan 5,8 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Daarmee is het .nl-domein ook nog eens een van de grootste landendomeinen ter wereld. Voor een klein land als Nederland best indrukwekkend. Dagelijks verwerken we meer dan een miljard zoekopdrachten. Hoewel de naam SIDN niet bij iedereen meteen een belletje zal doen rinkelen, maakt vrijwel iedere Nederlandse internetter dagelijks van onze diensten gebruik. Belangrijk werk dus, in de kern van het internet. 

Zorgeloos digitaal bestaan met .nl en nieuwe diensten

De kennis die we hebben opgebouwd bij het beheren van het .nl-domein, zetten we in om de digitale wereld van alle internetgebruikers veiliger te maken. Iedereen wil immers ongestoord kunnen surfen op het internet of online shoppen. Om ervoor te zorgen dat je dit binnen het .nl-domein probleemloos kunt doen, houden wij dit gedeelte van het internet veilig. Maar we gebruiken onze ervaring ook voor nieuwe diensten en producten. Allemaal producten en diensten die het internet waardevoller en veiliger maken. Zo verzorgen we naast het beheer van het .nl-domein o.a. ook het technische beheer van .aw (van Aruba), .amsterdam en .politie en adviseren we over internetveiligheid en internetgovernance. En samen met Connectis werken we aan veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten. 

Een sterk internet voor iedereen

Een sterke internetsector is het fundament voor een innovatief Nederland, voor de groei van ons welzijn en onze welvaart. Met het SIDN fonds ondersteunen we internetprojecten die het verschil kunnen maken. Projecten met lef, disruptieve potentie en maatschappelijke meerwaarde. Op die manier leveren we toegevoegde waarde voor de internetgemeenschap en vergroten we de toepassing van het internet in Nederland. Zo dragen wij bij aan de maatschappelijke en economische waarde van het internet in Nederland en daarbuiten.

Deel jij onze passie voor het internet?

Omdat SIDN een cruciale rol heeft voor het internet, de Nederlandse maatschappij en economie is topprestaties leveren een must. Wij opereren in een internationale omgeving met een sterk innovatief karakter. Om topprestaties te leveren, hebben we de beste mensen nodig en willen we het beste in onze mensen naar boven brengen. Dit doen we door een inspirerende werkomgeving te creëren, waar mensen met zichtbaar plezier, met hun vak en ontwikkeling bezig zijn en waar zij concrete waarde toevoegen aan de organisatie en haar klanten. Deel jij onze passie voor het internet kijk dan eens op www.werkenbijsidn.nl

SIDN. Jouw wereld. Ons domein.

Interview met de onderneming

‘Het .nl-domein is één van de veiligste domeinen van de wereld en daar zijn wij trots op’, zegt Bart de Boer, corporate recruiter bij SIDN. ‘Daarom zijn wij proactief op zoek naar mensen die voor onze organisatie het verschil kunnen maken.’Het internet is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét medium voor informatie-uitwisseling, sociale activiteiten, samenwerking en commercie. De komende jaren blijft internet zich in hoog tempo ontwikkelen: steeds meer mensen gebruiken internet steeds intensiever. Bovendien groeit het aantal mogelijkheden. Daarbij moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en privacy. SIDN zet zich in voor een betrouwbare digitale wereld. Dit doet ze met hoogwaardige dienstverlening in innovatieve, veilige domeinen en digitale identiteiten. Volop ruimte voor ontwikkeling Bart de Boer is zelf nog maar 3 maanden werkzaam bij SIDN, maar heeft zijn draai al prima gevonden. ‘Voorheen werkte ik in de...

Volledig interview »