SIMAC

Logo SIMAC

De Run 1101
5503 LB Veldhoven
Postbus 340
5500 AH Veldhoven

Tel. (040 ) 258 29 44

E-mail: info@simac.com
Website: https://www.simac.com/nl/

Onder de holding Simac Techniek N.V. bevinden zich meerdere werkmaatschappijen. Wilt u meer informatie over een van deze vestigingen? Bezoek dan de pagina Simac-bedrijven en selecteer het bedrijf dat u zoekt.

Simac Techniek NV

Koppelt technologie aan teamwork

In de regio Zuidoost-Brabant is Simac Techniek voor velen al jaren een begrip. Niet in het minst door de vele bestuursfuncties van de algemeen directeur van het familiebedrijf, Eric van Schagen. Zo is hij momenteel voorzitter van VNO-NCW Brabant Zeeland. Maar wat doen ze precies bij Simac? Tijd voor een nadere kennismaking! Eric van Schagen vertelt ons meer over zijn mooie familiebedrijf.

“Als ik Simac heel kort moet omschrijven dan zou ik zeggen dat we een technologiebedrijf zijn met de nadruk op ICT-toepassingen. Belangrijker nog vind ik om onze bijzondere cultuur te benadrukken. Bij Simac werken mensen die een passie hebben voor technologie, daar alles van willen weten. Er mee opstaan en weer mee naar bed gaan. En die liefde voor technologie koppelen ze aan werken in teamverband. Door samen te werken met collega’s, met klanten, met leveranciers, bereiken ze de beste resultaten. En die teamspirit levert ons hoge waarderingen op van onze klanten.”

Echt familiebedrijf

“Ik denk dat die bijzondere cultuur veel te maken heeft met het feit dat we een echt familiebedrijf zijn. Mijn vader startte het bedrijf bijna een halve eeuw geleden, zelf heb ik er praktisch mijn hele leven gewerkt en inmiddels is de derde generatie actief binnen Simac. Ondanks dat we nu met ruim duizend mensen zijn, verdeeld over de Benelux, Tsjechië en sinds kort Frankrijk en Engeland, heerst hier nog steeds de sfeer van een kleiner bedrijf met korte lijnen en een hoge mate van collegialiteit. Niet voor niets hebben we het bedrijf verdeeld in zestien afzonderlijke bedrijven. Op die manier creëren we veel flexibiliteit en een hoge betrokkenheid terwijl iedereen profiteert van het grotere geheel.”

Actief in vele branches

“Elk Simac-bedrijf heeft een eigen specialiteit. De meesten op het gebied van ICT, informatie- en communicatietechnologie. Voor, meestal grotere, bedrijven ontwerpen, bouwen, beheren en beveiligen we computernetwerken, we automatiseren winkels, verbeteren processen in de zorg, voorzien scholen van presentiesystemen, bouwen hightech automatische inspectiesystemen, leveren alles op het gebied van glasvezelverbindingen, bieden oplossingen voor digitaal factureren, voorzien printers van pay-per-use-toepassingen, ontwikkelen e-learning, ondersteunen gemeentes in het WMO-proces en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is bijna geen branche te noemen waar je onze oplossingen niet tegenkomt.”

Regio is belangrijk

“Mijn vader begon ooit op een slaapkamer in ons huurhuis in Meerveldhoven. Via diverse panden kwam het Simac hoofdkantoor uiteindelijk op de Run 1101 in Veldhoven te staan. In Nederland hebben we nog acht meer vestigingen en we hebben kantoren in andere Europese landen maar de verbondenheid met de Brabantse regio blijft sterk. Daarom ondersteunen we ook graag lokale initiatieven op het vlak van bijvoorbeeld cultuur en sport. De Brainport Regio is belangrijk en moet dat blijven. Wij dragen hier graag actief aan bij!”