SKIDÔME

Logo SKIDÔME

Rucphen
Baanvelden 13
4715 RH Rucphen
Postbus 88
4715 ZH Rucphen

Tel. 085-9020606
E-mail: info@skidome.nl
Website: www.skidome.nl

Terneuzen
Zeelandlaan 3
4538 CA Terneuzen
Postbus 245
4530 AE Terneuzen

Tel. (0115) 641300

E-mail: infoterneuzen@skidome.nl

De fanatieke skiërs en snowboarders weten Skidôme al sinds jaar en dag feilloos te vinden. In de vroege jaren negentig lag hier een borstelbaan, die in 1995 is omgevormd tot indoor skipiste. Sinds de verbouwing in 2011 ken je Skidôme Rucphen niet meer terug.

Je kunt gerust zeggen dat Skidôme Rucphen een heuse metamorfose heeft ondergaan. Om het nog maar niet te hebben over de (uitbreiding aan) activiteiten die hier onder één dak zijn samengebracht. Hier kwam bij dat Skidôme in 2012 ook een vestiging in Zeeland, Terneuzen heeft geopend. Een buitengewoon modern pand met een mooie lange piste welke al aardig wat fans uit zowel Zeeuws-Vlaanderen als Noord-West Vlaanderen aan zich heeft weten te binden.

Activiteiten

Skidôme heeft een naam hoog te houden als het aankomt op ‘ijskoude’ activiteiten in een ‘warme’ omgeving. Al sinds jaar en dag bindt jong en oud er letterlijk de latten onder om van één van de pistes naar beneden te suizen. Maar er is hier nog veel meer te beleven. Zo is sneeuwpret bij Skidôme gegarandeerd op de verschillende pistes en kunnen er grenzen worden verlegd in het uitdagende Funpark. Eens een kijkje nemen op de Noordpool? Kies dan voor een potje GlowGolf. Karten op echt ijs? Bij Skidôme is de eerste indoor ijskartbaan van Nederland te vinden. Hier drift men in een speciale, met spikes aangedreven, kart over de 3.500m² ijsvloer. Voor ieder niveau en voor elke leeftijd is er bji Skidôme van alles te beleven.

Bedrijfs- en groepsuitjes

Skidôme is bij uitstek geschikt voor bedrijfsuitjes. Vanuit de SIS Leisure Group biedt Skidôme samen met Indoor Skydive Roosendaal en IceKart Rucphen een passend uitje voor ieder bedrijf. Het is de combinatie van verschillende unieke activiteiten, verschillende horecagelegenheden, kwaliteit, service en gezelligheid die een dag Skidôme niet snel doen vergeten. Ook vrienden- of familiefeesten, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes en schooluitjes zijn bij Skidôme mogelijk. Verder biedt Skidôme unieke vergadermogelijkheden onder prima omstandigheden, eventueel gecombineerd met een borrel, lunch of diner.

Evenementen

Of het nu gaat om wintersportbeurzen, feestavonden of freestyle wedstrijden, Skidôme organiseert maandelijks evenementen voor alle doelgroepen. Eén van die evenementen is de Drift Night. Dit is een toffe avond ijskarten met 4 drift sessies waarbij tijdens elke sessie een andere uitdaging centraal staat.

Bij Skidôme kun je 365 dagen per jaar terecht voor het wintersportgevoel dichtbij huis, en nog veel meer! Bekijk de website voor een overzicht van de openingstijden.

Interview met de onderneming

Eerste indoorskihal van Nederland Skidôme-oprichter Nicky Broos noemt zichzelf een ‘visionair ondernemer’. Sommige betitelen hem als arrogant, zo weet hij. Toch was Broos degene die – zoals hij dat zelf mooi verwoordt – de sneeuw naar Nederland haalde. “Als kind van vier zat ik te janken als we terugreden uit Oostenrijk. De bergen zijn mijn tweede thuis.” Uitbreiden en vernieuwen De combinatie van sneeuwpret en hospitality lijkt een succesformule. Skidôme in Rucphen opende op 17 december 1955 zijn deuren zijn voor publiek. In januari 1996 werd de officiële openingshandeling verricht door mevrouw Erica Terpstra. Hierdoor werd een hausse aan publiciteit bereikt. Per 1 oktober 2012 is de tweede vestiging in Terneuzen geopend voor publiek. De officiële opening in Terneuzen werd in januari 2013 door het college van B&W verricht. Nog altijd spreekt Broos over vernieuwing en uitbreiding. “We willen in Rucphen de piste...

Volledig interview »